SI CANTIK DAN SI KACAK

Monday, November 18, 2013

FLOWER GIRL~

Ehem..ehem...cam lama jeww xupdate blog...cam malass jew...cam xda idea je nak tulis ape...eh... ok...nak ceritanya macam ni...semenjak jd isteri ni...suke sangat tengok bunga...exited sangat kalau nampak bebunga cinta cecomel..kalau pergi mana2 kedai bunga, jusco ke, ikea ke, romantika ke....xsah kalau xbeli bungaa.... dalam umah iolss penuh dengan bebunga ..kadang2 rase...eh..umah aku ni taman bunga ke apew??kahkah...
Ko tengok header aku sudahlah....memang rase nyaman and tenang sangat bile dikelilingi bebunga cantik yang segar ...yess...bunga sangat menenangkan....tapi..tapi....masalahnya kan..kalau aku nak tanam bunga..aku kurang pandai sket nak jaga..nak belai...nak bagi kasih sayang secukupnya...kui3...

Sebelom aku kawen, siyesly aku x berapa gemar dengan bunga..even bunga plastik or fresh flower.. so, kalau gi memana kedai yang ada bunga aku xpernah nak beli or memang xda hati langsung nak p ngendap bebunga tu...aku pon xtaw kenapa minat aku berubah lepas kawen...kemain xleh pisah dengan bunga...gitteww...haha...

So, lepas kawen ni, aku try and aku tanam niat aku nk tanam bunga pelihara and belai betul2...hubby aku antara percaya dengan tak..sebab dia taw aku ni cemana..kahkah....tp lepas yakinkan hubby aku, dia kasik aku tanam...tak banyak pon, dua jenis jew...sebab sbg permulaan...nak tgk binik dia rajin ke tidok menjaganya...kui3.... 







Aku xsure species bunga apa yang ni...sebab xtaw sangat jenis bunga...cuma suka tengok bunga cecantik..kui3. Bunga ni sangat cerewet nak jaga, sebab hari2 kene siram kene belai, and kene bajai dua or tiga kali seminggu...memang cantik dan sangat manja..! Hek elleh ko.....jgn manja sgt okkeyh..jenuh nak jaga ko bg cun selalu...eh...tp suka..suka sangat2 bila tgk kelopak dia segar mengembang....gittew ayat...ahaks






Ini pula bunga lavender, nak kata bau wangi tu xdala bau sangat..kene betul2 hidung kita p ngadap kelopak dia tu haa..baru macam ada bau jew...macam comel jew...macam cantik jew..eh... Dan seriously aku sangat suka jaga belai and bagi kasih sayang pada lavender ni sebab dia xsemanja bunga pink merah kat atas tu. Bagi aku, lavender ni sungguh seksi... sangat tough..sebab 3 kali seminggu je ko kena siram dia.. baja pon xyah selalu, 2 kali seminggu dah ok..tu pon kdg2 aku baja 3 kali seminggu...masih comel dan utuh x layu dibuai mimpi...eh..




Haa..perasan tak ada pokok buluh kat situ....over okkeyh kalau xnampak..dah terag2 kat depan tu haa... haha..ni pokok buluh ni hubby adiahkan masa 1st honeymoon lepas kawen hari tu, beli kat kedai souvenir kat cameron highland. Masa beli tu sangat kecik cenonet jew....ni la lambang keutuhan cinta kami suami isteri, sangat bermakna....dari kecik dah makin membesar dengan jayanya...dah 2 tahun lebih dah umur pokok buluh ni...Harap ianya akan kekal membesar sampai aku beranak pinak, niat nak tanggalkan dari pasu, nak tanam depan umah, tapi umah sewa pulak, tunggu umah betul siap nanti baru nak alih tanamkan kat tanah...hehe..tapi aku xbetul2 jaga pokok buluh ni, sebab pokok ni xda bunga..hahaha...tapi hubby aku rajin siramm pepokok ni...tq abg sebab jaga pokok perkahwinan kita ni..mihmih








Kaktus....semestinya wjib ada di laman umah aku, sebab kaktus ni melambangkan kegigihan kekentalan and xmudah hilang semangat pada sesuatu yang remeh. Aku sangat suka beli kaktus and i'll make sure it will grow bigger and bigger... aku siram 3minggu sekali je...aku susun banyak2 kat tepi tingkap bilik luar..senang dia nak dapatkan cahaya matahari...sebelom ni aku wat hiasan dalam umah..tapi aku perasan dia xgrow bigger and nampak cepat layu sebab xcukup cahaya matahari, so aku rase better dia duk luar...hehe...laman cantik, dia pon hidup sehat..ekekekeke..Ada 10 Jenis semuanya aku susun kat atas ni..Ok, cukupla aku cerita pasal tanam bunga pon dah panjang berjela..gigih update sebab umah dah pasang wifi..ape lagi...bergedik la aku lelaju update blog...sebelom ni guna internet mobile fon xbest sgt nak update...kat office plak kemain susah aku nak hapdet belog..faham2 je lah...heeee...Ok, harap lepas ni aku boleh hapdet belog 3 hari sekali..harapnya lah kalau aku rajin...kehkeh..

I LOVE JOHOR VERY MUCH! This is johor bharu city. Do visit JB guys!
*Eh....tetibe promote JB*
ok....bai..wassalammmmmmmmmmmm

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...