SI CANTIK DAN SI KACAK

Monday, December 15, 2014

CALA QISYA YES 2014~

Weekend baru ni, 13-14 Dec 2014 calaqisya buat year end sale...argh...korang xkan xkenal calaqisya...yang butik paling powerrrr bagi calaqueen macam aku...calasoldiers dia pun mmg power2...hehe...setiap kali ada sale calaqisya ni..mmg konpem aku akan pergi...xkesah la pergi tu kena tunggu ikut no giliran ke kena beratuq pepanjang ke....sebab dah nama fanatik calaqisya kan...kehkeh..sanggup bangun awal2 semata nak p beratur weh....lebiu lah calaqisya!

Kenapa aku suka calaqisya??? laki aku pun pening dah setiap kali sale dan xdak sale ke aku mesti setiap weekend tu  meratib mengajak laki aku ke sana...dah dekat kan..konpem la aku nak gi even tak beli pun cuci mata pun dah ok...klo nak sangat beli la shawl sehelai..kekeke...bagi aku calaqisya memang da best sebab banyak dress and jejubah dia simple, anggun menawan kalbu dan yg paling best reasonable price!!...maggie shawl dia xkira satin ke chiffon ke dahla murah...senang nak terbentuk kat muka and kain best..ntahlah..aku ada pakai gak shawl pudore yang satin tu...size terlebih besar...dah aku ni petite cecomel rendah kan..eh..kena pakai shawl yg standard size..tapi shawl pudore tu susah giler nak pakai...dah la aku beli 2 helai..nyesal pun ada beli..harga rm49 plak tu...wuwuwu...end up aku simpan je dlam lemari...huuhu..

Ok2..dah berbalik kepada YES calaqisya baru2 ni, aku xpernah updated pasal big sale calqisya sebelum ni..padahal dah banyak kali jugak pergi...so kali ni aku nak buat entry khas ..kehkeh..so aku pergi la hari sabtu tu dengan azie...since laki aku kerja kan sabtu tu..konpemlah aku gi ngn fanatik calaqisya jugak kenzz...hehehe..naseb azie kat sini...so boleh meroyan bersama di sale tu..Kitorang pergi dalam kul 9 lebih...sampai2..kena register amik no giliran nak masuk..memang setiap kali big sale calaqisya akan buat sistem no giliran or beratur bagi sistematik and memudahkan pembeli nak masuk..takda la menyempit bersesak2 dalam butik tu kalau buat macam tu... bagus juga macam ni...time aku dengan azi dah no ke 139...oh mak ai...orang2 yang awal sebelum tu datang kul brape pun aku xtaw lah...hahaha...mmg powerrr lah calaqueens nie....diorang ada buat contest utk golden ticket means sapa yang menang boleh masuk awal dalam kul 9 dah boleh masuk tanpa perlu amik no giliran..aku ni malas sket nak join contest xsempat...hehe..

Dalam mase menunggu tu, pergi la berjalan2 ke butik suam2 kuku yang lain yang ada orang xda orang sangat masuk tu..saja jenjalan cuci mata and amik angin aircond...lulz...banyak sangat butik2 lain kat area bandar baru uda ni..tak termsuk dah aku..pergi yang dekat2 area situ jek....

 Tengah2 jalan pun boleh berselfie...dah lama xselfie ngn hadek azie ni..hadek kew chuolss?? haha
bagi chance lah adik...tp sama umur jek..sesajew bagi dia muda ..hehehe




*mata kat mana?? mata mata kat mana??* gigih selfie tetngah matahari terpacak...haha



ok...ni dah masuk dalam butik Rama-rama...kita berehat cuci mata ...amik angin aircond..banyak gak bebaju and pelbagai vendor jual kat sini...tapi sbb duit bajet yg bawa khas utk calaqisya...so xleh spend kat sini...wiwiwiwi...

Eh...menyempat jugak kt sini...kuikui...jarang pakai shawl kaler oren.. ^^

So, dah penat bersiar2 ke butik lain...kitorang kembali ke calaqisya untuk menikmati cendol songkok tinggi yang sedap! memang setiap kali ada big sale kat cq ni konpem ada cendol ni....bagus konsep yang diterapkan oleh calaqisya ni..menjamu cust yang menunggu ..xdalah cust berpanas dan boring kan....lagipun diorang siap buat khemah yang ada kipas...sangat powerr! 

calaqueens yang setia menunggu angka giliran nak masuk...hehe...tengok tu..tua muda kecik besar semua ada



Steady lah pakcik ni...dahla peramah baik...siap cakap lagi..tambah jek berapa banyak anak2 nak... orang yang x datang beli calaqisya pun pakcik ni suruh diorang berenti makan cendol ni...diorang yang lalu lalang ngintai2 je pun pakcik tu suh amik...hehehe...comel betul! Dahla cendol dia sedap! manis dia bukan manis air gula..manis manisan...ermmm..dap! pakcik powerrr!

arghh....terngiang2 lagi kesedapan cendol ni...kekekeke

si azi ni dia xmkn santan susu segala bagai..so dia makan aiskepal dgn manisan...haha..sekali manis plak...so mintak pakcik comel tadi tambahkan ais kepal..;)

Ok, dah lepas makan cendol smua dalam kul 12 lebih macam tu tiba lah mase utk masuk.. kitorang belek ke shawl punya lah lama sebab nak cari kaler yang belum ada..i just cari maggie shawl mula2 nya..si azi cari instant zara shawl..lps tgk shawl alih2 tgk hana jubah murah giler dari rm169 harga sale rm100...so cecepat cari kaler yang nak tapi xda size...si azie pun pening...sekali lps puas telek2 jejubah cantik..xdecide nak beli lagi sebab azi cakap esoknya konpem ada flash sale..so decide xyah beli dulu..esok datang lagi untuk beli jejubah tu...jubah patch pun pernah beli sebelum ni memang kain dia best tak payah iron..kaler dia pun banyak yang menarik giler..xdapat decide nak beli yang mana...end up hari sabtu tu beli shawl je 5 helai sebab dah berazam nk beli jubah tu esoknya...hahaha...gittew ko berazam lebaran..eh..

Then semalam..calaqisya updated kat ig waktu flash sale...dah semalam kan kerja...konpem lah x boleh nak pergi pepagi tu....hahaha..giler kau nk ponteng kerja semata nk pergi ke cq sale memang tak la...xbaik...amanah kerja kena buat...since kerja banyak jugak..bertahan sampai waktu balik kerja..naseb flash sale dia kul 6..so si azie ni wassap aku lelaju bagitaw waktu flash sale..gittew laju azi iolsss...lagi pantass dia punye info...haha...lps balik kerja tu pergi la skali lagi ngn azie ke calaqisya..kali ni dah aim kan nak jubah mana...tinggal nk pilih kaler and size je...pergi plak waktu flash sale konpem lah lagi banyak harga runtuh wei! ...

Sampai2 jek penuh dah orang...tgk orang tgh berebut barang yang rm serendah rm10-rm30...bapak lah ramai serbu..aku sempat grab satu..azie satu..and wani kawan azi pun sempat amik satu..berebut weii..hahaha..dahla dres2 tu sblm harga sale rm 109, rm 100...means harga hari biasa adalah harga asal tu...memang kaw2 punye sale lah calaqisya ni buat..lebiu lah calaqisya! mmuah banyak2...then satin and normal maggie shawl beli dua helai rm30...lagi murah...since smlm dh beli..so bab shawl dah x hirau..huhuhu...syidot and liesa ada kirim instant salima normal...dahla harga murah jugak semalam tu...harga flash sale tapi sayang dah abis...huhuhu..kesian plak kat diorang...

Yang harga jubah yang kitorang berkenan tu pun harga lagi murah dari semalam..so tanpa pikir panjang lah trus grab...Tengah2 pilih jubah tu sekali lagi dengar.."haaaa....meh sini..harga ni utk rm10 ..cepatt amikk!!.." berlari2 la orang ke tempat tu..haha...aku xsempat nak gi mase ni ngn azi...giler lah...skirt and cardigan sequin yang cantik2 kot...pffftt...ok xpe..sbb td dh dpt grab dress ...then belek jubah semula..amik kaler2 yang berkenan...and masuk fitting room belek2....lama jugak nak decide kaler ape...hahaha..sebab kaler yang betul2 aku berkenan dah xda size s...wuwuwuwu....yang ada size s pun ada kaler light2..aku suka kaler yang gelap2...so lucky me..last2 terjumpa yang kaler biru nak ke hitam pun ada nak ke purple pun ada..so grab je la yang tu..azi plak amik yang kaler aku berkenan tu ...sebab dia ada size m...huhuhu...so dalam kul 7 baru la kitorang sedar diri yang dah satu jam duk belek2 jejubah semua dalam tu..since dh tgh bulan ni...duit pun dh tggl sket so xeh grab patch jubah tu lagi satu..amik hana jubah and calaqisya sequin dress je dulu..tunggu next sale plak......kena jugak sedar yang duit dah nak abis dalam purse tu..kalau ikut nafsu konpem terlebih2 bajet...hahahaha....so lepas bayar trus keluar sbb ramai giler orang dalam tu...wuwuwuwu...laki pun dah msg kul 7 tu tanya dah balik belum...risau sangat kat bini dia takut pengsan dalam kedai...kehkeh

Sale dan perempuan tak dapat dipisahkan! hahaha aku mase ni blurr and pening sbb terlalu ramai org..duk tengah2 snap gambar...bagi ilang pening..kehkehkeh


Tapi aku kagum jugak dengan cust2 yang lelaki datang beli yang isteri pesan..isteri kirim siap bersabar menunggu no giliran semalam dan mase hari semalam pun ramai cust lelaki dtg tolong beli untuk isteri even ramai giler perempuan kat dalam...bagus..and salute kat suami mcm ni..harap2 suami aku sanggup lah macam ni kalau time tu aku tgah berpantang ke calaqisya buat sale sah2lah aku mintak laki aku gi belikan..hahaha....boleh ea sayam? hehehe...



Jeng jeng jeng....hasil dari flash sale semalam

So, ni lah hasil utk YES calaqisya for this year....daebak calaqisya!! 

Yang hari sabtu punya...kalau campur semua yang sebelum2 ni dah dekat 20 helai dari cq saje..wiwiwi..lps ni kena beli lemari khas utk shawl sahaja...lulz...

Hana jubah and calaqisya sequin lace dress yang semalam...wiwiwiwi
Imma happy girl~

Next time buat sale giler2 ni lagi yer...memang da best! Thanks calasoldiers yang bertugas yang sabar dgn kerenah2 kami yang banyak tanya ni..xpernah lekang dari senyuman even muka nampak penat...jarang jumpe pelayan butik thorbaek macam ni...serius...ini betul..Service team yang sangat mantap!! superb~!Semoga calaqisya dimurahkan rezeki berganda ganda lagi buat masa akan datang sebab design kan baju yang trendy, islamic, stylo, cun , menawan and reasonable price!! Love calaqisya forevah! mmuah banyak2...ngeeee...CALA QISYA AND CALAMAN POWERRR!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...