SI CANTIK DAN SI KACAK

Thursday, April 14, 2016

SETELAH SEKIAN LAMA

Salam to all..

Allahuakbar....sorry for not updating my blog..almost 1 year kot.  I tak sempat nak update any entry in this blog. Tak sempat plus malas.. kakaka.. Hari tu kemain bersemangat nak update entry deko2 rumah but then im so sorry...i dont have enough time to write it up. Kekangan mase cont my phd one of that lah and busy with my health condition. Yah...Alhamdulillah...now dah ok after small operation and syukur the result is positive..syukur sangat2. Ok, that one about i had small operation on my shoulder pun will be updated later in this blog lah not now..I just write up for today sbb i rasa macam dah lama gila tingglkan blog ni and i miss blogging so much! Kekekeke

Moving in to new house-31/4/2015..lalala


Teaser sket2....wink...^^



Ph.D Student On!-25/8/2015


New year 2016 di HSI. 1/1/2016-Shoulder problem


Last entry i update about house defect before we moving in. Alhamdulillah, it almost 1 year dah menginap di rumah baru...eh..menginap ke ayatnya..ok..apa2 lah...hahaha..Nanti la i cerita pasal deko semua tu and renovation tu kalau rajin plus ada time..kekekeke. Reno pun not totally lah..just certain area that we think it should be. 


Last week balik kampung sebab rindu my mum and ayah plus mak demam and ayah pun tak sihat. Dah 2 bulan tak balik after i had an operation tu. So ajak hubby balik kampung ganu kito. Lagipun mak cerita nenek dah tak berapa larat. Rindu nenek jugak. Balik kampung umah mak sendiri memang seronok sebab mesti ada lauk fav yang mak kita akan masakkan. Malam sebelum balik tu dah terniat dekat hati bestnya kalau mak masak gulai ayam..eh eh...pagi esoknya mak cakap dia nak masak gulai pagi tu dalam kul 10. Allahuakbar...macamana lah sayang saya tak bertambah selalu kat mak kalau macam ni..dalam demam2 pun semangat nak masakkan utk anak dan menantu..Saya terharu dan pagi tu ajak hubby pergi pasar nak beli barang basah kering yang lain utk mak. 


Gulai ayam paling sedap Trg Style

Ikan singgang tenggiri merecik baq hang..lulz

Budu is wajib...baru selera naik..lalalala

Ok..dapat balik 2 hari ke kampung umah mak sendiri pun dah syukur walaupun sekejap. Bukan tak nak cuti lama  tapi susah nak dapat cuti..i is sad. Ikan singgang tu bukan susah pun kalau nak masak kat rumah sendiri tapi makan dengan mak ramai2 kat kampung dia punya feel lain macheam compare kalau masak sendiri makan sorang since my hubby tak makan singgang2 ni...bandar sangat la konon2nya...kahkahkah...ok..thats all je la..I nak balik dulu. Bai~~


See ya later~!





No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...