SI CANTIK DAN SI KACAK

Wednesday, June 26, 2013

PENJIWA BERDOSA

aku penjiwa
kadang riang kadang duka
kadang lapar kadang dahaga
lalu lalang tanpa bicara

hey..kau nak ke mana?
penjiwa....banyak dosa...

pasrah...aku lemah
bernafas perlahan buatku lelah

kamu aku..siapa dia?
jangan..jangan menarik lafas lega
masih kabut mencari makna

YA!

AKU PENJIWA BANYAK DOSA



Monday, June 24, 2013

CERITA BIRTHDAY AKU!

Huihui..salam nisfu syaban kepada semua... semoga kita sama2 membanyakkan amal di bulan yang barakah ini...ramadhan just around the corner...oh mak aih..cepatnya masa berlalu..heee...ok...tak nak citer pasal ramadhan lagi..nanti nak cite di entry lain...Eh..hari ni saya puasa..sunat puasa nisfu syaban..ngee..plus puasa ganti...lg 2 hari...chaiyok2..kekeke

So entry ni semenarnya nak cerita pasal birthday celebration sy yang ke 20 ++ tettt...ohmai..ohmai..makin tua..makin x matang...kenapa semua ni berlaku???*fengsan di tengah laman indah pou*,..eh.. ok..semenarnya besday saya 16 jun hari tu..dah seminggu dah berlalu...ngee.. sesape kat sini bulan jun?? ok..kite geng! kuat merajuk kan?? elelele...xnk ngaku letteww...ahakss...*ok..sifat buruk cepat majuk tu...haha....kuat majuk asal suami sayang..tp klo hari2 ko nak majuk...memang nk kena lempang....mahu?? erk*

Kesahnya...malam sebelom 16 Jun tu.. hubby cakap nak belanje makan ringan2 dulu (Pre Besday mungkin...erkkk )untuk bakal sambutan besday  baby kesayangan dia ni...*erkk...ok..sila muntah berjemaah..hikhokhik*...so sy ikut je lah... then sebab nak ada kek kot..dia bawak la sy ke secret recipe..ngeee...ok...sebab dah kami berdua je kan..takkan nak order sebijik kek tu haa...konpem muntah cair dibuatnya klo sebijik nak abiskan berdua..so nak jimat dan suhweet2 gittew...beli one slice sudeh..special untuk saya...sebab hubby ni bukan jenis makan kek sangat..*ada sebabnya kenapa dia tetibe xsuka sgt kek..hahaha*..ok..cerita lama usah dikenang..moga dia kembali suka..

Mula2 kek tu xda sign happy birthday..then hubby requested sign cute miut tu utk letak ats sepotong kek tu haa..bagi nampak besday sket..nampak omeyy omey sket dop bila ada sign tu...hewhew...so saya just order manggo delight utk malam tu beserta ikan dowry nyum2...

 Owh..sedapnyaa..sampai tertelan air liuq aku upload gambar ni..*mentang2 puasa..semua ko nampak sedap..tp mmg sedap! haha*


  My dowry2...owh...nyaman sungguh bila dimulut...emmmmhhh...Dowry fish with lobster sauce ni mmg marbeless heh!

Di tambah pula dengan smoothie orange yang melting jadinya tekak anda..eh.. ini menu untuk isterinya sahaja..hubby  makan spagethi carbonara meat ball saje..dengan ice leomn...leomn tu jadah ape..ok..pon boleh lemon jadi leomn..malas nak delete..hikhokhik..

Lepastu jugak...hubby la orang yang pertama wishing my besday..padahal tak jam 12 malam lagi..haha..semangat dia upload gambar ke timeline fb bini dia nak wish...owh..terharu lagi..*sambil lelaju kunyahh dowry sedap*..haha

huihui...Tengs a lot my syg for ur lovely wishes!...owh..meh cium sket..haha

Lepas tu..esoknya hari jadi saya tu hubby tanya saya nak sambut kat mana..saya straight je la cakap macam nak p kl sambut dekat fullhouse..ramai bloggers cakap best..dengan suasana yang romantik ala2 korean restaurant kan..so..hubby terima cadangan..lagipon ada hal personal jugak ke kl hari ahad tu..dah alang2 nak p settlekan hal personal saya tu...tterus la ajak hubby sambut kat kl je..ngee..alasan jugak sebenarnya..eh ke cemana..wkwkwkwkw....

So, ahad pagi 16 Jun tu kitorang bertolak ke kl..ye lah..kene bertolak awal..dah kate nak pergi balik hari kan...kan p tengahhari kan..semput plak terkejar ke sana ke mari..senin dah kerja..so gagahkan diri bangun pagi2..eh..pagi tu xla seawal 5, 6 pagi uolss...haha...kul 8 lebih gittew la ktorang baru gerak...sampai sana dah kul 2 lebih..prot dah meroyan lapar..pening cari mane fullhouse kat Ara damansara tu...tak da pun..kat pj..haa...sebab ikut alamat yang aku jumpa kat satu blog ni.. 

  1.  C-G-11, Nui Ze Xui @ Ara Damansara, Pusat Dagangan NZX, No. 2 Jln PJU 1A /41B, Ara Jaya, PJU1A, 47301 Petaling Jaya, Selangor.
  2. Sekali dah sampai ke alamat atas tu guna GPS..hoiii...mane fullhouse nya..xdak pon restaurant tu kat sini..dahla bangunan semua kedai makan china area situ.. ni..memang pentipu punya alamat...so mungkin fullhouse kat sini dah pindah or aku dah kene WAKENEBEB...hehh..hangen aku..tp cover baik sebab hari besday kan..so hubby cakap..pergi ke sunway giza je la..ada fullhouse gak kat situ..so kitorang pergi la sana.. muka dah exited nak makan ni...sesampai je dalam sunway giza tu..haa..kau tahu ape...lagi buat perot aku meroyan merangin...bleh plak fullhouse ni tengah diperbaiki..ke dah tutup??? mohon penjelsaann plsssss... dah dibalut semua bangunan tu haa dengan pagar hijau...hadoii...memang mencabor beteii tempat mengidam aku ni..

Haaa...kauu...ape ke hal ni semenarnya?? orang sunway giza...mohon penerangan plss..ke dah bankrupp? erkk.. punya la cun giler temmpat ni aku tengok kat blog..sungguh kecewa okkeyh! sadis beteii...camni laa time aku nak terkoyan2..ttup puleww..heh..ok..berniat baik..xdak rezeki..

 Eh kau..tengah berangin emo lapar pon boleh senyum lagi kakton hai...dah nama ratu posing...eh..ko nampak camera je knpem la hati tenang semula...gittewww ...haha

So, hubby aku xputus asa lagi ni cari...dia search kat gps dia lagi mana lagi fullhouse ni ada...ok..cun..wangsa walk...terus lelaju turun ke parking semula untuk ke sana..tapi sebelom tu...sempat jugak kakton posing sebijik dua sebagai penenang jiwa dikala lapar...huihui




Ok..hubby terus memecut ke wangsa walk dengan kadar 120km/h...laju x laju sgtlah..hikhokhik... sebab memasing dah kelaparudinan tahap kak limah..Alhamdulillah...sampai2 ke wangsa walk setelah berhempas pulas keliling parking 20 minit..masuk2 je terus mencari signboard fullhouse..ok...jauh pulew ke luar kene jalan..alhamdulillah...sampai dan bukak...

 Haaa...kau...susah beneii nak makan kat sini haa..sampai 3 tempat aku google...heh...sbar je la dengan bini dia ni..kesian hubby...huihui..naseb dapat yang memahami..kalo jenis x faham and xsabar mungkin last2 dia ajak p makan mamak je..ohmai...hikhik

 Ni kat luar dia..memang nice..cute comel..

Menu book! Cute giler!

Masuk2 jew terus fefeeling macam berada di korea gitteww..owh...sungguh romantik...xramai plak tu orangnya..*apekah maksudnya*...dan diberi menu book macam gambar diatas...siyess cute giler buku menu dia..owh xpernah ak jumpa secute ni kat restoren lain..haha..

 Ini deco dalaman yang sangat lah hai gorgeous nya ...dahla white colour..memang tenang sangat rase..

Hubby dengan muka comel kelaparan.. haha

Bini yang muka memang tahap lapar tak tahu nak cakap sampai senyum pon nak tak nak..hipokrit letteww..eh

Sekali belek2 la menu...tengok la mane yang macam sedap2..aku memang aim nak stick..boringla asik chicken chop..dowry baru makan...then...lepas abis belek satu buku tu..ko tahu ape aku cakap kat laki aku..."ABG..JUM MAKAN KAT TGIF lah"...eh eh...laki aku blur...dia cakap "punya la cari fullhouse sampai 3 tempat..sesat2 bagai..tetibe nak makan tgif?" eh..betul ke ni syg?" dahla datang dari jb... haha  alih2 bini dia buat kerja giler...ajak laki keluar balik makan kat TGIF...klo ko jadi laki aku..ko buat ape kat aku?? hahahaha....tapi memang alhamdulillah..laki aku xbanyak songeh...aku je yang banyak kerenah and songeh...last kitorang keluar...masuk ke TGIF plak...haha..bongek sungguh dapat bini cam aku ni..maaf yer sayang,,tekak macam xda selera tengok menu2 di Fullhouse..macam xda yang umph..banyak menu burger chicken chop je...so sebab nak ikut selera aku..laki aku tabah je lah...masuklah kami ke TGIF je..naseb kat sebelah ni je...hahaha

I love u syg! foreva and ever! *laki termenung keletihan tengok bini banyak kerenah*.. haha

  Yer..bininya buat muka x bersalah..sebab birthday gul kan..hikhokhik...
 Yeayyyyyyyy...dapat air....nyum2...

Owh..besday akujatuh pada hari bapa..so ada menu special sempena besday aku..eh..sempena father;s day..huiui.. niat hati nak makan lamb grilled...skali order...kambing tengah mandi rempah lagi...heee..menyampah taw..sian kakton..pastu aku tukar pilih cocso bokso...eh..ke ape ntah..lupe weyh nama pelik sgt...apenda tu?? ok...lamb yang di mixed dengan mashed potato dan sos bolognise...boleh tahan lah rase dia..tapi sebab dia mixed gaulkan dengan mashed aku rase xseswai..kalo dia xmix aku rasa lagi better


 Hubby aku memang xleh berpisah dengan ayam...hari2 nak ayam....besar dan sedap...marbeless

semangat makan..sampai xsedor diri..heh

Muka kekenyangan setelah abis pelahap seketoi daging kambing nyum2...haha..sy memang penggemar kamving..*ARGHH..CAHAYA KAT BELAKANG kacau gambar sy*...heahh kau





Ok...sebab dah kenyang..maka boleh bergwiyomi keriangan penuh ceria...hakhak...makan lamb abis..tp mashed potato xbes so xmakan la...huihui..Ok... itu saje... ceritanya.....inilah saya ketika umur dah nak masuk 30 an....eh....pengsan...lama lagi kot...so 16 JUN 2013 genapla umur saya 28 tahun...tapi gayanya macam umur 17 tahun..hakhak..*nak muda je kan kau...puiii*

Eh..eh....dan sebagai adiah besday...hubby mula2 kasi KAD BESDAY BUNYI2 and bunga dulu hari isnin lepas...lepastu semalam sy saya dapat hadiah giler special darinya!!!! owh..sayang sangat padaMU hubby!!...owh..lovely present i tot!... even hati nak coach...hahaha...tapi alhamdulillah...dengan Carlo Rino yang gorjes ohsem cute ni..memang binimu ini suka terlompat2 sangat bila dapat..mihmih....TADDAAAAA....

Owh...ini sangat cun + cantik + lovely syg!... thnx  a lot! emmmuah2...syg abg!

3 red roses.....mean I LOVE U!!..3 kuntum yang sgt cantik giler bunga ni...memang lain la dia hias bunga..balik2 kerja terus dapat...kekeke

Kad?? ok..lupa nk amik gambar kad...tapi unik..ada lagi kad besday bunyik2..hikhik..iolss suka sangat..bila dapat kad..terus bukak and jejoget ikut rentak bunyi lagu..hahaha...*teruknyaa bini wan izzudin ni*

Ok..bai! thanks baca entry memualkan yang panjang ini...huihui...wassalam

Friday, June 14, 2013

Malacca Honeymoon Day 1 Part 2

Ohoiii....salam jumaat yang barakah semua..hari ni aku sukaaa...sebab TIGA benda...hari ni hari jumaat...internet pon sangat lancar hari ini setelah aku godek tang sana sini..dan....dannn hari ni jugak bos aku cuti!! *lelompat tetinggi dalam ofis aku sambil golek2 riang...eh..golek tu tipoo*... haha..bukan senang nak tengok bos aku tu cuti...gigih..komited benor..so aku boleh melagho sikit hari ni.. internet pun bagus hari ni..seakan memahami kegembiraan aku hari ni...eah...eahh..kalo semalam kemain kejam kau kan internet..sepanjang hari xdak! meroyan senggugut aku kalo internet xdak ni..nak isi utmfin pon xboleh..so tertangguh kerja smlm..naseb hari ni dapat settlekan..mihmih...

Kesahnyaaa bukan nak cite pasal tenet ke bos cuti ke ape ke...hari tu ada cite p holiday ke melaka an..so hari ni nak sambung day 1 part 2..gigih kau kan nak hupdate...eh..bior le..blog aku..hewhew..so sampai malam tu lepas kitorang p naik taming sari tu...perut dah kriuk kriuk berdendang kpop bigbang bagai....terus hajak laki lelajuuu ke parameswara ikan bakor umbai katekau yg sedap tuh haaa...

Sesampai jew...ohoii..bapak ramai betei org malam tu..knpem2 la ramai...baru teringat hari tu dah hari minggu kan..ye dop? hehe..nak parking pon dah xda tempat..beraturr haa kau...dalam hati aku...hamboihh....kemain semua nak makan malam ni...time aku nak makan la diorg nak makan jugak kanzz...heh...sedap sangat ke ni...kekekeke.. so beratuq la 15 minit nak tunggu parking...akhirnyaa ada jugak rezeki nak makan situ...parking and lelaju masuk westowen tu..

Haaa...tempek bebesor bagi sesapew nak p nanti... ni khusus aku amik utk orang yang nak gps alamat dia..ngee

Mata aku ligat cari mana nak duduk...seat macam penuh je semua...haihla...sebesor2 restoren tu satu pun xdak...nak kena menunggu ke pulak ni...dahla perut makin kuat berdondang sayang..maka sabar je lah..tunggu je la berdiri sambil menikmati bau dan keramaian umat kat situ.. tunggu punya tunggu alhamdulillah..ada pon kosong.. tapi ke belakang sikit..dekat dengan hutan ni..eh..hutan ke..ntohla...

Semenarnya banyak giler monyet kat dedahan pokok tu ngintai orang makan... aku seram gak duk tepi tuh kan skali dia terbang datang melompat ke meja aku...tercabut tudung aku kan ditariknya...hahaha..*terbang???ok..wuteva*..tapi masa aku snap semua bertempiaran lari masuk ke dalam sana haa..takut flash kot memonyet ni...cicicici...

So...tunggu lagi bila sampai ke meja...tunggu nak amik order plak..bapak lamew hoiii... pelayan tu nampak ke tak kami tengah tunggu pon aku x taw lah..padahal dah panggil and dah cakap dah nk oder air ape...sekali diorang boleh wat dek jek...*panasss ati aku time tuh....hubby muka dan masam dah muka...tp masih ditahap kesabaran*.... lepas 15 minit kami tunggu masih tak sampai lagi orang nak amik order...memang hangenn lah...skali laki ajak p tukaq tempat...dahla kipas xdak meja tuh..huiii...ko boleh bayangkan tak berganda dia punya panasss tuh..HUHUHU

Pastu kitorang bangun p cari meja lain..adoi...satu je available...betul2 belakang dapur asap kepui2 weyh..bau memang xyah nak kira lah..memang abis melekat kat tudung and baju..memang aku paling tak suka..tapi dah kempunan sangat nak makan kat sini..sebab ramai cakap sedap..redha je la..naseb ada kipas tapi masih tak rase..tengah tunggu dengan asap kepoi2 tuh...lalu sorang pelayan..makcik..laki aku ape lagi..panggil makcik tu lelaju...and terus bgtaw nak order air ape...sebab ikan sotong and segala bagai seafood tu kena order kat kaunter depan yg ada ikan semua tuh..korang jangan tunggu kat meja je..sah2lah xsampai makanan korang....

Haa...kat kaunter ikan ni..pilih lah nak besor mane..nak ape pon..macam kat restoren seafood lain jugak la kan..tp yang hangen tu sebab dah order air xsampai2...wat dek je pelayan tu..itu kami hangen.. then dapat order air baru muka cool balik kami duorang..hahaha...terus laki aku p pilih ikan, and sotong..nak amik ketam dah abis pulak..sebab dah kul 10 lebih nak kul 11 dah sampai sini..so order je lah mana yang ada..huhu..

Muka dah boleh senyum sikit walaopun masih kelaparudinan tahap maksima...sebab dapat minum air tebu sedap..so tersenyum lah sikit menunggu ikan yang maseh belom sampai..huihui

Ikan siakap tiga rase.. bagi ok..so so je rase dia..xdalah best sangat...ikan dia keras sikit..better masak sendiri bagi aku..bagi aku lah...tak tahu nape keras..dia goreng lama sangat kot.. *ewah kau...macam juri masakan pulekk*..tiga rase dia tu manis lebih..dahla aku kurang bab2 manis ni..huihui...lagi sedap yang aku makan kat johor RESTOREN SAYAM...tapi masakan lain aku tak tahu la kesedapan dia cemane.. tak silap aku harga dalam dalam RM 23++...ye kot...ingat2 lupe..kikiki


Yang ni memang delicious sgt! sotong goreng tepung..tapi yang peliknya banyak giler aku rase..aku tanya hubby, tadi amik sotong bape ekor..hubby aku cakap 4 ekor je sotong ni.. besar tak la besar sgt..sedang2 size dia.. tapi kalau 4 ekor pon xkan banyak camni..masalahnya pelayan tu siap sebut no meja kami sebelom  bg sotong ni...memang betui meja kami..hhahaha...redha je lah..makan yang banyak..aku rase pelayan tu dah pening..salah bagi...hahaha...tapi aku dah dabel cek sebelom pelayan tu berlalu pergi...tanya dia...memang ini kami punya ke? dia angguk cakap ya.. ok..makan dengan hati riang je lah...ngeee..lupe harga utk 4 ekor sotong ni..

Kailan dia ok..not bad..rase lengkap..ini untuk sorang makan..banyak weyh..kalau korang makan 3 orang pon cukup ni.. RM 6.50..

Pastu kami amik tomyam untuk sorang makan..memang aku rase xlengkap kalau makan camni tanpa kehadiran semangkuk tomyam..huihui...amik tomyam seafood...tapi xdak ketam sangat pon..udang pon cinoet sikitnya...xpuas hati...harga tomyam dia dalam RM8.50 kot...kot la...aku lupa lah bab2 harga ni..ngeh3..so aku rase lepas makan semua tu....biasa2 je bagi aku seafood kat sini...lagi sedap yang aku makan kat ana ikan bakar, kuantan, kat restoren sayam johor setakat ni..kat sabah pon lagi best! ngee... nak p sabah lg kalo ada rezeki. Kat tempat2 lain aku makan macam biasa2 je lah...gittewww kau ema.

Lepas kekenyangan yang macam sampai takleh nak jalan tu...kitorang rest jap dalam kete sebelom teruskan mission last malam tuh..haha.. dah kenyang katekau..konpemla ngantuk...ye dop? ngee... so lepas rest lelap mata 5-6 minit...kami teruskan ke jonker walk! Yup...aku memang xpernah sampai lagi ke sini..yang masa aku pergi dengan family aku dulu, abg ipar aku bukan bawak kami ke jonker walk..dia bawak kami ke downtown hang jebat kot..eh..hang tuah kot..eh...ye kew..main sebat je aku sebut nama tuh..yang melayu banyak menjual.. depan taming sari tuh..maafla kalau salah...mihmih..

So..dah kul 12.30 malam kau baru nak sampai ke jonker walk... memang sahla kedai dah nak tutup..gerai2 dah bungkus time kami sampai..tapi ada lah 5,6,7 ketoi lagi gerai yang maseh bukak

 Entrance depan dia

 Harruslah posing sekeping dua kat sini haa...bukti la konon kau dah sampai ke jonker walk...haha...*ayat  macam kau sampai ke myeondong dang night market je kan*

 Hubby jual mahal xnak pandang kamera...retisss sgtt kann...heh...kikikiki

Jalan2 lagi...tetibe nampak gerai ni..tiutt errrr.....yummy icecream..nak beli tapi dah abis...huhu...siyess..xpernah jumpa lagi kat tempat lain kat malaysia ni


Ni pun restoren jugak...omeyy angat... hee...memang unik...friendly environment..nak masuk tapi tak halal pulew..wuwuwu...so xleh masuk...ingt nak pekena kopi sebarang dua...haha

Ok..ini restaurant yang paling cun and cantiks gilerr bagi aku...dia punyew scene tu memang romantik abiss...dengan alunan music sentimental...pheww....knpem relaese stress kalo masuk sini..kalu tak caye..korang p la sana intai..aku nak masuk ke dalam..tapi hubby cakap xyah lah..sebab nampak banyak botol arak...erkkk..so xjadi nak masuk..tapi..memang nampak mat2 selleh  and non muslim je ramai hangout situ

 Hubby pon exited tengok bangunan2 sini...boleh dikatakan semua bangunan sini cute and unik...as if u r not in malaysia...but in korea... yup...seriously... bagi aku lah..haha

Ha.....kat koreaaa kew ni?? omeygot..siyess...nice art cafe! Aku perasan kat sini dia punya seni bina bangunan semua unik2...nice sangat..dahla cute! Ingat nak masuk gak kedai ni..tapi xyakin dengan kehalalan dia..huhu...aku memang histeria dengan bab2 cute ni...macam nak lepak sejam dalam tuh rasenya sambil goyang kaki minum coffee...alangkah bahagia kalau cafe ni halal...wuwuwuw...

salah sebuah rumah yang juga cute and omey bagi aku

 see...dat girrafe depan kedai yang alololo comel sgt kakton tu....eh...haa...dah close...hehe..

So...bile lalu sekali lagi nak balik tu...dah banyak gerai tutup...even xdapat sopim sangat kat sini..dapat beli 3 ketoi keychain comel je..tpi still satisfied sebab dapat tengok unik punya bangunan and kedai2...eh..pelik ke? orang lain datang sini nak sopim kan..haha..aku suka dengan keunikan tempat ni plak..takpe..lain orang lain citarasa..gittewwww

Ok..dah puas jenjalan semua kami terus balik hotel..kemengantukan tahap maksima..kena tiduq teruih sebab esoknya day 2 banyak lagi aktiviti yang nak dibuat...ngeee....bersambung lagi ke entry part Day 2
Wassalam

Wednesday, June 12, 2013

BANDUNG PUNYA PASAL!

Huihui....hari ni aku lemau2 sket nak buat kerja....harap bos xda nak datang mengejut ke ofis aku hari ni..harap sangat pls.. sebab dua hari lepasss sentap kau kakton dia datanng mengejut..dahla aku tengah usha2 blog walking time tuh...lemah longlai jari jemari aku cecepat close tab blog semua bagai and bukak kerja dia suruh buat...hahaha..*menggelebah kakton dibuatnya...eh

Dia datang nak cek stock biomass dia je..aku takpernah taw plak kat bilik office aku ni ada stock biomass dia yg berkurun lama tuh..so dia yang terngendap2 cari dalam semua kotak..aku blur2 sampai ke sudah dia jumpa..*buat muka blurr lg*

Ok..aku xnak cerita pasal bos aku ke biomass ke ape..kesahnya skrg aku tengah blurr and sedih2 manja kakton cemane nak pujuk laki aku supaya dapat bercuti di bandung tu haa.....dah lama mengidam hati aku ni nak p sopim levis segala mak nenek handbeg baju kain best semua tu kat sana..sampai la ni xdapat2 lagi pergi..ok..aku xsekaya korang..kene kumpul duit sikit2..gaji ciput katakau..bukan beriban2 mcm blogger lain..nuffnang pon xpernah kasik lagi kat aku...*meroyan nanges*...eh...dah kau hupdet blog pon sbulan skali..kadang rajin skit sbulan dua kali..acaneww nuffnamg nak kasik ko duit...*sebbek la muka...huhuhu

So, nak tak nak kene tggu duit betul2 mencukupi untuk kesana baru boleh nak pergi dengan hati riang gumbira kan... kalo setakat ko bawak rm2k konpem xcukup...siyessss! lagi la orang kuat sopim macam aku ni haa..pantang nampak baju santek sket..tibai trus sambil buat muka cute depan laki cakap xda lagi baju ni..eh...belom lagi handbeg dan dress serta kasut..*paroh laki aku dapat bini cenggini*...hewhew

Eh...xpew...duit aku kot klo sopim sendiri...duit nafkah tu mmg dapat tetiap bulan..so makin la berdessup aku sopim..tenkiu sayang sebab bg duit nafkah lagi...hahahaha

Dan kesahnya.... dua tiga hari lepas aku ada utarakan idea percutian untuk anniversary kami yang bakal menjengah bulan 9 ni untuk ke sana....tapi..tapi..mungkin laki aku tengah stress dengan kerja dia time tu.....dia reject bulat2 la idea cun aku tuh...dia cakap nak kena simpan duit untuk rumah yang tengah buat...*Hancurr jiwa limpa kakton dengar direject cenggituh uolss..rebah dikatil empuk xtebal mane pon sangattu*

Terus aku tarekkk muka masam mencuka semuncung paruh burung belatuk..eh..lantas masuk ke bilik dalam keadaan hampa...tutup lampu terus tidoq...eh tipoo...aku pikir positif..ok..baik..tapi aku nak jugak pergi tahun ni...waaaa..acaneww tuh??? perlu ke pujukan kali kedua dibuat....hurm... dan hari ni aku asik blog walking baca pasal orang bercuti ke bandung ni...baguss...kena survey dulu apa yang best dan tak perlu ppergi disana... baca dulu sebelom pergi memang sgt penting!! Supaya senang dikemudian hari...eh..

So, aku harap laki aku terbukak hati nak pergi ke bandungg tu tahun ni..kalau tak meleleh la air liuq aku berangan ke sudah nak sampai ke bandung tuh..huhuhu... berangan tu penting..aku baca dari blog2 lah..haha....kalau ke bandung tempat aku paling nak pergi  TOKO TIGA, PASAR BARU, KARTIKA SARI, tangkubang perahu aku macam takut je nak pergi bila baca pengalaman dari blog2 orang..paksa2 kita beli barang bagai..phewww...aku xsekuat tuh...huhu


Sumber : Google (TOKO TIGA)

Sumber : Google (KARTIKA SARI)

 Sumber : Google (PASAR BARU BANDUNG)

Sumber : Google (PASAR BARU BANDUNG)

Meroyan aku tengok gegambar beg2 bebaju cecantik semua..
SEMUA GAMBAR TU UNTUK AKU BERANGAN DAN AMIK MOOD DULU..
kihkihkih
Ok..bai!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...