SI CANTIK DAN SI KACAK

Wednesday, January 21, 2015

SARAWAK HOLIDAY : DAY 1

Minggu lepas ke Kuching sarawak ke kita dengan girlfriends without my hubby...dia kemain susah nak kasik bini dia pergi sekali ngn kekawan....risau terlebih...tp sebab bini dia memang pandai bab memujuk..lepass jugak...kehkehkeh..azie dah siap2 belikan tiket..tp sebelum beli tu memang la minta izin dengan beliau jugak...giler ko nak men beli tanpa bagitaw..mahu durhaka nnti....kohkoh....naseb la lepas pujuk beratus2 ayat..dia lepaskan pergi...terus azie beli tiket 1 bulan sebelum nak pergi tu...booking hotel 2 mggu sebelum and book kereta sewa seminggu sebelum ke sarawak tok...gitteww..

Azie and da gengs sebenarnya attend wedding supervisor dia..Dr dayang...aku ni menyibuk jek nak mengekor azie ke srwk..dah laki aku asyik bizi jek...ada peluang azie ajak..trus lelaju cakap nak join! kekeke....So kitorang semua 8 orang perempuan termasuk sorang nenek kawan aku...nenek ni sangat best! lucu sporting happening and sgt caring okkeyh....naseb nenek ada di saat kami kecuakan di serikin..ok..tu nanti aku cerita nape cuak...lol....

Flight kitorang hari sabtu pagi kul 7...so punya lah kena bangun awal kul 5 dah bangun dengan nagntuk2 tu mandi n bersiap...kul 5.30 bertolak nak ke senai airport and kul 6 sampai sana..siap2 solat subuh...kul 6.30 terus check in....perjalanan dari jb ke sarawak xlama pun..1 hour ++ jek..cuaca sgt baik hari tu..so flight sampai ke Kuching international airport  dalam kul 8 suku... ak satu jam pun menyempat jek tido..siap bermimpi2 bagai...kahkah..tp lupe dah mimpi ape...



Sampai kat international airport kena tunggu kawan junior azi..kwn kepada azwa dan shakira....aku baru 1st time kenal shakira and azwa ni...alhamdulillah..boleh masuk geng...kehkeh...diorang muda lagi...dan dalam masa yg sama tunggu owner kereta sewa sampai...kereta sewa aku sewa dari kak hanna...dia punya servis bagus...dahla rate kereta sewa dia paling murah dalam banyak2 aku cari..aku dapat no kak hanna pun kat internet..ni no kak hanna kalo ada sesape nak ke kuching sarawak..    012-8952003... korang message ke wassap ke telegram ke  akak ni...haa...kan..senang...sempat bekfast kat kepci jap sementara tunggu diorang sampai..

Ni kat Kuching International Airport
-Shakira, azie, aku and azwa-

ODW ke rumah Dr Dayang kat PetraJaya...sempat berselfie di Traffic light..mesti la iolss yg bawak monopod...kehkeh...



Sementara menunggu pengantin di make up...baju sorang2 dah basah jugak sebab tak bawa payng dari JB...Sarawak hujan mase hari kami sampai...nak x nak redah juak la kamek lepas parking kereta jauh juak dari umah pengantin..gittew ko speaking sarawak...lol

Orang2 sarawak kat sini sangatlah friendly...asik suruh kitorang pergi la makan... jangan segan...pastu nampak caring...mcm2 ditanya kamek...ekekeke...terasa disayangi datang ke kuching ni...ekekeke..




Candid!...tangan azie terbang~~haha
Bergambar bersama pengantin...Congrats Dr Dayang and husband..semoga bahgia dunia akhirat..;)

Ni hujan renyai2 pun maseh gigih ambil gambar...haha

Pengantin dan pelamin yang sgt cantik!

Balik dari rumah pengantin....Azie ke airport semula untuk ambil wani, mila and nenek..sebab diorang flight kul 11...Kitorang semua sebab dah kebasahan azie just drop kan kitorang di hotel..lagipun kalo gi semua konpem xleh letak barang dalam kete..kami sewa alza...alza plak xda bonet luas..ciput jek ada...muat2 kami 8 org..untuk alza kami dapat harga RM140 sehari...giler ko x murah?? mana nak dapat kat orang lain..memang thorbaek servis kereta sewa kak hanna ni...

Kitorang semua rehat mandi semua solat and tido jugak...sebab dh kepenatan meredah hujan dan keknyangan makan kat rumah pengantin...hujan2 ni tido dulu la kat hotel sementara azie bawak diorang yg baru sampai ke rumah Dr dayang pulak...hahaha....

Malam nya..kami bersiap untuk ke waterfront cadangnya.....sebab masing2 xpernah datang sarawak ni..harruslah semua guna waze..mase nak gi rumah Dr dayang pun guna waze...kalo xda waze knpem sesat..sebab jalan kat sarawak banyak roundbout pusing2 jalan unik..haha..gittew aku bagi penerangan haaa....So kitorang pun start waze and punya lah pusing jalan sama 3 kali utk ke waterfront..sesat jugak...hahaha...kali ke 4 dah nampak dah signboard waterfront....skali parking plak full...hek elleh....kecewa kamek taok....so pasrah semua xdpt gi waterfont sekali terus decide nak gi dinner kat TOPSPOT SEAFOOD yang famous kat kuching ni...dah masing2 dah lapar kan...hujan masih renyai2...TOPSPOT SEAFOOD ni dia dalam mall taw...level 6...so korang jangan risau bab parking....dia macam foodcourt di dalam mall...haa...gittew..harga pun okeyh..jangan gelabah dulu....kalau boleh...korang tanya dulu harga untuk 100 gram bagi ikan , ketam, udang galah, udang ketak2 tu, sotong supaya senang nak budget berapa harga korang makan...senangg dan selamat..memang seafood sini fresh sgt and geram je tengok ketam segar..kalau dtg dgn hubby konpem dah ambil ketam and udang galah tu...ekekekeke...

Kitorang pilih kedai muslim....Nama kedai dia MUSLIM SEAFOOD..and pekerjanya memang la melayu...

Banyak kedai2 kat sini...korang kena hati2 pilih meja..sebab kalo duk meja yang area kedai cina..tu untuk order kat kedai diorang....tp nampak mcm ramai jek melayu duk kat kedai2 diorang order kat kedai diorang....kami x yakin sangat....


Satu lagi kalau nak makan kat sini...cuba tengok ada x sijil halal depan kedai dia..ni kawan aku kat sarawak cakap...aku cuma nampak kat MUSMLIM SEAFOOD ni je mase tu..sebab crowded sangat manusia malam tu...memasing lapar...so malas nak berjalan ke hujung mencari kedai melayu lagi...kekeke


Alhamdulillah....sebab makan ramai2..so jadi murah la sket bayarnya....kami order umbai, yg dalam buluh halus2 tu...pastu sotong goreng tepung sup sayur tomyam campur and siakap tiga rasa..sedapp semua...kenyangggggggggg and terus balik hotel.....kena tido awal sebabnya hari kedua pagi2 buta nak kena gerak ke Pasar Serikin....Ekekeke..




8 comments:

CintaHati Lina said...

Bestnya jalan2 g Sarawak.. saya orang Sabah.. belum sampai ke sana lagi.. hihi.. apapun have fun semua...

mommylina follow sini ^__^

dyanzakhi said...

bestnya.. teringin jugak nak gi sarawak.. :)

Putera Zach said...

ada naik sampan menyeberang sungai sarawak?

Liyana said...

Tak pernah g jalan2 sane :'(

Btw, jemput visit page FB By Aloha https://www.facebook.com/byaloha ye.

Kat sni ada jual sabun herba produk keluaran Universiti Putra Malaysia (UPM) yang ada banyak manfaat. Sabun muka untuk masalah jerawat. dan sabun badan utk masalah jerawat badan, bau badan, lenguh2 badan, gatal2 kulit, naikkan seri muka n mcm2 lagi =)

Ema Minami said...

HEHE...cinta hati lina, awk wajib pergi nnti..srwk best!...

Ema Minami said...

dyanzakhi...sy pun 1st time smpai srwk..memang menarik dgn makann yg pelbagai n tmpt menarik...hehe

Ema Minami said...

xsempat naik putera zach..hujan memanjang...cmne nak nek bot...kan nnti bot trbalik plak...hahaha

Ema Minami said...

awk try pergi nnti Liyana..mesti rse xpuas brcuti 3 hr tu...ngee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...