SI CANTIK DAN SI KACAK

Monday, October 21, 2013

Cerita Raya Haji

Assalamualaikum...

Raya haji dah seminggu ke berlalu..eh..baru nak up entry ni..xkesahlah kan...ekekeke... raya haji baru ni...iolss balik kg mertua..sebab raya eidulfitri hari tu awal2 balik kg iolss..so to be fair, kena ikut cakap suami balik umah mak dia pule...hehe..xkesahla..memana ..aslkan beraya bersama...kan..ehm.. tapi sedih jugak sbenarnya sebab rindu kat amma..appa and harabujji di kg iolss...dan sebabnya lagi..raya haji di terengganu kg iolss lagi meriah dari belah2 key ell ni...kan? kan? ok..sedor diri sket sbb dah jadi bini orang...so kena ikut ape suami kate..gitteww solehah...eh

So..sehari sebelom raya haji, belajar buat kuah kacang..*see...kuah kacang pon aku xreti!! lol sangat!!*.. and rendang dengan mak mertua and atok..kemain kau baru nak terhegeh2 nak belajar kan..ni la padah orang x reti masak...reti makan jew..kuikui..so dengan rela hati aku belajar dari A to Z cara buat rendang....

Ini rendang yg tengah masak..belom siap sepenuhnya...kekeke...gittew bukti kau masak..hek elleh sgt kann

A night before raya haji tu, family mertua buat bbq,ohmaigod...memang kerja aku mengunyah jeww malam tu..malu bile tgk smula video pak mertua aku amik...memang jenis xreti nak kenyang awal camtu la jadinya..semua aku telan.ikan..sotong udang..ayam.jagung...sosej...perghh....besar nafsu aku rupanya...kakaka..badan je nampak kecik kau..haaa...jaga2...lupe aku snap2 gambar malam bbq sebab bizi mengunyah katenyew jemahh...kekekekeke....xpew..video pak mertua amik dah boleh jd kenangan n bukti aku makan bagai xda hari esok...kui3

Esoknya raya...

Pagi2 dah jadi tugas aku la kan nk kene iron jubah suami jubah aku untuk pergi solat raya. Kemain sejuk hati aku tgk laki aku pakai jubah and dia pon cakap sejukkk mata dia pandang biniknya memakai jubah...kekekeke...aku pakai jubah pemberian anak sedare aku dari mesir..kain dia best! ...so x banyak sangat amik gambar hari raya tu..lepas abis solat raya...balik..makan2...xda buat ape2 dah..suami duk lepak kat umah je..pak mertua je gi join semelih lembu..aku dan yang lain2 duk umah je...lps mkn..mkn...dan makan lagi...sebab kul 3.30 dah nak bertolak balik ke jay beeh katenya..dah rabu tu start kerja dah kan..mmg xbest la cecuti pependek ni bagi aku..nak je aku mintak cuti sampai jumaat tu kan..tapi takut kena sound dengan bos aku plak..kekekeke

Since kat belah2 selangor ni xda masak nasi minyak..nasi ayam or nasi dagang macam raya kat kg aku..mula la perut aku gelisah skit hari raya tu...sebab pesen orang terengganu kena ada nasi pagi rayo tu...kekeke...baru rase macam lengkap...rendang n nasi impit tu macam menu sampingan je...menu utama mesti nasi..mesti okkeyh..MESTI..tapi sebab kat selangor nasi impit rendang tu dikira menu utama aku resah hati sket...hahaha...gini lah kalo nafsu besor bab makan..kui3...aku kol mak aku tanya masak ape..mak aku cakap masak nasi minyak gulai ayam..lagi bergetar weh perot aku nak kkan semua tuh..waaaaaaaa...

So, aku dengan gigih memasak nasi kul 11 pagi, goreng telur mata makan dengan rendang..perghh...kemain sedappp....kikikiki..mungkin mak mertua aku hairan kot dengan menantunya ni..pelik pelik kan...tapi bagi aku tu memang cara org ganu..nk kene makan nasi jugak raya pertama...maafkan saya mak..huhhuhuhu.. So, dah kekenyang makan..mula lah gediks nak berposing depan kamera..sebab dh ada tenaga katenya.. gittew..ok...tapi xbanyak bergambar...ngeeee


Akak aku cakap macam muka ustazah norhayati plak bile aku pakai jubah..tang mane sama pon aku blurr...kakaka..ni jubah mesir pemberian anak sdare aku...aku suka sangat sbb kain dia sejukk...


 dengan icha budak sehat dan gebus mulus comel...ekekeke

 bersama bebudak comel......bergambar dengan kiddos itu perlu untuk ceriakan lagi suasana..kuikui

ini budak koreaaa sangat muka..gerammm..!


Ok...tu jew...kul 4 bertolak balik ke jb...tersinggah ikea...sebab nak makan meatball..biniknya kalao mengidam..xleh disekat..bahayo..kakakaka..dah alan2 nak hantar adik ipar aku kat damansara...so wajibler menyinggah ke ikea..sempat jugak rembat bebarang kat ikea seketoi dua...kui3...ok...bai...lepas ni nak cerita mana aku beli jagung yang giler manis dan lazat mase buat bbq tu...gitteww...wassalam

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...