SI CANTIK DAN SI KACAK

Thursday, February 7, 2013

DESARU DELICIOUS!

Gitteww tajuk nak deliciuos2 bagai kan....haaa...korang yang duk area johor konpem selalu sangat p desaru kan...sejak berpindah ke jb ni iolss baru je sekali sampai ke desaru ni..*banyak sgt tempat menarik kat johor ni katenyeww sampai tetiap minggu kene plan nak ke mana..hiks* syukurr menadah tangan~And what i can say is DESARU mmg best! Kenape?? ok...sebab pepasir mulus seputih gebu..eh..

So, kalau nak ke desaru ni kalau dari pasir gudang*banyak plak kalau kau* just lalu express way senai-desaru-pasir gudang..dalam 30 minit sampai lah...tu suami aku bawak xlaju sangat..kalau laju dalam 20-25 dah boleh sampai kat situ dengan jayanya.

ni dia expressway senai-desaru-pg tu...ala2 penang bridge gitteww...
bukan london bridge taw uolss...hewhew


Then, sebelom sampai ke pintu gerbang ke desaru beach tu ada satu arca ukiran menarik kat sebelah tepi jalan sampai snap gambar pon gegar2 kan sebabnya eksaited bile dh nak sampai katewkau...eh





ok....dah sampaii!! yeayyyyyyy...lesgo to da beach..beach...eh eh

Time ni memang matahari tengah membahang....gigih diorang semua mandi..sun bathing la kan...eh

 i olsss mampu duk bawah rimbunan pokok je dlu sebab panasss sangat katenyewwww.....heee...^^

Eh...eh..pakcik ni tetibah muncul halang view yg santek plak...hee...

Memangg besss bile kene angin pantai...hilang stresss jap katenyeww...terapi stresss ni taw...kalau nak lagi besss...harruss bawak kerusi malasss sambil baca novel dibawah rimbunan pokok dan sesambil kekunyah sosej dan nugget katenyew...sebab kat sini jugak disediakan tempat untuk barbeque...berbaloi lah bile datang dari jauh nak berpicnic bersama family kan! hehe... Tapi jangan lupa bawak arangg pulekss...dah nak bakar nanti kalau xda arang nak gune hape?? APTB..eh

suhhwettt sangat kapel cine tuh katenyewww siap main istana pasir2 lagi kan..siap aku cover dia lg dengan skirt sebab seksaa sgt mata aku tengok bikini2 ni...eh...laki sukaa la kowtt....opss

 Hubby gak yang cool sambil minum air kan...amboihhhhh

 kau tengokk....sebab nak jugakk bergambar tepi pantai...aku gigih bawak sorat khabar ttup kepala...haha... puteri lilin la sgtt kauu....*tgn kat dada*


Cantikkk kan kerusi yang bentuk mengkudaa tu....lagi kacaks bile ada Awal ashaari kat situ" eh...haha

Kat belakang tu toilet untuk mandi dan persalinan sesiapa yang mahu berendam dalam pantai sampai kejang katenyewww...haa...so tak perlu risau kat mane kau nak bersalin...eh..bertukar baju... toilet dia iolss tak tinjau pulak cemane keadaannya...huhu..

dah penattt berpanass....kite rest dulu menikmati udara segar pantai....heeeeeeee....


kat sini pun ada jual bebarang serbiniyer yg korang boleh beli..ok la..xla mahai sangat...iolss beli fridge magnet cengkerang jew..hehe..pelampung yang untuk disewa pun ada..berapa hengget satu jam ntah lupa jemah nak tengok...hewhew

Kedai makan untuk lunch pun ada...tapi we olss x makan sini...sebab iolss la..iolss tengok macam x berapa bersih...huhu..yess..aku memang hygene sgt...so aku cakap kat hubby makan kat tempat len je lah..tapi..ramai je makan kat kedai tu...huhu


Kat sini ada kerusi bentuk yang unik yang iolss duduk tu..macam bentuk mengkuda gitew....*ayat apew tu ema oii mengkuda??*...ntah..main hentam je...tapi jarang aku jumpa kusi cenggitu....so tu yang cuba duduk ..eh...haha

 Eh eh......cam hakak2 pulakkk laki aku ni posingg...jambu la plak nengokkkkk awak nieh...nak kenal boleh x hakak?? .haha

Aucakkk!! eh eh...ok bai...itu sahaja perjalanan ke desaru delicious! 

 Sehingga kita berjumpaaa lagi Desaru yummeyh! heee....



2 comments:

ANISRAHIM said...

Kat pantai tu dh mcm kat obersea :D

Ema Minami said...

hakhak....feeling2 je la mcm obersea...nk p obersea xdak money..ngee...^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...