SI CANTIK DAN SI KACAK

Tuesday, October 22, 2013

Cameron Short Holiday~

Dah lama rasenya tak berjenjalan ke cameron highland..sekali...plan ngn hubby nak gi kesana bercuti 2 hari satu malam..short holiday katenya...dah cuti tak banyak kate kaw..itu pon pergi menyelit masa cuti raya haji..sebab hari isnin we olss amik cuti...so hari sabtu sampai ahad je kami bercuti di Cameron. Terasa seronok even sekejap..kekeke..

kitorang sampai kat cameron tu hari sabtu dah lewat petang ...dah magrib dah pon..sebab jalan jem sangat bile masuk cameron..sampai2 hotel je dah kul 8.30 malam...bapak jem kat sini time2 weekend...dengan segala bagai bass ada..rombongan cik kiah lettew...dah kali ke 4 dah ni aku rase datang cameron..tapi x puass..hahaha...sebab??? banyak reasonnnyaaa...muehehehe... 

Lepas check in hotel..kitorang keluar mencari sesuap nasi...mula2  cari steamboat restoren..tapi dah penuh semua meja..so..cancell lah..terus je p kedai makan lain..kedai makan yang dekat2 dengan hotel tu jugak je akhirnya kami pergi...kedai makan seafood ape ntoh...order tomyam campur yang x nampak campuran langsung!...ada ayam ngn sotong yg kecik2 tu je....pastu ayam paprik, kailan ngn telur mata dadar je..xpuas hati makan sebab bila bayor dekat rm 30 lebih...bapak lew mahai...kalo sedap xpe la kan..ini...dengan tomyam xcukup campur tu..haih..redho ajew lah...lepas tu trus jenjalan ke pasar malam brinchang yg berdekatan tu.. nak kena beli sweater pulak katenya...lupe nak bawak..dah memag tahap sejuk geletor....xmampoo aku nak menahan..dahla kuruih..xdo lemak nk tahan sejuk..kui3....

Alang2 mencari sweater, terus aje lah membeli idaman kalbu yang dah lama mengidam! guess what?? Of course lah strawberry choc! haha.....siyess...aku rase strawberry chocolate yg kat cameron lain dari jual kat pasar2 malam lain...ntohla kenapa...kuikui...beli jugak 3 cucuk...rm5 aje...mmg yummy~~dah dapat strawberry choc ngn sweater trus balik hotel semula...kena tidur awai..sebab.....hahahaha....pikir bukan2 lettew...sejuk2 ni mmg best tidoq awai...kui3...dan sebabnya esok nk bangun awai pergi plucking strawberry, tea plantation  and pergi rose valley! yeahhh...

Lepas makan strowberry choc baru dapat tidoq dengan nyaman dan selesa...kekekeke


13/10/2013

Pepagi esok bangun awai2 bersiap untuk ke red big farm strowberry puleww..wow..teruja sangat rase...sebab sebelom2 ni..hanya pergi amik2 gambar...sebab setiap kali pergi..mesti strowberry x masak lagi..so this time...teruja sebab 1st tyme nak plucking senirik stowberry sebab strawberry memang tengah musim masak meranum digemari ramai.....kui3..

Bangun pagi memang pesen terus nak posing la kan...muka pon rase cam sesembab lebaran lagi..eh..

Tapi sebelom ke red big farm...menyinggah dulu ke pasar pagi brinchang untuk beli sayur sayur segar dan juga jagung yang memang sumpah manis dan sedap untuk dibawa pulang ke kg mertua nnti...siyess xnyesal kalo korang beli jagung banyak2 sebab memang dijamin manissss dan lemak2!!.. dahla murah..heee...pagi2 memang berkabus tebal giler kat sini, hujan renyai2 pulak tu..tp xhalang aku ngn hubby nak menyopping kat pasar pagi ni haa....dah la sejuk macam feeling2 dah dekat korea gitteww...ekekekeke

Ni pasar pagi brinchang...mase ni pukul 9 pagi tak salah aku la...maseh bapak tebai kabus tuh...kekeke...

Ok..ni dah ok sket lepas pkul 10..baru nampak clear..ok..cun punya cuaca...sangat bess...sesejukk tanpa hujan dah..ekekeke

Lepas tu terus lelaju ke red big farm strawberry, masa sampai pon dah ramai orang..padahal baru pukul 10 lebih camtu la...semua teruja lettew...

Haa kauuu....sape tak teruja tengok strawberry sexy2 merah2 tergantung camtu je depan kau...hakhak...ok..to be continued... kui3...malas nak menaip pepanjang lagi..tunggu ada mood datang dulu..sebab entry lepas ni knpem panjang nak cerita di red big farm strawberry ni...kui3..ni acah2 entry dulu...

Ok...amikk feelllllllllllll dulu...kakakaka...
Bai..wassalam

2 comments:

♥ Yuslin Kamal ♥ said...

sejuk2 macam tu..balik ni mesti berhasil..hihih ;p

Ema Minami said...

ekekeke....moga dipermudahkan....haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...