SI CANTIK DAN SI KACAK

Tuesday, April 29, 2014

Langkawi With Love Day 1

Hai semua orang!! Assalamualaikum semua....hewhew..lamenya x update..ok..whateva lah... hurm...so this entry will be quite long with full of pictures. Nama nya pun gi holiday..wajibla sakan posing mengsnap gegambar..ekekeke.

So, on March 28th my niece got married at Sg. Petani Kedah, so dah alang2 gi kedah..kite gi holiday terus lah sebab hubby xpernah gi langkawi lagi. Iolss dah pernah sekali time bebujang bersama kengkawan pergi langkawi. Memang langkawi sangat best sebab banyak tempat2 menarik yang boleh diterokai dan menghepikan diri..Ececece..gitteww..

Nurul!! Selamat pengantin baru kepada uolsss okkeyh!! Jadilah istewi yang rajinn dan jangan garang..hahha..maksu harap nurul sentiasa bahagia disamping abam tersayam...haha

 Sefie dulu sebelom ke dewan jamuan...ekekeke....hubby sebuk makan..ni lepas kami breakfast di rumah kakak. Dah ada monopod..senang nak berlfie bersama family...kekekeke

Oii...sepatt sangat mata dah kenapa....adik buat2 macho lettew...hubby muka innesen lagi..kami berdua menahan silau yang panas amat..tapi masih sempat berselfie.. haha

Ok, lepas habis jamuan my niece tu dalam kul 2 petang kami minta izin untuk berundur dulu lah sebab nak kejar ferry pulak. Lepas balik homestay solat kemas2 baju semua terus bertolak. Dari Sg. Petani ke Jeti Kuala Kedah mengambil masa dalam 1hr la lebih kurang ye. Kalau laju maybe dalam 45 minit uolss dah sampai..we olss pemandu berhemah...so 1 jam lah..hahaha...

Then dah sampai kat jeti betul-betul 3.30 ferry dah nak bertolak katenya.. cecepat si suami belikan tiket...terus beratur nak masuk ke dalam ferry. Mengah ok berlari bawak beg banyak2...beg camera, beg sandang and beg baju sendiri..si suami harruslah bawak beg yang lagi berat...kakaka..sebab biniknya xmampu nak ngangkat beg berat2. Naseb sempat kejar ferry 3.30. 

 Pemandanga dari jeti Kuala Kedah

 Alaalala...happy adik tu balik dari langkawi...kekeke... hakak plak xsabar nak sampai sana..
Ni orang baru keluar dari ferry yang kami akan naik

Such a beautiful and calmly place... i love this scenery because its remind me of my childhood.. Suka mandi sungai..hahaha

Ok...dalam 15-20 minit jugak beratuq nak tunggu masuk dalam ferry. Masuk2 dalam ferry tengok seat bapak ah..belakang sekali weyh...yess..memang belakang sekali..xda tingkap and xleh tgk pemandangan luar langsung...adududud...tu memang tiket paling las ke hape?? hahaha..dahla eaicond memang xrase..giler ah...tapi nak buat macamana..terima seadaanya....pengajaran kalu nak seat best dengan ada aircond and boleh tgk pemandangan luar..beli tiket awal and boleh duduk aras atas..hurm....muka hubby steady jewk sebab exited sangat nak gi langkawi kan..kekekeke

Adik belakang tu tutup hidung nampak...eh...hahaha...dia tengah lap peluh tu semenarnya sebab panas..kakaka

Kami dahla duduk paling belakang, panass pulak tu.. mengadap dinding...memang the worst condition lah...makanan xda beli langsom pulak...haha...dahla nak leh sampai ke pulau langkawi tu dalam satu jam lebih..memang pasrah je la...perut dah bunyik kriuk2 dah..padahal baru lepas mkn jamuan tu..iolss memang kuat makan and cepat lapar..badan kuruss tapi kuat makan oi..heee. Aku cadangkan ferry2 ke langkawi ada jual makanan ringan dalam ferry senang sket nak beli...haha..xda lah boring sangat kalo ada jual2 dalam ferry kan?..

Ok..dalam ferry ni kat tengah2 kat dinding belakang ada tv. Dia pasang cerita hantu melayu..lupa dah cerita ape..aku xmampu nak layan..lepas 20 minit masing2 penat ketiduran..tapi xlena sangat sebab panas.

Yeayyyyyyyy...dah sampai!!  Gitteww Husband..posing2 ala tourist siam..eh..hahaha..

 Selamat Datang ke Langkawi! This is my 2nd time lepas pergi tahun 2010 bersama kengkawan usm dulu.

Eh....berlenggang nampak biniknya....beg2 berat terus campak suh laki bawak...haha..sebab exited melampau dan dah penat bwk beg..bawak beg sandang belakang and beg camera pun dah cukup...berat dah ni...haha

Harruslah posing seketoi dua mase menunggu kereta sewa tiba. Ekekekeke... Kereta sewa kami booking siap2 dengan hotel. Sebab ni kira musim cuti sekolah. Takut juga harga melambung kalau x book awal2. Tapi kalau x book pun korang masih boleh sewa masa tiba di Jeti Pekan Kuah ni. Sebab berlambak2 orang duk panggil suh sewa dengan diorang tapi a liltle bit pricey lah sebab diorang nak huntong lebih. Nak tak nak korang yang x book  awal2 tu mesti amik je kan. Sebab dah terdesak..ekekeke..tapi nasehat iolss..book awal2. Kat internet berlambak org buat khidmat kete sewa langkawi.

Harruslahh ada my fav CF mase boring menunggu kereta sewa. Untuk hilangkan kepenatan dan dahaga kite enjoice dgn CF dulu...ekekeke


Dah sampai kereta sewa, kami terus lelaju pergi cari makanan...Tak pikir dah nak gi jenjalan lagi sebab perut memang dah melalak bernyanyi.. Lagipun dah kul 5.45 kot sampai tu. Xleh dah nak gi memana.So, harruslah cari2 makan dulu. Ingatkan nak makan kepci jek sebab dah depan starbuck iolss tunggu ni ada kepci, ada kenny rogers tapi sebab dah sampai kat langkawi, harruslah cari laksa penang yang marbeles baq hang. Haha...sebab dengaq cerita laksa penang kat langkawi is one of the best that u guys must try if u come here.

Haa....ni salah satu gerai yang jual laksa penang. Husband aku cari kat foursquare jek bile nak jalan2 cari makan. Sebab nak tahu review food dia sedap ke tidok. So, this stall was in the top review as one of the best stall yang ada laksa penang and ayaq kelapa sedap. Ada lagi gerai yang paling best, laksa penang ikan sekoq...tapi jauh sket, sebab dah lapaq weyh..kita gi yang dekat je lah...hahaha

 Ko nampak x ejaan koteow tu...macam pelik jewk...macam weird jek..hahaha...*abaikan*

Haa...nama gerai dia Selera Pulau. Memangg berselaraa sungguh iolsss makan laksa penang dia ni. Ko nampak x laksa kuah dia tu pekat dan memang sedapp oi..maseh melekat lagi di ingatan iolss ni rase sedap dia tu...hahaha..hubby yang x suka laksa penang pun boleh kata sedap ni. Haa..korang boleh cuba kalau datang langkawi. Harga dia baru  rm3.50. Ayaq kelapa lupa nak amik gambar..memang pure sebijik kelapa xda tambah2 gula..waaaa......rindu nak gi makan sini lagi..Satu lagi gerai ni betul2 berdepan dengan HIG Group yang jual barang banyak2 tu. Tapi iolss x gi HIG gruop tu lagi. Pergi makan laksa and terus balik nak check in hotel. 

Lepas dah kenyang barulah kami check in hotel.Kami stay kat seaview hotel. Memang macam siam tourist la laki iolss ni. Hahaha. Jangan marah yerk mucuk.

Sebelah kanan tu cafe/bar. 

Weee.....sampai2 aku terus landing atas tilam empuk dia ni. Hubby sebuk menikmati pemandangan luar kat balcony. Memang damai and tenang jek dia punya view dari sini. Boleh nampak kawasan perkampungan.

Nama seaview ingtkan betul2 mengadap laut. Tapi nampak sikit jek sebenarnye sea tu haa... haha...tapi hotel ni memang best, sebab luas dan ada pemandangan yang cantik.



 Pintu untuk ke balcony luar. Memang best duk kat luar tu, menikmati angin sepoi2 bahasa.

Bagi kami, hotel ni memang dah cukup luas untuk kami berdua.. dan best. Tapi ada yang xbestnya skit.. Towel dia berbau..naseb bawak towel sendiri. So iolss xguna towel dia.. xlalu. Hubby request kat kaunter mintak tukar towel. Then dia kasi towel lain. Tapi iolss masih xguna..sebab ada jugak bau skit. Hahaha.. memang jenis pesen xleh bau pelik2..so iolss memang get ready dgn towel sendiri jek kalau p travel memana. Senang and memang taw bersih dan wangi..weeeee

Eh, selfie dulu sekali. EKEKEKEKE..Yang pintu belakang tu pintu toilet. 

 Ececece...feefeeling sket tenangkan minda duk sini. Acah2 candid letteww.

First day sampai memang xsempat nak pergi mana sangat. Niat di hati nak pergi jenjalan kat area pantai chenang nak gi beli tiket snorkelling untuk aktiviti esok paginya sebelah malam tu, tapi iolss kemabukan, kepeningan...hahaha...so terus keluar lambat sikit and pergi makan jewk. keluar makan dah pukul 9.30..bila sampai kat chenang tu tengok semua kedai agensi tiket dah tutup...ye lah dah pukul 11 malam kot...wuwuwuwu....sedih bak hang sebab mesti xsempat nak beli tiket esok. Tapi masih berharap supaya esok paginya masih ada tiket utk snorkelling. Sempat shopping beli batik pant utk pakai keesokan harinya je kat gerai2 tepi jalan tu. Area chenang memang happening. Dari dulu lagi rasenya. Dan makin banyak kedai2 menarik and ada fast food yang dah ada kat area chenang. Mat salleh and foreingner memang berlambak la kat situ. Memang best kalu lepak2 kat area chenang, tapi iolss x mampu..sebab kepala masih kepeningan.. hahaha

Ok, bersambung....adakah saya sempat membeli tiket snorkelling keesokan harinya??? jeng...jenggg/..jengg..kita tunggu next entry. 

Bye bye and wassalam. My boots from @fashionrepublickl. Boleh usha boots dia cecantik and cun! hehe











LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...