SI CANTIK DAN SI KACAK

Tuesday, May 28, 2013

Malacca Honeymoon Day 1 Part 1

heah heah.....kemain suka hati ni rase sebab esok dah cuti sampai ahad kan..esok jugak nak balik kampung! yippi....hurm... citenyew bukan nak cerita balik kampung tapi ceritanya di sini sebab nk story pasal honeymoon kami ke melaka lagi utk 2nd time..tapi kali ni dengan hubby je...huihui.. kitorang bertolak 21/4/2013 sabtu petang dah..sebab hubby ni rajin sgt nk kene kerja jugak sabtu tuh...hurm..pasrah je lah..so dia balik dalam kul 3 camtu...kul 4 lebih baru bertolak dr jb ke melaka tu haaa....sempat ke tidok angannya nak pergi minum coconut shake klebang petang tu.. hurm..memang tak la kannn kalau dah sampai melaka around 6 camtu ha...

 Bila nampak signboard MELAKA memang terus terujaa...hahaha...*ayat macam sampai ke koreaaa je kann*

Dah kalau kul 6 tu sampai....alang2 terus la kami ke kota A Famosa... memang tak tutup la kann.. so posing la kat situ sampai pengsan...naseb dah tak ramai orang..so nak posing hu ha heho pon x la segan sangat ha kak ton..eh..lagipon mase 1st time datang melaka hari tu dengan family, iols xsempat nak meronda ke kota bersejarah ni haaaa....so wajibla pergi...*padahal mse form 3 aku dh pernah smpai sini kot...tp mase tu comot giler dengan pakai baju skolah*...hahaha..APTB~!

khemah tu smenarnyew mencacatkan gambar aku dan memorial ni...arghh..menciss....klo aku iron man ke superman ke..aku dah alihkan khemah tu...*kalau....hhahaha




Budak kecik tu nak jugak posing belakang hakakkk kannn...ok..naseb comel.. mihmih

Hubby....i nampak perut dah makin maju setapak dua ke depan tuh..hahaha

                                sapew berani kacau saya...meh nak tembakkk! kebabommm...eh..


ecececece....macam muka budak umur 7tahun pulak...haha


 
* Cute sangat kete meriam ni...nak je hangkut wat balik....tp kan nnti msuk penjaro haa kau*.. kekekeke


Cubaan utk buat gwiyomi ke hapeww ni?? *pengsan kakton*.. haha 

Memang kekal cantikkk senibina ni...unik dan ada imej tersendiri...*cewah kau..mcm juri senigrafik je*


aLOLOLO...comeyy sangattt tukang bawak beca dan becanya,,,, haha...xsempat nak naik sebab nak kejar p minum coconut shake tu haaa...nanti sy datang sekali lagi saya nak naik beca abg comel ni..haha

 Semenarnya aku tak tahu motip lentik badan sampai camtu sekali haa tepi kereta hang jebat pulak tuh...mohon maaf hang jebat...huhu



Pastu, penat dah posing kat area sini...terus ajak hubby lelaju ke pantai klebang coconut shake tu...dalam otak iolss...memang hingat tepi pantaii lahh..skali punya la carik sampai sesat..eh eh..terjumpa jugak setelah menghempas marah aku pd GPS hubby sbb bawak kami ke jalan yang SESAT! kat tepi sawah je hokkeyh...mane pantaii??mane pantaiinya?? penat aku merusuh dalam kete dengan hubby aku cakap dekat pantai..hahaha..bongek sungguh...skali sampai tengok tepi sawah...dalam kampung lagi....dan malangnya dah CLOSE!! ok..memang sangat kecewa! dia tutup kul 6! so aku bertekad walaucamana sekalipon esok wajib munculkan diri kat sini semula!! wajibbb! 

So... pulang la kami ke hotel dengan perasaan sedih dan kecewa...then hubby cakap pergi check in hotel dulu baru jenjalan ke tempat lain.. Aim untuk malam tu is naik tamin sari tower, makan seafood kat parameswara ikan bakor dan ke jonker walk.. haa kauu..semua kau nak pergi malam tu jugakk kann...tak sesabor...haha... 


Ini bukan hotel kami menginap.... mohon maklom...haha..sebab nampak macam comel...terus snap..

Memang kami suka booking di booking.com sebab harganya lagi murah dan memang boleh dipercayai!!...so sila terjah ke booking.com utk tempah mane2 hotel untuk percutian cinta di Malaysia ...ngeeee

Haaaa....ni la hotel syaz meridien tempat menginap kami...cantik jugak dan murah!



Interior hotel tu...simple yet elegance


The best thing is they upgrade our room into family deluxe...booking asal yg superior twin room.. haha... so gegolek spuas hati bila sampai.. 

wife dia memang bizi bila sampai ke hotel... selca memanjang...haha



Selca 2 kak ton


Selca 3 Kak Ton

eh eh..kembar kak ton comel ke tak...eh

simple yet cozy

 Dah puas berselca bagai dalam bilik...terus hubby cakap dah2...jum ke taming sari tower plak..kan xsempat plak nak naik..haha... beca ni memang menarik giler nak naik..tapi x naik2 jugak...apekah?

Hubby sempat posing nak beli tiket....*sian pakcik tu kejar cucu dia lari sana sini..eh*

Masalahnya kak ton lupe nak amik bagitaw diorg suh amik gambar kak ton dan pak din sebelom kami naik tu haa...eah.. eah.... so xdak lew gambar yang amazing gittew...amik tangkap sendiri sudehh...

crowded of people around taming sari tower...


Lepas beli tiket..dapat goodies beg. supper ride katenya..ada air kotak..cupcake 2 bekas dan jajan..huihui

Time ni dah start naik musing2 dah...*exited bukan main lagi aku dgn hubby...melompa2 dalam tower tu..eh..teepoo sangat..kami duk diam jek..feeling2 dlm cite kowea..haha*

Ni naik makin tinggi..boleh nampak satu bandar malacca...nice view!!..love it!

Ni memang boleh skodeng org tengah mandi manda klo bawak teropong!! hahaha.... besttt kot klo terjun dari tower melompat terus ke swimming pool...! *eh..nak mampusss sila buat*..haha...

wee.... kamera jadi x stabil bile pusing2..so gambar jadi earthquake gittew..but still puas hati sbb dapat amik view malam yg best! *ko nampak x malacca river cruise tuh?? haa...yg xnampak xtaw ler..hewhew*

Ok...tu jalan..kete dah nampak macam kete mainam...depan tu hang tuah street..ke street ape ntah yg jual barang mcm down town tu..bkn jonker street taw..

Ececece...feeling2 hero dalam cite korea ke pakcik..eh

Muka exited plus cuak sebab tinggi sangat...haha

Ok....dah sampai...terus pening2 keluar dari tower...x muntah tp hokkeyh..haha..blur2 je kejap..haha


Dalam blur2 pening2 tu sempat lagi posing...walau gambar jadi macam gegak gempita..*apekah*

setia suami saya ni bawak supper ride siap peluk weyh!. hahaha


Ok....lepas tu ..kami masing2 dah lapar kruk2 kreokk dah perut melalak... ingt nak p jonker walk dulu..tp perut dah melalak bagai..terpaksa pergi makan dlu..so...we olss terus ke parameswara ikan bakar!!...bersambung ke net entry~~...ciuciuciu..bye gorgeous and kakton2 semuaaaa..eh~

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...