SI CANTIK DAN SI KACAK

Tuesday, January 8, 2013

IMPIAN SUAMI DAN SAYA

Haaa...sejak dua tiga menjak ni impian kami ni macam ngengada gegediks sangat..pantang je kalau p shopping mall tu tak main2 dengan gadget lattest kat outlet samsung and apple....grrr...hati memang teringin sangat nak note 2, laki plak nak aipad....tetiap malam beratip nak menda alah tu...arghhhhh..memasing pening pk cemana nak dapatkan idaman memasing....tapi...tapi...memandangkan ada yang lagi penting yg kami perlu pikirkan..niat nak dapatkan menda alah tu macam terpaksa dikaburkan pandangan jew..sob3.. yer.. memang kitorang bukan kaya sangat nak membeli gadget yang rasanya bagi certain people think dat 'ala...benda camtu murah pon xleh beli'... puiiii sangat kalau ko cakap depan2 aku camtuu...mungkin kalau ko anak dato datin and kerja gaji 5-20 riban xda masalah..hewhew..kalau ko bermurah hati..bak mai sini 5riban....eh...hahaha

hurm...sekarang ni fokus kami adalah untuk kumpul duit untuk bakal rumah kami yang dijangka siap lagi 2 tahun..owh...memang perlukan banyak duit!!! tetiap bulan sekarang ni pon macam tak cukup je...sampai aku tanya..mane duit pergi ea abg//banyak betei hilang...laki aku jawab benda sama jew....sampai aku malas dh nk tanya..eh..hewhew..korang yang tak kawen lagi mungkin rase 3riban tu banyak giler..tapi bagi yang dh berkahwin...5 riban pon rase macam 5 ratus...*eh..x bersyukur nya kau ema...eh*..tapi serius....ok..malas nak ulasss panjang...pandai2lah korang pikir mane pergi duit bile dh berkahwin..eh..haha

Ok..alhamdulillah....dec 2012 kami diberi rezeki oleh ALLAH untuk book rumah impian kami..dan sekarang masih dalam peringkat menunggu pelepasan loan..owh..memang terujaa sangat bila dah rase akan mendapat rumah impian..memang teruja even tak nampak rumah lagi...HEWHEWHEW...tapi dah 20% siap kot...*aku dengar laki aku cakap jew sebab perumahan tu dekat dengan tempat kerja dia*..sekarang kalau p memana mesti aku dah aim nak letak ape dalam umah, nak deko cemana, nak beli ape, owh..memang berangan macam2..sampai laki aku cakap...lambat lagi sayang..kumpul duit dulu...*TERDIAM SAMBIL MENCEBIK MUKA*

Apa yang aku suka sangat tentang rumah impian ni??? ok...siyesly sbb ada dua dapur dan modern design...aku memang suka dapur banyak2..senang nak menyepahkan bebarang banyak2..eh...Ok...nanti lah cerita pepanjang pasal rumah ni..haha..aku rase macam cecampur rojak xtaw kebenda entry aku yang ni...sebabnya kepala sedang berserabut pk pasal tawaran PhD oleh lecturer di UTM ni.. maseh dalam proses pikir dan pikir...duit yuran semua ditanggung..bulan2 dapat elaun yang dia kasi sampai la dapat scholar...tapi..tapi..problemnya...ok..xyahla bagitaw..*terima kasih pada someone yang berikan aku nasihat berguna* dan sekarang masih pikir dan pikir....kalaulahh aku ni adira...*eh....tetiba tringat aaron dukung adira! ok..motip?? sgt xda kaitan*..hahaha..ok bai!


credit to beautifulnara.com

OK..ME IS SO JELY MELLY!!   
BAI


2 comments:

ANISRAHIM said...

Salam kenal. Moga dipermudahkan segala urusan :)

Ema Minami said...

Tq anis atas doa kamu...ameen..hehe...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...