SI CANTIK DAN SI KACAK

Friday, September 20, 2013

Anniversary Untuk Kedua

hello peeps....kemain berjimba2 hari jumaat ni kan....xkira..nak hapdet jugak..kekeke...3 september 2013 hari tu...dua minggu lepas weyh....genaplah 2 tahun usia perkahwinan aku dengan hubby...dua tahun tu kdg2 rase kejap...kdg2 rase lama..eh..hahaha....macam2 weyh berlaku dalam dua tahun...dua tahun aku cuba belajar menjadi isteri yang mithali berdikari dan matang...seriously...its hard for me to go through as a matured wife...sangat...sebab aku anak manja...so susah untuk aku jd matang dalam banyak hal..susah untuk aku berdikari buat itu ini demi suami...tapi dalam susah2 tu aku berjaya jugak...weee....

Sebab pertama...aku memang xpandai nak masak2 special bagai nasi tomato ke nasi minyak ke..nasi gulai kawah ke...siyess aku xpernah pandai nk masak tu..baking2 lagi xweti jemah oii...pandai buat pepuding je..puding laici puding roti..puding kastard..kekeke..tp bab2 western..aku boleh..haha...kemainn ko...setakat spagethhi tu smua orang buleh kot..kikiki..tp klo laki aku suh buat chicken chop ke bulgogi ke bimbimbab ke jajamnyeon ke..aku buleh ...kot..sebab sng dari gulai kari rempah berapi bagai tu...kedua....aku xpandai nak uruskan hal kewangan umah sangat....aku pandai shopping jew...hahaha..kesian laki aku...ketiga...aku xpandai nak berdikari sangat pergi ke mana2 tanpa suami aku...kalo boleh aku nak dia ada disisi aku ke mana sahaja aku pergi...aku siyes xberani nak kluar ke jusco or giant yg berdekatan tanpa laki aku..sebab aku pikir kalo time aku drive ada org culik aku cemana? klo aku tgh jenjalan shoping dlm mall ada org rompak aku cemana? semua aku pk...kakakaka..tp ok gak kan...huhu...

ok..klo nak cite semuanya mmg xabis..yang aku rajin banyak..rajin merajuk..rajin shopping..rajin sental jamban 3,4 kali seminggu weyh..ku memang pesen xleh tgk jamban kotor...xselesa nk mandi or buang hajat... erm...erm...rajinn mengemas rumah..rajin berjalan...rajin tidoq...rajin bebel..rajin buat lawak walaupon laki aku xleh nak faham lawak aku....hahaha..kesian kan..eh..xpela...aku pasro...kekeke...so hr tu aku buat surprise bg adiah kat dia...terharuu sgttt dia nampaknya..kui3....siang tu aslnya kami xberapa elok..gaduh memanja kata kau...saje lettewww nak aku pujuks kanssss...ok xpelah... then aku jugak dpt surprise kad and bunga dari laki aku..huhuhu...


Surprise aku untuk dia.....hehe.... nak beli Gshock mula asalnya...ohoi..ter shocked aku kjap sbb mahai sgt..haha..so beli yg aku mampuu jew..sorry syg xdpt beli mahal2...wuwuwu

Awlolololo...suwitt sgt laki aku ni..bagi kad penuh rerama...hahaha....tq oppa!

 Pastu malam tu dia bawak p malay village utk candle light dinner...gitteww.... hehe..


Gittew candle...hehe..pondok ni untuk yg sesape reseve candle light je,,, sgt kemelayuannya teserlah...*apekah ayat ini?*


Nice place! makan ditemani dengan irama musik gamelan and cengkerik.....hehe.. so malaysian restaurant!... suggested kpd yg nk mkan sambil mahu tenangkan fikiran...best makananya~!

 Amboi...kemain kusyukkk bertwitter lettewww...eh.. haha



ok....ikan ni rangup best sbb cicah dgn sambal belacan~! ikan siakap terbang! weee

Antara menu yg kami order...kerabu mangga memang ohsem berderau air liuq bile telan...udang butter pon best..ikan best...so mmg best lah! hehe

Ok...sila pergi lelaju kpd yg suka ketengangan dan music gamelan ....hehe

*TERIMA KASIH YA ALLAH UNTUK USIA PERKAHWINAN 2 TAHUN INI...walaupun masih tidak dikurniakan baby lagi, kami bahagia berdua..kami akan sentiasa berdoa untuk kehadiran  puteri/putera dalam hidup kami..ameen..panjangkan usia kami berdua..kekalkan hubungan suami isteri kami hingga ke jannah...ameenn....Eh..Hadiah special untuk bininya mana?? HEKHEK...ok...xpe...maseh menunggu..hahaha...nak jugak kann...kemian..xpew...tggu gaji bulan 9 ni..haha*

Thursday, September 19, 2013

Raya Di Kuala Selangor

Salam semua....wee....ni macam entry basi dah...xpewla..kita panaskan semula letak atas api..kakaka.... baru nk hupdate entry raye di tg karang umah mak mertua...hewhew...so raya kedua petang kitorang pulang ke kole selangor untuk beraya disana pulak...raya ke3 baru la boleh start berjalan ke rumah sedare mare..tapi/..pesen kami semua sebelom start berjalan konpem kena bergambar dulu....ye dop? kekekeke.... acara wajib bila raya mesti bergambor beramai2....TRADISI ke adat ? erkkk...xkesahlah..asalkan semua org hepi..kekekeke




 Pia da korean kid...with her sista icha....

 My  sistah in law.. 

 da heroes! 

 Kemain hubby nak posing sesenget bdn...ni bukan ANTM syg! HAHAHA

 With le in laws familia!eh..hubby xda...wuwuwuwu

abah yg sportim...hahaha

 wOmen in Familia!!

 dengan adik ipar...arghhh....sy memang rendah!!


 Ok..semua sportim!...murni..along...mak...saya dan cik dayah!..icha and little biha...hehe




 Ok.....hubby ada dlm ni!...hehe..semua ada..lengkap!

 Mereka melengkapi kehidupan sy sebagai menantu dikeluarga mereka...ameen....

abang dan adik....hero cikgu saharudin

 Owh pia...y u so so korean!! haaa....gerammm mak ngah! haha

ADIK ABG KAKAK..MEREKA BEREMPAT...hehe...unik dan lucu

SAYA xsuka sebab sy paling rendah....wawawawa.....mohon next year sy akan tinggi lepas pakai heel 15 inchi...hahaha


Ok..ketemu lagi raya tahun depan... baju raya ini juga dari The Poplook~!...n im love it..kain jew yg labuh kena 3 kali lipat..hahaha...malas nak potong punya pasai...weee....bye~!


*lepas posing penat2 smua baru lah gerak beraya ke rumah sedare mare...hahaha*
owh...photoshoot di sawah tiada tahun ni..tahun lepas kemain photoshoot kat sawah bendang...kakaka

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...