SI CANTIK DAN SI KACAK

Friday, June 14, 2013

Malacca Honeymoon Day 1 Part 2

Ohoiii....salam jumaat yang barakah semua..hari ni aku sukaaa...sebab TIGA benda...hari ni hari jumaat...internet pon sangat lancar hari ini setelah aku godek tang sana sini..dan....dannn hari ni jugak bos aku cuti!! *lelompat tetinggi dalam ofis aku sambil golek2 riang...eh..golek tu tipoo*... haha..bukan senang nak tengok bos aku tu cuti...gigih..komited benor..so aku boleh melagho sikit hari ni.. internet pun bagus hari ni..seakan memahami kegembiraan aku hari ni...eah...eahh..kalo semalam kemain kejam kau kan internet..sepanjang hari xdak! meroyan senggugut aku kalo internet xdak ni..nak isi utmfin pon xboleh..so tertangguh kerja smlm..naseb hari ni dapat settlekan..mihmih...

Kesahnyaaa bukan nak cite pasal tenet ke bos cuti ke ape ke...hari tu ada cite p holiday ke melaka an..so hari ni nak sambung day 1 part 2..gigih kau kan nak hupdate...eh..bior le..blog aku..hewhew..so sampai malam tu lepas kitorang p naik taming sari tu...perut dah kriuk kriuk berdendang kpop bigbang bagai....terus hajak laki lelajuuu ke parameswara ikan bakor umbai katekau yg sedap tuh haaa...

Sesampai jew...ohoii..bapak ramai betei org malam tu..knpem2 la ramai...baru teringat hari tu dah hari minggu kan..ye dop? hehe..nak parking pon dah xda tempat..beraturr haa kau...dalam hati aku...hamboihh....kemain semua nak makan malam ni...time aku nak makan la diorg nak makan jugak kanzz...heh...sedap sangat ke ni...kekekeke.. so beratuq la 15 minit nak tunggu parking...akhirnyaa ada jugak rezeki nak makan situ...parking and lelaju masuk westowen tu..

Haaa...tempek bebesor bagi sesapew nak p nanti... ni khusus aku amik utk orang yang nak gps alamat dia..ngee

Mata aku ligat cari mana nak duduk...seat macam penuh je semua...haihla...sebesor2 restoren tu satu pun xdak...nak kena menunggu ke pulak ni...dahla perut makin kuat berdondang sayang..maka sabar je lah..tunggu je la berdiri sambil menikmati bau dan keramaian umat kat situ.. tunggu punya tunggu alhamdulillah..ada pon kosong.. tapi ke belakang sikit..dekat dengan hutan ni..eh..hutan ke..ntohla...

Semenarnya banyak giler monyet kat dedahan pokok tu ngintai orang makan... aku seram gak duk tepi tuh kan skali dia terbang datang melompat ke meja aku...tercabut tudung aku kan ditariknya...hahaha..*terbang???ok..wuteva*..tapi masa aku snap semua bertempiaran lari masuk ke dalam sana haa..takut flash kot memonyet ni...cicicici...

So...tunggu lagi bila sampai ke meja...tunggu nak amik order plak..bapak lamew hoiii... pelayan tu nampak ke tak kami tengah tunggu pon aku x taw lah..padahal dah panggil and dah cakap dah nk oder air ape...sekali diorang boleh wat dek jek...*panasss ati aku time tuh....hubby muka dan masam dah muka...tp masih ditahap kesabaran*.... lepas 15 minit kami tunggu masih tak sampai lagi orang nak amik order...memang hangenn lah...skali laki ajak p tukaq tempat...dahla kipas xdak meja tuh..huiii...ko boleh bayangkan tak berganda dia punya panasss tuh..HUHUHU

Pastu kitorang bangun p cari meja lain..adoi...satu je available...betul2 belakang dapur asap kepui2 weyh..bau memang xyah nak kira lah..memang abis melekat kat tudung and baju..memang aku paling tak suka..tapi dah kempunan sangat nak makan kat sini..sebab ramai cakap sedap..redha je la..naseb ada kipas tapi masih tak rase..tengah tunggu dengan asap kepoi2 tuh...lalu sorang pelayan..makcik..laki aku ape lagi..panggil makcik tu lelaju...and terus bgtaw nak order air ape...sebab ikan sotong and segala bagai seafood tu kena order kat kaunter depan yg ada ikan semua tuh..korang jangan tunggu kat meja je..sah2lah xsampai makanan korang....

Haa...kat kaunter ikan ni..pilih lah nak besor mane..nak ape pon..macam kat restoren seafood lain jugak la kan..tp yang hangen tu sebab dah order air xsampai2...wat dek je pelayan tu..itu kami hangen.. then dapat order air baru muka cool balik kami duorang..hahaha...terus laki aku p pilih ikan, and sotong..nak amik ketam dah abis pulak..sebab dah kul 10 lebih nak kul 11 dah sampai sini..so order je lah mana yang ada..huhu..

Muka dah boleh senyum sikit walaopun masih kelaparudinan tahap maksima...sebab dapat minum air tebu sedap..so tersenyum lah sikit menunggu ikan yang maseh belom sampai..huihui

Ikan siakap tiga rase.. bagi ok..so so je rase dia..xdalah best sangat...ikan dia keras sikit..better masak sendiri bagi aku..bagi aku lah...tak tahu nape keras..dia goreng lama sangat kot.. *ewah kau...macam juri masakan pulekk*..tiga rase dia tu manis lebih..dahla aku kurang bab2 manis ni..huihui...lagi sedap yang aku makan kat johor RESTOREN SAYAM...tapi masakan lain aku tak tahu la kesedapan dia cemane.. tak silap aku harga dalam dalam RM 23++...ye kot...ingat2 lupe..kikiki


Yang ni memang delicious sgt! sotong goreng tepung..tapi yang peliknya banyak giler aku rase..aku tanya hubby, tadi amik sotong bape ekor..hubby aku cakap 4 ekor je sotong ni.. besar tak la besar sgt..sedang2 size dia.. tapi kalau 4 ekor pon xkan banyak camni..masalahnya pelayan tu siap sebut no meja kami sebelom  bg sotong ni...memang betui meja kami..hhahaha...redha je lah..makan yang banyak..aku rase pelayan tu dah pening..salah bagi...hahaha...tapi aku dah dabel cek sebelom pelayan tu berlalu pergi...tanya dia...memang ini kami punya ke? dia angguk cakap ya.. ok..makan dengan hati riang je lah...ngeee..lupe harga utk 4 ekor sotong ni..

Kailan dia ok..not bad..rase lengkap..ini untuk sorang makan..banyak weyh..kalau korang makan 3 orang pon cukup ni.. RM 6.50..

Pastu kami amik tomyam untuk sorang makan..memang aku rase xlengkap kalau makan camni tanpa kehadiran semangkuk tomyam..huihui...amik tomyam seafood...tapi xdak ketam sangat pon..udang pon cinoet sikitnya...xpuas hati...harga tomyam dia dalam RM8.50 kot...kot la...aku lupa lah bab2 harga ni..ngeh3..so aku rase lepas makan semua tu....biasa2 je bagi aku seafood kat sini...lagi sedap yang aku makan kat ana ikan bakar, kuantan, kat restoren sayam johor setakat ni..kat sabah pon lagi best! ngee... nak p sabah lg kalo ada rezeki. Kat tempat2 lain aku makan macam biasa2 je lah...gittewww kau ema.

Lepas kekenyangan yang macam sampai takleh nak jalan tu...kitorang rest jap dalam kete sebelom teruskan mission last malam tuh..haha.. dah kenyang katekau..konpemla ngantuk...ye dop? ngee... so lepas rest lelap mata 5-6 minit...kami teruskan ke jonker walk! Yup...aku memang xpernah sampai lagi ke sini..yang masa aku pergi dengan family aku dulu, abg ipar aku bukan bawak kami ke jonker walk..dia bawak kami ke downtown hang jebat kot..eh..hang tuah kot..eh...ye kew..main sebat je aku sebut nama tuh..yang melayu banyak menjual.. depan taming sari tuh..maafla kalau salah...mihmih..

So..dah kul 12.30 malam kau baru nak sampai ke jonker walk... memang sahla kedai dah nak tutup..gerai2 dah bungkus time kami sampai..tapi ada lah 5,6,7 ketoi lagi gerai yang maseh bukak

 Entrance depan dia

 Harruslah posing sekeping dua kat sini haa...bukti la konon kau dah sampai ke jonker walk...haha...*ayat  macam kau sampai ke myeondong dang night market je kan*

 Hubby jual mahal xnak pandang kamera...retisss sgtt kann...heh...kikikiki

Jalan2 lagi...tetibe nampak gerai ni..tiutt errrr.....yummy icecream..nak beli tapi dah abis...huhu...siyess..xpernah jumpa lagi kat tempat lain kat malaysia ni


Ni pun restoren jugak...omeyy angat... hee...memang unik...friendly environment..nak masuk tapi tak halal pulew..wuwuwu...so xleh masuk...ingt nak pekena kopi sebarang dua...haha

Ok..ini restaurant yang paling cun and cantiks gilerr bagi aku...dia punyew scene tu memang romantik abiss...dengan alunan music sentimental...pheww....knpem relaese stress kalo masuk sini..kalu tak caye..korang p la sana intai..aku nak masuk ke dalam..tapi hubby cakap xyah lah..sebab nampak banyak botol arak...erkkk..so xjadi nak masuk..tapi..memang nampak mat2 selleh  and non muslim je ramai hangout situ

 Hubby pon exited tengok bangunan2 sini...boleh dikatakan semua bangunan sini cute and unik...as if u r not in malaysia...but in korea... yup...seriously... bagi aku lah..haha

Ha.....kat koreaaa kew ni?? omeygot..siyess...nice art cafe! Aku perasan kat sini dia punya seni bina bangunan semua unik2...nice sangat..dahla cute! Ingat nak masuk gak kedai ni..tapi xyakin dengan kehalalan dia..huhu...aku memang histeria dengan bab2 cute ni...macam nak lepak sejam dalam tuh rasenya sambil goyang kaki minum coffee...alangkah bahagia kalau cafe ni halal...wuwuwuw...

salah sebuah rumah yang juga cute and omey bagi aku

 see...dat girrafe depan kedai yang alololo comel sgt kakton tu....eh...haa...dah close...hehe..

So...bile lalu sekali lagi nak balik tu...dah banyak gerai tutup...even xdapat sopim sangat kat sini..dapat beli 3 ketoi keychain comel je..tpi still satisfied sebab dapat tengok unik punya bangunan and kedai2...eh..pelik ke? orang lain datang sini nak sopim kan..haha..aku suka dengan keunikan tempat ni plak..takpe..lain orang lain citarasa..gittewwww

Ok..dah puas jenjalan semua kami terus balik hotel..kemengantukan tahap maksima..kena tiduq teruih sebab esoknya day 2 banyak lagi aktiviti yang nak dibuat...ngeee....bersambung lagi ke entry part Day 2
Wassalam

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...