SI CANTIK DAN SI KACAK

Monday, September 29, 2014

TAK TAHU NAK TULIS

Eh...dah lama benau rasenya x menulis kat sini..biasalah..macam tak tahu kan..kehkeh...sebab kadang bizi..kadang bile ada mase tak tahu nak update ape..banyak sebenarnya nak cerita...cerita raya tak hapdet langsung, cerita pergi langkawi ..cerita sambut anniversary and latest one is cerita pergi hanimun di Grand Lexis Port Dickson.

See..banyak sebenarnyaa aku nak menulis...tapi tak tertulis2 sebab terlampau bizi dengan kerja2 di ofis..bile banyak kerja balik rumah dah penat...baru nak hapdet trus mengantuk..bile ngantuk je nak hapdet..eh...ok biar ler....cerita progress rumah baru pun banyak nak cerita...dah 90% siap...yeayyyyy...baru ni pergi lagi amik2 gambar..ukur2 bahagian nak buat wet kitchen and dry kitchen, bahagian nak buat grill and buat langsir ukur tingkap semua...ukur awal2 kan senang...eh..kunci tak dapat lagi taw..ni main masuk je...sebab mostly dah siap..cume diorang tak pasangkanapi air and x buat benda ntah lagi....rumah dah totally nampak siap..kemain exited sangat aku setiap minggu tanya laki bila boleh pindah..kahkahkah...ok nanti lah hupdate bab rumah baru..

Sekarang ape yang aku rase is bengang..bengang sebab fesbuk aku dh 6 hari tak leh nak log in..aku masukkan pasword aku dah betul..tapi xleh nak log in...ko ghaserrr?? nak je bakarr pc and nset aku...eh..melampaui sangat bile pk nak bakar iphone aku and pc kat ofis..kahkah..ok..so dah xtaw ape berlaku dengan timeline di fb.. sebelum tu fb aku memang dah tahap bengong2 dah..aku tak tahu kenape jadi cenggitu....ada orang nak hack aku kew?? nak sabotaj aku kew? gittew ko ghaserr macam la glemer sangat kan...kehkeh...so now...aku rase annoying and menyampah giler xleh merapu di fb..grrrr....

Sejak lepas raya hari tu sampai hari ni...memang banyak sangat kerja kat opis ni..kadang naik mual nak nanges aku dengan kerja2 yang bertimbun...lepas dah settle satu...datang lagi satu..datang lagi dan lagi even ada yang belom settle..balik kerja terusss merengek kat depan laki x nak kerjaa...nak berhenti duk rumah goyang kaki order je makanan...wah ko! kemain berangan mcm la kau binik jutawan kansss...hahahaha...so bile pikir 10, 20 kali xjadi nak benti sebab nanti acanew aku nak shoppim bebarang bebaju jejubah sheshawl kat calaqisya rina salleh shawlbyvsnow sugarscarf bagai semua nak rabak poket aku setiap bulan tu...wuwuwuwuwu.....so for now..i just need to be patient and just redha dan juga SYUKUR..ingat ema..you have to be grateful for everything that u have now..so stop complain and merengek! but sometimes ye lah...we only a human...so datang jugak waktu dia penat nak merengek macam budak kecik...kahkah..sebab terlampau penat...wiwiwiwi...

Eh...aku xtaw ape sebenarnya nak cerita...cuma nak hapdet blog je rase..ok..sorry bercampur gaul jadi rojak martabak makasar...kehkeh...bye~~anyong~~

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...