SI CANTIK DAN SI KACAK

Tuesday, February 5, 2013

Cuti-Cuti Cinta Kinabalu Day 2 Part 1

Ahhaaa....boleh sgt kau baru nak bercerita pasal cecuti kinabalu day 2 kan..dah jd jerukss gegambar ke kk tu semuaa baru nak berserita...eh cerita...hurm..day 2 kitorang bersiap2 untuk ke kundasang and jengah gunung kinabalu katenyewww...bukan panjat okkeyh...jengah2 jek..cicici..so dalam kul 7.30 camtu la kami gerak dari hotel yaho tempat penginapan kami..hotel yaho ni xla mahal sangat okeylah untuk 4hari 3 malam rate dia dalam rm 2 ratus lebih kot xsilap..murah kan....alaa untuk tidur je kan... lupa plak nak amik gambar hotel tu.. tapi best je sebab lengkap dengan aircond bagai.

So dalam perjalanan ke gunung kinabalu tuh..tetibe kene benti plak sebab nak bagi laluan kepada sabah le tour ke hape ntah haa.....dahla tengah panas membahang time tu..pasrah jew lah jemahh dengan suami jemahh...eh... so sempatla menikmati keindahan kampung kat area sini...lupe plak kampung ni nama ape..hewhew

cantik dan rase sejuk jewk even tengah kepanasan...eh

Ha...ayuh berposing kejap kat sini sementara menunggu abag2 kayuh beskal lalu..hewhew

see......dah lalu dah pun..cececece...punya lama iolss nak kene tunggu ..45 mminit kowt..*bazir camtu je kan...erghhh*.bagi laluan kat korang..naseb badan taf sensorang kan..so boleh dimaafkan..eh.

Then...kitorang sambung lagi perjalanan ke kundasang..tengok langit macam dah nak mendung2 comel jek...boleh ke ni nampak gunung kinabalu ni..harap2 nampak la dari kaki pun dah cukup..wuwu..so seksaited sangat bile dah nampak pintu gerbang nak masuk ke gunung kinabalu tu...

Nak masuk sini kene bayar jugak taw...bukan free2 jew...hee...tapi murah jek... rm4 sorang... kat dalam ni ada taman botani dengar ceritanya..so kalau nak hirup udara segar sambil main kejar2 jangan lupa masuk! eh...cecece..nak men kejar2 plak kannn...

So.. kat board ni dia ada maps untuk hikers yang nak hiking kinabalu mount ni...so smua dah dia bg tracking untuk dilalu..mudah sket dak....tapi..tapi...sy xgigoh nak hiking gunung ganang ni..ahaks...sekadar jengah di kaki gunung sajew mampu uolss...

 eh eh tourist dari jepunnnnnn ke ni....owh..kat belakang tuh...hewhew...so dah puas posibg2 kat depan ni..baru la we olss masuk ke taman botani tu..nak men kejar2 katenya...eh..

Nak masuk ke dalam botani garden ni katenyewwww kene panjat tangga berbatu2 dulu....homaigad..penatt we olss panjat..gigih hokkeyh...sambil2 panjat sambil2 posing...pitstop katenyeww...haha..

sampai dah terbongkok2 jemahhh panjat tangga yang berapa anak ratus ntah kiranya...eh

 eh..silauuuuuuunyaa kat sini..lupa pakai shades...eh...haha...ko tengok..botanical garden lagi ke ats tu kene jalan...adui..adui...mengahh jemahhh..


 Yeayyyyyyy...dah sampai ke botanical garden~~ berjaya jugaks kan panjat..*icih kau..ayat mcm 
panjat gunung Kinabalu ajew kan..*



 bile dah sampai harusslah bergambar berdua lebih baik..eh...hehe...banyak pokok2 cecantik kat sini and yang tak pernah tengok dengan macam2 bagai nama ha...moses pun ada nama pokok tu..*eh tetibe teringat kat USM*...hahaha

 Ececece....awal ashaari kew ni..eh...hahaha...hubby sapew ni kacaks sgt ni..haha...

 Then..jumpa dengan waterfall yang sangat cantik dan sejukk jew mata ni menengoknya..nak jew terjun dalam tu haa rasenya..haha


menunggu bus katenyew...eh..haha...ni pulak hentian bukit tupai trail....lepas puas berposing kat botanical garden tu..we olss jenjalan menghirup udara segar sekitar sini...siyess..memang sejukkk and damai jeww...heee...



Then...kami continue our journey ke kundasang...tapi langit dah mula keluarkan mutiara jernih secara pelan2...boleh ke ni nak p panjat ke desa cattle dairy farm plak ni we olss pikir..tapi hati gigih nak p jugak...dah alang2 sampai sabah kan..xkan x p...bukan boleh datang selalu ke sabah ni...huhu....maka dengan bantuan GPS cokia hubby...eh..nokiaa hubby..alhamdulillah..sampai la jugak we olss ke sini!..yihhaaa...

Mula2 we olss pikir..eh..betul ke ni tempat lelembu cecantik tu....nampak macam pondok buruk jew kan..eh..haha...tapi bile dongak leherr ke jauhan nun disana haa..ada la nampak moo moo yang cecomel..sebab berkabus dah mase ni...tu yang yakin tak yakin...hee...naseb betei ini tempat.. nak masuk tempat ni bayar rm 2 sorang...so we olss bayar rm 4 lah...berbaloi kot..sbb murah!..

see! memang cantik gilerrr kan view dia!! hee...time nak amik ni we olss gigih tunggu supaya kabus tu hilang dulu...so bile dah hilang cecepat la snap...tetibah tak pasan ada dua makhluk kat sane sedang berasmara dana pulak! choi! rosak gambar aku!! ...

so...iolsss pun x lepaskan peluang keemasan ni..cecepat mintak hubby snapkan!..hee...yeayyyyy...dapat gak dengan view yang cantik!

 Hubby pun sama! nak jugak..cecece...



Haa..kat sini jugakk ada kilang pemprosesan susu lembu segar! so memang we olss x lepaskan peluang tuk usha cemane diorg proses sesusu sesegar tu..memang best bile boleh tinjau dengan mata sendiri..siyess bersih dan yakin! so sempatla snap dua kotak susu segar tuk hilangkan dahaga berposing...ahaks..

 Sebelom nak balik...sempat lagi benti kat tepi kan...posing pepuas sebab pemandangan cun sgt! eh..makin cun bile ada'awal ashaari' ni..hewhew
 waa...time sy nak bergambar..kabus dah dtg balik dah....so xterang sgtla jadinyaa..wuwuwuwu..tp maseh ditahap puas hati..cicici...

 gittewwwwwww...minummm xsedarrr orang sekelilinggg kannn....ok..bai/..eh

then..bersambung lagi...*penat dah type..hahaha



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...