SI CANTIK DAN SI KACAK

Sunday, February 1, 2015

AFTER 3 YEARS

Mood malas menjengah di hari ahad..biasalah kat ofis hari ahad memang mood masih bercuti....sebab kebanyakan negeri lain xkerja kan...hurm...xpe..redha...kahkah..mcm ape je kan...;)

Ok, sebenarnya nak cerita pasal purse..aku memang jarang beli purse..kalau betul2 dah rosak baru aku beli...tak macam ksaut baju shawl...tu sbulan ada 2, 3 kali aku sopim..eh...kadang terlbih2...kahkah....tapi disebabkan dah terkoyak rabak kan...aku macam sedih pulak tengok purse sendiri dah rabak..kan bawak duit kan tercicir2 pulak dak? eh...gittew ko sampai risau duit tertiris..kuikui. Ok, actually, almost 3 years dah iolss pakai purse ni...purse hantaran mase kahwen dulu... memang tahan lah sebab carlo rino brand kualiti dia tu memang bagus. Aku bab2 purse aku berkenan dengan pattern carlo rino, guest  sebab design dia mcm  funky2 gittew..xla dull sangat...tapi mase hantaran kawen ni suami pilihkan yang ni nampak macam menarik dia kate..aku terima je la...kekeke

 

Haa......sedih kan tengok...tu kalau tarik2 kulit dia tu konpem terbogel terus...haha

 

Kat luar sebenarnya yang banyak rosak koyak..kat dalam maintain lagi..tapi sebab macam sedih sangat tengok purse cenggitu...so hubby pun macam kesian tgk binik dia muka sedih bawak purse koyak...dia belikanla yang baru....kekekekek


So, sebelum ni aku ada tunjukkan kat hubby purse rabak aku ni. Saje nak minta belas kasihan belikan yang baru..kekeke...eh..Ok, dia setuju je nak belikan. Alhamdulillah...moga bertambah rezeki u bae... hadiah sebab bae dah naik pangkat kan....kate aku....spatutnya bini dia kena adiahkan suami sebab dinaikkan pangkat...kuikuikui..sebenarnya dah lama jugak aku usha purse yang baru...dari bulan lepas lagi...Dua tiga minggu lepas pun dah cari purse carlo rino jugak kat jpo, kat jusco tebrau, bukit indah semua..tapi xda yang berkenan. So, tak beli lagi lah sampai lah semalam ajak hubby gi jusco kulai sebab ingat nak shoppim baju kerja sket. Sekali tu terus usha2 kat carlo rino butik kt situ... eh.. eh...eh .... ada yang cantik dan terus perkenan!...ada sale lagi...muahahaha...sale ni utk 3 hari je bermula jumaat sampai la hari ni..Rezeki aku la tu..Alhamdulillah..

Tarraaa.....

 

Ceria kan...pattern pun ceria...sesuai dengan aku kanak2 rebina...eh...haha...aku xsuka yang jenis plain kalau purse ni..nak simpan duit pun xsemangat...patut selama ni boros jek sebab purse sebelum ni plain sangat....*bapakk teghokk alasan kau ema*....eh... mane tau tips ni jadi kan...kite try cube test dulu...hahaha...opss...lepas ni dah xda alasan untuk aku nak boros..so kena menyimpan la ni ea guna ourse ceria yang baru....kuikuikui..so korang pon boleh try tips ni....jadi ke tidokk...kalau x jadik jgn salahkan aku..salahkan nafsu shopping memasing kayh....kuikui

Masih simpan taw purse yang lama tuh..sayang nak buang..aku penjenis sayang nak buang barang lama biar la dah koyak rabak pun...huhuhu

Hye cik new carlos...selamat berkhidmat dengan aku yer mulai hari ni...mohon simpan duit aku sebaik2nya..jangan buat aku boros pliss...haha..Thanks hubby for this new purse..mmuahciked!



oK....Muka happy sebab dapat purse cantik ceria..bertambah ceria sebab hubby belikan...kuikuikui
Ok. Nanti nak update entry home progress...tungguuuuu~
ootd: H&M, LEVIS,MANGO..
ok...Bai

Quote of the day: 
The secret of being happy is accepting where and who u r in your life and making the most out of everyday.... Just ignore what negative people talk about u .. There are certain people who always unsatisfied and talk bad bout u..let them be.. Let them mereputt with their negative behaviour..lol.. Just be happy the way u are..

P/S: KORANG BIASA PALING LAMA PAKAI PURSE BERAPE TAHUN?? kekekeke...kot2 ada lebih 10 tahun kan..mn taw..yang guna coach ke prada ke...konpem tahan lg lama kenzzz...;)

2 comments:

Irma Putri said...

hehehe xsabau tgu entry home progress... reno reno//deco..deco

sweet pearl said...

wani pakai sampai x ingat dah berapa tahun sampai naik lemau dan ada org perihatin belikan purse baru hahahahha...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...