SI CANTIK DAN SI KACAK

Tuesday, October 22, 2013

Cameron Short Holiday~

Dah lama rasenya tak berjenjalan ke cameron highland..sekali...plan ngn hubby nak gi kesana bercuti 2 hari satu malam..short holiday katenya...dah cuti tak banyak kate kaw..itu pon pergi menyelit masa cuti raya haji..sebab hari isnin we olss amik cuti...so hari sabtu sampai ahad je kami bercuti di Cameron. Terasa seronok even sekejap..kekeke..

kitorang sampai kat cameron tu hari sabtu dah lewat petang ...dah magrib dah pon..sebab jalan jem sangat bile masuk cameron..sampai2 hotel je dah kul 8.30 malam...bapak jem kat sini time2 weekend...dengan segala bagai bass ada..rombongan cik kiah lettew...dah kali ke 4 dah ni aku rase datang cameron..tapi x puass..hahaha...sebab??? banyak reasonnnyaaa...muehehehe... 

Lepas check in hotel..kitorang keluar mencari sesuap nasi...mula2  cari steamboat restoren..tapi dah penuh semua meja..so..cancell lah..terus je p kedai makan lain..kedai makan yang dekat2 dengan hotel tu jugak je akhirnya kami pergi...kedai makan seafood ape ntoh...order tomyam campur yang x nampak campuran langsung!...ada ayam ngn sotong yg kecik2 tu je....pastu ayam paprik, kailan ngn telur mata dadar je..xpuas hati makan sebab bila bayor dekat rm 30 lebih...bapak lew mahai...kalo sedap xpe la kan..ini...dengan tomyam xcukup campur tu..haih..redho ajew lah...lepas tu trus jenjalan ke pasar malam brinchang yg berdekatan tu.. nak kena beli sweater pulak katenya...lupe nak bawak..dah memag tahap sejuk geletor....xmampoo aku nak menahan..dahla kuruih..xdo lemak nk tahan sejuk..kui3....

Alang2 mencari sweater, terus aje lah membeli idaman kalbu yang dah lama mengidam! guess what?? Of course lah strawberry choc! haha.....siyess...aku rase strawberry chocolate yg kat cameron lain dari jual kat pasar2 malam lain...ntohla kenapa...kuikui...beli jugak 3 cucuk...rm5 aje...mmg yummy~~dah dapat strawberry choc ngn sweater trus balik hotel semula...kena tidur awai..sebab.....hahahaha....pikir bukan2 lettew...sejuk2 ni mmg best tidoq awai...kui3...dan sebabnya esok nk bangun awai pergi plucking strawberry, tea plantation  and pergi rose valley! yeahhh...

Lepas makan strowberry choc baru dapat tidoq dengan nyaman dan selesa...kekekeke


13/10/2013

Pepagi esok bangun awai2 bersiap untuk ke red big farm strowberry puleww..wow..teruja sangat rase...sebab sebelom2 ni..hanya pergi amik2 gambar...sebab setiap kali pergi..mesti strowberry x masak lagi..so this time...teruja sebab 1st tyme nak plucking senirik stowberry sebab strawberry memang tengah musim masak meranum digemari ramai.....kui3..

Bangun pagi memang pesen terus nak posing la kan...muka pon rase cam sesembab lebaran lagi..eh..

Tapi sebelom ke red big farm...menyinggah dulu ke pasar pagi brinchang untuk beli sayur sayur segar dan juga jagung yang memang sumpah manis dan sedap untuk dibawa pulang ke kg mertua nnti...siyess xnyesal kalo korang beli jagung banyak2 sebab memang dijamin manissss dan lemak2!!.. dahla murah..heee...pagi2 memang berkabus tebal giler kat sini, hujan renyai2 pulak tu..tp xhalang aku ngn hubby nak menyopping kat pasar pagi ni haa....dah la sejuk macam feeling2 dah dekat korea gitteww...ekekekeke

Ni pasar pagi brinchang...mase ni pukul 9 pagi tak salah aku la...maseh bapak tebai kabus tuh...kekeke...

Ok..ni dah ok sket lepas pkul 10..baru nampak clear..ok..cun punya cuaca...sangat bess...sesejukk tanpa hujan dah..ekekeke

Lepas tu terus lelaju ke red big farm strawberry, masa sampai pon dah ramai orang..padahal baru pukul 10 lebih camtu la...semua teruja lettew...

Haa kauuu....sape tak teruja tengok strawberry sexy2 merah2 tergantung camtu je depan kau...hakhak...ok..to be continued... kui3...malas nak menaip pepanjang lagi..tunggu ada mood datang dulu..sebab entry lepas ni knpem panjang nak cerita di red big farm strawberry ni...kui3..ni acah2 entry dulu...

Ok...amikk feelllllllllllll dulu...kakakaka...
Bai..wassalam

Monday, October 21, 2013

Cerita Raya Haji

Assalamualaikum...

Raya haji dah seminggu ke berlalu..eh..baru nak up entry ni..xkesahlah kan...ekekeke... raya haji baru ni...iolss balik kg mertua..sebab raya eidulfitri hari tu awal2 balik kg iolss..so to be fair, kena ikut cakap suami balik umah mak dia pule...hehe..xkesahla..memana ..aslkan beraya bersama...kan..ehm.. tapi sedih jugak sbenarnya sebab rindu kat amma..appa and harabujji di kg iolss...dan sebabnya lagi..raya haji di terengganu kg iolss lagi meriah dari belah2 key ell ni...kan? kan? ok..sedor diri sket sbb dah jadi bini orang...so kena ikut ape suami kate..gitteww solehah...eh

So..sehari sebelom raya haji, belajar buat kuah kacang..*see...kuah kacang pon aku xreti!! lol sangat!!*.. and rendang dengan mak mertua and atok..kemain kau baru nak terhegeh2 nak belajar kan..ni la padah orang x reti masak...reti makan jew..kuikui..so dengan rela hati aku belajar dari A to Z cara buat rendang....

Ini rendang yg tengah masak..belom siap sepenuhnya...kekeke...gittew bukti kau masak..hek elleh sgt kann

A night before raya haji tu, family mertua buat bbq,ohmaigod...memang kerja aku mengunyah jeww malam tu..malu bile tgk smula video pak mertua aku amik...memang jenis xreti nak kenyang awal camtu la jadinya..semua aku telan.ikan..sotong udang..ayam.jagung...sosej...perghh....besar nafsu aku rupanya...kakaka..badan je nampak kecik kau..haaa...jaga2...lupe aku snap2 gambar malam bbq sebab bizi mengunyah katenyew jemahh...kekekekeke....xpew..video pak mertua amik dah boleh jd kenangan n bukti aku makan bagai xda hari esok...kui3

Esoknya raya...

Pagi2 dah jadi tugas aku la kan nk kene iron jubah suami jubah aku untuk pergi solat raya. Kemain sejuk hati aku tgk laki aku pakai jubah and dia pon cakap sejukkk mata dia pandang biniknya memakai jubah...kekekeke...aku pakai jubah pemberian anak sedare aku dari mesir..kain dia best! ...so x banyak sangat amik gambar hari raya tu..lepas abis solat raya...balik..makan2...xda buat ape2 dah..suami duk lepak kat umah je..pak mertua je gi join semelih lembu..aku dan yang lain2 duk umah je...lps mkn..mkn...dan makan lagi...sebab kul 3.30 dah nak bertolak balik ke jay beeh katenya..dah rabu tu start kerja dah kan..mmg xbest la cecuti pependek ni bagi aku..nak je aku mintak cuti sampai jumaat tu kan..tapi takut kena sound dengan bos aku plak..kekekeke

Since kat belah2 selangor ni xda masak nasi minyak..nasi ayam or nasi dagang macam raya kat kg aku..mula la perut aku gelisah skit hari raya tu...sebab pesen orang terengganu kena ada nasi pagi rayo tu...kekeke...baru rase macam lengkap...rendang n nasi impit tu macam menu sampingan je...menu utama mesti nasi..mesti okkeyh..MESTI..tapi sebab kat selangor nasi impit rendang tu dikira menu utama aku resah hati sket...hahaha...gini lah kalo nafsu besor bab makan..kui3...aku kol mak aku tanya masak ape..mak aku cakap masak nasi minyak gulai ayam..lagi bergetar weh perot aku nak kkan semua tuh..waaaaaaaa...

So, aku dengan gigih memasak nasi kul 11 pagi, goreng telur mata makan dengan rendang..perghh...kemain sedappp....kikikiki..mungkin mak mertua aku hairan kot dengan menantunya ni..pelik pelik kan...tapi bagi aku tu memang cara org ganu..nk kene makan nasi jugak raya pertama...maafkan saya mak..huhhuhuhu.. So, dah kekenyang makan..mula lah gediks nak berposing depan kamera..sebab dh ada tenaga katenya.. gittew..ok...tapi xbanyak bergambar...ngeeee


Akak aku cakap macam muka ustazah norhayati plak bile aku pakai jubah..tang mane sama pon aku blurr...kakaka..ni jubah mesir pemberian anak sdare aku...aku suka sangat sbb kain dia sejukk...


 dengan icha budak sehat dan gebus mulus comel...ekekeke

 bersama bebudak comel......bergambar dengan kiddos itu perlu untuk ceriakan lagi suasana..kuikui

ini budak koreaaa sangat muka..gerammm..!


Ok...tu jew...kul 4 bertolak balik ke jb...tersinggah ikea...sebab nak makan meatball..biniknya kalao mengidam..xleh disekat..bahayo..kakakaka..dah alan2 nak hantar adik ipar aku kat damansara...so wajibler menyinggah ke ikea..sempat jugak rembat bebarang kat ikea seketoi dua...kui3...ok...bai...lepas ni nak cerita mana aku beli jagung yang giler manis dan lazat mase buat bbq tu...gitteww...wassalam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...