SI CANTIK DAN SI KACAK

Wednesday, June 12, 2013

BANDUNG PUNYA PASAL!

Huihui....hari ni aku lemau2 sket nak buat kerja....harap bos xda nak datang mengejut ke ofis aku hari ni..harap sangat pls.. sebab dua hari lepasss sentap kau kakton dia datanng mengejut..dahla aku tengah usha2 blog walking time tuh...lemah longlai jari jemari aku cecepat close tab blog semua bagai and bukak kerja dia suruh buat...hahaha..*menggelebah kakton dibuatnya...eh

Dia datang nak cek stock biomass dia je..aku takpernah taw plak kat bilik office aku ni ada stock biomass dia yg berkurun lama tuh..so dia yang terngendap2 cari dalam semua kotak..aku blur2 sampai ke sudah dia jumpa..*buat muka blurr lg*

Ok..aku xnak cerita pasal bos aku ke biomass ke ape..kesahnya skrg aku tengah blurr and sedih2 manja kakton cemane nak pujuk laki aku supaya dapat bercuti di bandung tu haa.....dah lama mengidam hati aku ni nak p sopim levis segala mak nenek handbeg baju kain best semua tu kat sana..sampai la ni xdapat2 lagi pergi..ok..aku xsekaya korang..kene kumpul duit sikit2..gaji ciput katakau..bukan beriban2 mcm blogger lain..nuffnang pon xpernah kasik lagi kat aku...*meroyan nanges*...eh...dah kau hupdet blog pon sbulan skali..kadang rajin skit sbulan dua kali..acaneww nuffnamg nak kasik ko duit...*sebbek la muka...huhuhu

So, nak tak nak kene tggu duit betul2 mencukupi untuk kesana baru boleh nak pergi dengan hati riang gumbira kan... kalo setakat ko bawak rm2k konpem xcukup...siyessss! lagi la orang kuat sopim macam aku ni haa..pantang nampak baju santek sket..tibai trus sambil buat muka cute depan laki cakap xda lagi baju ni..eh...belom lagi handbeg dan dress serta kasut..*paroh laki aku dapat bini cenggini*...hewhew

Eh...xpew...duit aku kot klo sopim sendiri...duit nafkah tu mmg dapat tetiap bulan..so makin la berdessup aku sopim..tenkiu sayang sebab bg duit nafkah lagi...hahahaha

Dan kesahnya.... dua tiga hari lepas aku ada utarakan idea percutian untuk anniversary kami yang bakal menjengah bulan 9 ni untuk ke sana....tapi..tapi..mungkin laki aku tengah stress dengan kerja dia time tu.....dia reject bulat2 la idea cun aku tuh...dia cakap nak kena simpan duit untuk rumah yang tengah buat...*Hancurr jiwa limpa kakton dengar direject cenggituh uolss..rebah dikatil empuk xtebal mane pon sangattu*

Terus aku tarekkk muka masam mencuka semuncung paruh burung belatuk..eh..lantas masuk ke bilik dalam keadaan hampa...tutup lampu terus tidoq...eh tipoo...aku pikir positif..ok..baik..tapi aku nak jugak pergi tahun ni...waaaa..acaneww tuh??? perlu ke pujukan kali kedua dibuat....hurm... dan hari ni aku asik blog walking baca pasal orang bercuti ke bandung ni...baguss...kena survey dulu apa yang best dan tak perlu ppergi disana... baca dulu sebelom pergi memang sgt penting!! Supaya senang dikemudian hari...eh..

So, aku harap laki aku terbukak hati nak pergi ke bandungg tu tahun ni..kalau tak meleleh la air liuq aku berangan ke sudah nak sampai ke bandung tuh..huhuhu... berangan tu penting..aku baca dari blog2 lah..haha....kalau ke bandung tempat aku paling nak pergi  TOKO TIGA, PASAR BARU, KARTIKA SARI, tangkubang perahu aku macam takut je nak pergi bila baca pengalaman dari blog2 orang..paksa2 kita beli barang bagai..phewww...aku xsekuat tuh...huhu


Sumber : Google (TOKO TIGA)

Sumber : Google (KARTIKA SARI)

 Sumber : Google (PASAR BARU BANDUNG)

Sumber : Google (PASAR BARU BANDUNG)

Meroyan aku tengok gegambar beg2 bebaju cecantik semua..
SEMUA GAMBAR TU UNTUK AKU BERANGAN DAN AMIK MOOD DULU..
kihkihkih
Ok..bai!


5 comments:

♥ Yuslin Kamal ♥ said...

teringin jugak nak pergi bandung nak beli kain lace..hehehe :D

Ema Minami said...

kan...knpemm kita meroyannn kat sana pilih kain..haha

Aty_Fared said...

Aty pon teringin nak kesana...:-)

Ema Minami said...

hehe...jumm kite pakat pujuk laki masing2...haha

nadia farahida said...

pegiiii laaa pegiii laaaa :p
pasar baru heaven sangatttt utk kaki shoppingggggg! :))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...