SI CANTIK DAN SI KACAK

Friday, April 5, 2013

Jum Usha Tomok!


Haaa.....korang taw tak iolss gigih ajak hubby pergi mamak semata2 nak hupdate belog!! hahaha...sebab kan hari ni siyesss penatt dengan segala kerjaan di opiss katenyewww...so, nk lepasss stress aku ajak hubby ke mamak...lepaks..malam minggu kannnn katenyewww....ewahhh...sakan kau..

Haaa korang ingat tak yang iolss janji nak cerita pasal jum heboh yang diorang buat kat angsana last week tu...kesahnya dah lambat kan we olss keluar dari rumah dalam kul 3.30 ke kul 4 camtu, sampai je betul2 depan angsana tu, tengok2 jem teghokkkkkkkkk habaq ang...siyesss rase nyesa x pergi awal2 pagi... Aku semenarnya gigih nak ke jum heboh ni sebab aku nk shopping bebarang makanan yg murah katenyeww... opismate aku cakap juga bebarang macam handbeg bebaju pon murahh..lagi la aku gigih ngajak hubby aku ke sana...hahaha

Haaa kauu...ditambah pulak hujann ala2 manja menanti ribut...eh...teepoo...hujannn manja2 jew.. lagi la hubby aku macam nak tak nak je perginya....dia memang x gigih dia cakap...tapi sebab bini, dia sanggup kan je lah...kekekeke....senang je nak pujuk laki iolss pergi...merengek -rengek cam baby sket, cair lah dia... hahaha...opsss..Satu jammmmm hokkey we olss tersekatt dalam jem tuh semua duk pakat nak p jum heboh lettew....lai la dia ttup jalan nak masuk parking jalan belakang, konpem2 lah bertambah jem, terpaksa tunggu untuk buat u-turn untuk masuk parking bawah angsana...adoiiii...saborrr jewwww lewww..sebab aku yg pilih nak pi kann...so hadapppppppp leww jem tu...

*Dapat bayangkan tak bertapa banyak kereta yang sedang menunggu tu haa...nampak ke tidoks?? klo tak tu maknanyaa....hurm....rabunn lettewww...mohon makan produk kak ton..eh*

Dah lepas sejam baru lah boleh buat u turn and dapat parking dalam angsana tu ha...then terus cecepat ke surau nak solat dulu, lepas tu baru lew kuar ke jum heboh kat padang angsana tu haa.... sekali mak aih... xnampak barang ape dah, nampak orang je...huhu.. 

*Nampak tak semua orang duk galas beg orange, merah hijau tu hhaaa....jelesss and debar aku takut xsempat nak beli pape, dahla last day hari aku pergi tu haa*


Lagi jelesssss sebab aku nampak budak tecik tu galas beg Mister Potato misai tu haa...sebab iolsss nak beli time tuh, dah licin dek sapu dengan orang2 disinun...sadisss dan sedih..sebab kat kedai mahal, kat situ rm 10 satu beg banyak dapat barang...kekekeke

Eh, abg Komando ke ni..eh...FRU kot..eh..


Dalam iolss sedih tuh, tup2 nampak macam tompok..eh...tomok dengan amir sofaz kat atas stage hotlink...so nak hilangkan kesedihan sebab xdapat mister potato..*over kan*... terus lemah lembut ajak hubby ke arah stage tu nak snap gambar diorang, aku semenarnya bukan teruja sangat nampak tomok, tapi sebab ada amir sofaz tu..hahaha...siyes aku meman suka lagu group sofaz...amir memang agak cute...haha


*Mohon jangan tatap lama sangat EMA!*..Eh



Aku ingat tomok ni orangnye badan cam berisi, rupe-rupanya kuruss nyew lahai, kecik plak tuh...kekekeke, nampak dalam tv cam ok la, tapi kat luar siyes kuruss giler dan kecik, rendah je...hehe..kecik2 pon dah jd bapak org..anak dia comel gilerrr kowt! owh..aku taw pon sebab tertengok keek dia...hahaha


\
Amir, kalo awak hulur mic tu pada sy, konpem saya naik kat ats stage tuh nyanyi skali...hahaha..*pingsannn jemahhh*

Comel plak tengok stage bananana...


Ok....naseb sempat grab nestle yogurt, tamtam, rebina yg memang ohsem murah dengan tongkat ali...*choiiii...bukan iolss yg minum taw,,,my hubby okkeng...hahaha*  dah dapat beli barang2 tu xda la rase kecewa sangat kannn...nak beli jacker pon tengok macam ramai sangat je orang kat depan tu, so x gigih nak beratuq semata2 nak beli jacker..huhu...sebab dah kul 7 lebih time ni, so macam xsempat nak melilau ke sekitar belakang2 gerai nu, sebab dah janji ngn azie nak amik dia ke rumah emot.. tambah pulak ramai sangat umatnya yang kat area bebaju dan bebarang lain, so...we olsss decide balik je lah terus daripada duk berhimpit himpit nak usha bebaju kannn....ok sebab dapat barang2 jugak, saya balik dengan hati yang tenang dan riang...muahahahahaha

Ok...Bai



Thursday, April 4, 2013

Visiting Anas Hakimi


Ahad lepas sempat jugak kami p melawat anak my besties...anak emot.. hehe...Her son's name is Mohd Anas Hakimi.. Seindah nama begitu juga rupa..hehe...saya memang suka baby, tapi masih tiada rezeki untuk timang anak sendiri lagi..so, kita timang anak2 kawan dulu lah jadinya...mihmih

Sebenarya memang nak pergi ke rumah emot dalam kul 5ptg.. tapi...tapi..kami terlambat sampai kul 8 lebih mlm baru la sampai ke rumahnya yang tiga kangkang kera jauhnya dari rumah kami...*pon boleyh kann 3 kangkang kera..hahaha..klo sekangkang nipuuu benor oii*.. Tambah lagi hari ahad tu kesahnya kami nak ke jum heboh yg diadakan kat angsana nu..kemain lagi mlm sebelum tu iols cakap kat suami nak p jum heboh kul 11 pg, tup2 boleh plak duk layan Running Man sampai ler kul 1 haaa.... dah tu lepas tgk RM, terhegeh2 pulak masuk dapur baru nak masak..sempatla masak spagethi untuk dibawa ke rumah emot nanti...hehe jadinya... lepas makan semuaa baru we ols keluar nak ke jum heboh.

Tambah pulak jem sakan giler kat depan angsana nak masuk parking tu haa..ada dekat sejam katenyew..adoii...dah janji nak amik azie dalam kul6 konon2nya...dah jem macam ni..jadi sampai ke malam lah baru pick up azie utk melawat anas..huhu.. Ok..Entry jum heboh nanti saya buat, ni khas untuk entry lawat anas, jangan cecampur ema...jangannn...HAIP!

Ok2....even perumahan kami ni dekat2 tapi aku xpernah sampai lagi rumah emot, nak p hari tu sebelom dia bersalin takut mengganggu dia pulak..huhu..so bila first time nak pergi ni memang kena guna GPS laki aku jugak, naseb ada nokia laki aku yang masih mampu berkhidmat kepada kami...ngeee...*ni kalau laki aku baca ni, kembang lettew*..Padahal xjauh sangat pon rumah emot tu, hahaha...tapi sebab xnak sesat pening2 pepusing, nak selamat guna saja GPS...ngeee...

Dalam kul 8 baru amik azie kat kolej 9, UTM dan terus gerak ke rumah emot. Sampai2 dalam kul 8 lebih. Nasib anas tak tido lagi, tapi mata dia macam dah ngengantuk nak tido..heee...kesian pulak anas kena kacau dengan untie ema, azie and dayah..huhu..

Anas Hakimi bin Ridzuan ni dilahirkan pada 15 Februari 2013 di Hospital Sultan Ismail. Konon2nyew iolsss nak p temankan mama emot ni kat labour room, tup2 dia wassap dh delivered baby tghari jumaat tu..yeayyyyyyyyy...kemain seronok pulak aku..*erkk*. 2nd day of his newborn, baru kami sempat p melawat sebab keesokan harinya mama emot akan pulang berpantang di kampungnya di Simpang Renggam. So sebab ketidaksabaran nak melihat baby comel mama aimie emot ni, denan lelaju sy ajak hubby lepas dia pulang keje hari sabtu tu...ngeeee...


Such a lovely cupcake and cute baby boy...congrats Aimie emot..^^

Mama Aimie Emot beberapa minggu sebelom dia delivered *Orang tua cakap kalau perut membulat ke depan IA anak lelaki...so hasilnya memang betui...baby boy~!..^^


Sempatlah main2 dengan anas kejap, dukung2 jap feeling2 jd mummy,pastu anas dah merengek2 nak tido..huhu...then lpas beberapa minit lepas tu anas dah dibuai mimpi...gerammmm betei tengok anasss ni..hehe.dhla comel, gebu, bibir mungil...cium sket meh! hiks..mot ..jgn marah...hahaha


Alalalala...tomei2 anasss in his sleeping beauty...^^

Haa....tengok..tido macam orang dah besar...hehe..
padahal ni baru 1month 16 days..^^

The bonding of son and his mummy


atotototo....cool giler da way he sleeping..haha



memang sempat ajew kan nak posing...hehe...azi dan dayan masih single...mahu berkenalan?? hehe


mama emot +saya+ azi+ dayah...besfren foreva....ngeeee..


p/s : Aanass....cepatla besar, mama minam nak ajak main keja2 tembak2 ni..haha..

Tuesday, April 2, 2013

DREAMZ HOUSE : 1st Step Done!


Alhamdulillah...Alhamdulillah....Ya Allah..

Berkat kesabaran kami suami isteri, Disember 2012 kami diberi peluang and rezeki oleh Allah untuk booking satu rumah yg aku rase memang betui2 punya rumah impian untuk aku dan suami serta bakal anak kami menetap nanti... ameen

Seriously speaking, umah kat area johor more cheaper than kuantan and terengganu, ini from my observation lah..sebab before this aku pernah tinggal kat kuantan..try jugak usha rumah area sana yang ada aku berkenan sebijik....double story 65 x 18 pon dah rm 3ratus ribu ke atas...haaaa kau! makan meggi jew la bulan2 kalau bergaji macam kami suami isteri ni...but...mungkin Allah suh kami bersabar lagi jangan beli kat kuantan tu....tup2 Allah bg rezeki kami suami isteri berpindah  ke johor dan syukur sangat2 sebab terjumpa dengan rumah impian kami yg memang jauh lagi besar dan murah!! *seronokk tak tahu nak habaq sambil lompat bintang tinggi2 sampai pucuk atap...erkkkk*

So, bile dah jumpa and tengok regenya memang ohsem dengan keluasan yang best... we olss xda la cecepat booking....kami juz amik brochure and pk jugak 2,3,4,5 hari sebab pikir jugak betui ka nak menetap di johor ni..xnak pindah2 dah...hurm...kan nnti suami kene transfer lagi ke penang ke korea kew..*erkkk*...acanew? ok2...so bile dh jenuh and abis se abis abisnya pikir...kami decide memang berbloi untuk beli rumah tu! So a week after kitorang survey and pikir tu, kami lelaju ke show house dia...memang ohsem dan moden serta mantap luasnya jugak! terus berkenan di hati di sebabkan banyak benda contohnya ada dua kitchen yg berasingan, wet and dry kitchen, wet kitchen kire luas jugak dan open air..seriously meman iolss suka...ngeee~!! Dry kitchen pon memang kirenya boleh lah gegolek jugak luas dia...hehe...then for family area kat floor atas pon luas..memang best!!

Terus berkenan dan jumpa dengan developer dia yang kat branch office depan show house tu, pilih2 rumah side mana nak..memang laku gilerr kot...yang kami booked tu kiranya 2nd phase..1st phase dh habis unit dijual... for 2nd phase mase nak book ada lagi 7 unit tinggal..and sangat2 syukur sebab dapat jugak book rumah tu....tapi kami amik yang intermediate lot.. ikut hati sanubari aku nak yang corner lot....tapi...tahu2 lah kan..regenyaaa konpem lagi tinggi sangat2..owh memang xmampu lah...huhuhu...*xpe lah..untuk 1st house ni..kite pilih yg tengah dulu...nanti duit bnyak beli corner lot plak...ayat nk pujuk hati sendirik... wuwuwuwu*

So, bila dah booking ni bukan dengan mulut cakap nak booking je...tangan dan poket tu make sure ada benda*bukan toyol okkeyh*...eh....maksud aku..bukan dengan tangan kosong...kene bayar hokkeyh!!.RM 500.. details bayaran untuk RM 500 tu aku xtaw sangat sebab hubby yg uruskan semuanya...ngeee...tapi rasenyew untuk proceed housing loan selepas tu kot...and aku macam malas sangat nak amik tahu..sebab exited dapat beli rumah sendirik katenyewwww haaaa kak ton..eh..nanti bila aku dah taw aku share...hehe

Then bile dah booking...dia kasi masa dalam 2-3 bulan dari tarikh booking kene jelaskan lagi rm 5ribu something as a downpayment... for lawyer punya bayaran semua developer tanggung...huntonggg kanns...hehe

So..dalam masa dua bulan tu kami settlekan documents needed for housing loan..hubby aku memang buat research dulu bank mana yg offer interest rate paling rendah...dia hantar documents2 tu pada semua bank...bank islam, cimb, hong leong, affin, and mcm2 bank lagi la..memang gigih hubby aku ni...sebab bab2 camtu aku x gigih..haha.. kalau bab shopping tu PASTI..haha..then dalam banyak2 bank tu, affin bank offer da lowest rate dan x fixed bayarannya... alhamdulillah!!

Awal bulan 3 hari tu, affin bank kol ckap loan dah luluss!! *lelompat kami berdua dibilik tidur...eh*.... then dalam bulan 3 tu jugak la kami dapat sign SPA (Sale and Purchase Agreement). Ya Allah....syukurrrrrrrrr sangat2! heeee....lepas sign agreement kami dapat hadiah mug dua biji dari huwayang ni..^^





Rumah kami di Pulai Hijauan
(Pulai Indah yg dah siap pon adalah dari developer yg sama..thats y kami percaya pd developer ni)


Ya Allah...syukur sangat2... heee... umah impian bakal menjadi kenyataan....!! Ameen...kami bukan beli rumah siap terus...kami beli rumah xsiap lagi... lagi 2tahun IA siap semuanya...akhir 2014 or awal 2015 iA dah boleh masuk...dua tahun tu sempatlah kami menabung untuk renovate itu ini kan...sekarang dua tahun x lama hokkeyh...lip lap lip mata dah masuk bulan 4 ni haaa...huhu..so kene kuat bekerja dan cr rezeki lebih sekarang...ameen.. Developer perumahan ni namanya HUAYANG main office di Taman Universiti, Skudai. Kami percaya dengan developer ni sebab projek perumahan yg banyak fasa jugak dah siap di Pulai Indah..memang cantik jugak rumah area situ tp konpem2 lah dah abis dijual..huhu

Sekarang pon perumahan untuk rumah kami tu dah dalam 30%... memang kejap je pekerja2 bangla tu buat...dan sememangnya kami akan pergi melawat tapak sebulan sekali...hahahaha..*nampak tak betapa ketidaksabaran nak masuk rumah sendiri tu berada pada tahap petala ke 21!hahaha* Maaf...lupe nak amik gambar..nanti dah 60% siap saya akan update lagi..heeee!..

Before i end up this entry, lets chekidout how  our house look alike...taraaaaaa....

V
V
V
V
V
V
V





Ini show house dia!! I LOVE IT!! Kat dalam dia memang modern deco style.. hehe.. modern house style and kat bahagian atas tu kekonpem iolss akan buat anjung untuk rehat2 dan berborak bersama family*see umah blom siap kepala dah sibuk nak deco...kekekek...anda suka??? hehe..mohon 2015 menjelma awal...huhu..Terima kasih untuk suamiku yang dah merealisasikan impian isterimu ini! ngeeeee haaaa~~^^


Monday, April 1, 2013

SELCA~Ini Bukan Kak ToN...EH

hoii hye hye...lame gilerr jugeks xhapdet belog...ko...tengok..dah sebulan lebih baru nak hadap blog ni kan...
skrg tgah hujan....siyes sdg mengantukss katenyeww... jurnal berlambak lagi nak kena review...tapi..tapi... aku mcm rindu2 manja sket kat blog yg seakan2 wujud tak wujud ni...mihmih


ok..sebenarnye aku banyak nak cerita benda baru dalam life aku sekarang..seronok ,stress syukur semua ada..tapi..tapi...tunggu dulu lah...yg tu entry lain...kite kumpul buat satu entry je la nnti baru syiokk...jimat masa dan space...erk...

tapi entry kali ni saje gewdiks nak update pasal selca..haha...*choii.....jgn nak kutuks sgt muka aku macam wawa zainal yerk...omak aih...pingsann...*tp wawa zainal siyes cute and cecomel barby doll...auw...usap2 pipi sendirik*



Ni masa nak balik raya taun lepas... haha

Ni masa bulan 2 tahun ini

Ini sedang mengantuk 1

Ini sedang mengantuk 2

Ini sedang mengantuk 3

Gewdiks 1 odw ke nilai 3

Gewdiks 2 sedang merajuk dengan hubby


Gewdiks 3 


Ini posing dalam kete odw p keje

Eh....mak kau..terkejut kak ton...hewhew... 

Ok..cukup la untuk hari ini...kite sambung review dan 5.30 kite chowww chinnn chow...wuwuwuw



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...