SI CANTIK DAN SI KACAK

Friday, September 20, 2013

Anniversary Untuk Kedua

hello peeps....kemain berjimba2 hari jumaat ni kan....xkira..nak hapdet jugak..kekeke...3 september 2013 hari tu...dua minggu lepas weyh....genaplah 2 tahun usia perkahwinan aku dengan hubby...dua tahun tu kdg2 rase kejap...kdg2 rase lama..eh..hahaha....macam2 weyh berlaku dalam dua tahun...dua tahun aku cuba belajar menjadi isteri yang mithali berdikari dan matang...seriously...its hard for me to go through as a matured wife...sangat...sebab aku anak manja...so susah untuk aku jd matang dalam banyak hal..susah untuk aku berdikari buat itu ini demi suami...tapi dalam susah2 tu aku berjaya jugak...weee....

Sebab pertama...aku memang xpandai nak masak2 special bagai nasi tomato ke nasi minyak ke..nasi gulai kawah ke...siyess aku xpernah pandai nk masak tu..baking2 lagi xweti jemah oii...pandai buat pepuding je..puding laici puding roti..puding kastard..kekeke..tp bab2 western..aku boleh..haha...kemainn ko...setakat spagethhi tu smua orang buleh kot..kikiki..tp klo laki aku suh buat chicken chop ke bulgogi ke bimbimbab ke jajamnyeon ke..aku buleh ...kot..sebab sng dari gulai kari rempah berapi bagai tu...kedua....aku xpandai nak uruskan hal kewangan umah sangat....aku pandai shopping jew...hahaha..kesian laki aku...ketiga...aku xpandai nak berdikari sangat pergi ke mana2 tanpa suami aku...kalo boleh aku nak dia ada disisi aku ke mana sahaja aku pergi...aku siyes xberani nak kluar ke jusco or giant yg berdekatan tanpa laki aku..sebab aku pikir kalo time aku drive ada org culik aku cemana? klo aku tgh jenjalan shoping dlm mall ada org rompak aku cemana? semua aku pk...kakakaka..tp ok gak kan...huhu...

ok..klo nak cite semuanya mmg xabis..yang aku rajin banyak..rajin merajuk..rajin shopping..rajin sental jamban 3,4 kali seminggu weyh..ku memang pesen xleh tgk jamban kotor...xselesa nk mandi or buang hajat... erm...erm...rajinn mengemas rumah..rajin berjalan...rajin tidoq...rajin bebel..rajin buat lawak walaupon laki aku xleh nak faham lawak aku....hahaha..kesian kan..eh..xpela...aku pasro...kekeke...so hr tu aku buat surprise bg adiah kat dia...terharuu sgttt dia nampaknya..kui3....siang tu aslnya kami xberapa elok..gaduh memanja kata kau...saje lettewww nak aku pujuks kanssss...ok xpelah... then aku jugak dpt surprise kad and bunga dari laki aku..huhuhu...


Surprise aku untuk dia.....hehe.... nak beli Gshock mula asalnya...ohoi..ter shocked aku kjap sbb mahai sgt..haha..so beli yg aku mampuu jew..sorry syg xdpt beli mahal2...wuwuwu

Awlolololo...suwitt sgt laki aku ni..bagi kad penuh rerama...hahaha....tq oppa!

 Pastu malam tu dia bawak p malay village utk candle light dinner...gitteww.... hehe..


Gittew candle...hehe..pondok ni untuk yg sesape reseve candle light je,,, sgt kemelayuannya teserlah...*apekah ayat ini?*


Nice place! makan ditemani dengan irama musik gamelan and cengkerik.....hehe.. so malaysian restaurant!... suggested kpd yg nk mkan sambil mahu tenangkan fikiran...best makananya~!

 Amboi...kemain kusyukkk bertwitter lettewww...eh.. haha



ok....ikan ni rangup best sbb cicah dgn sambal belacan~! ikan siakap terbang! weee

Antara menu yg kami order...kerabu mangga memang ohsem berderau air liuq bile telan...udang butter pon best..ikan best...so mmg best lah! hehe

Ok...sila pergi lelaju kpd yg suka ketengangan dan music gamelan ....hehe

*TERIMA KASIH YA ALLAH UNTUK USIA PERKAHWINAN 2 TAHUN INI...walaupun masih tidak dikurniakan baby lagi, kami bahagia berdua..kami akan sentiasa berdoa untuk kehadiran  puteri/putera dalam hidup kami..ameen..panjangkan usia kami berdua..kekalkan hubungan suami isteri kami hingga ke jannah...ameenn....Eh..Hadiah special untuk bininya mana?? HEKHEK...ok...xpe...maseh menunggu..hahaha...nak jugak kann...kemian..xpew...tggu gaji bulan 9 ni..haha*

4 comments:

Hanis Nizam said...

wah bestnya siapa ada gaduh2 manja tu. hehe. tahniah ye kak untuk 2 tahun, may Allah bless u and your family!

♥ Yuslin Kamal ♥ said...

Congrats for your anniversary! Suasana kat malay village memang sesuai untuk candle light dinner..heheh :p

Ema Minami said...

tq hanis haizam..sy suami isteri slalu gaduh hari2 gaduh..hahaha...ada je sy nk cr hal..kekekeke

Ema Minami said...

yuslin...kan...best sbb ada music sampingan malaysian sgt..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...