SI CANTIK DAN SI KACAK

Tuesday, January 1, 2013

EH... 2013 SUDAH~!

Assalamualaikummmmmmm semuaaaaa!! *haaa...kau...gittew bg salam...terjah blog kusam sendiri* 

Ahhaa.....sempena 1 januari ni...jemari ni macam rajin pulaks nk menari nari di ruangan blog maya ni kan.. memang banyak sangat yang terjadi pada tahun 2012...kenangan pahit dan manis....kalau boleh saya nak cakap 2012 tahun penuh dugaan dan cabaran..owh..i hate it..but im so grateful because still bernafas hingga saat ini dan maseh diselit2 kan dengan kenangan manis yang tak kan saya lupakan..Its ok..lets da past remain as memories to me...tapi..tapi...umur dah nek lagi 1 angka..homaigad....dah 2 puloh.....eh...dua ploh brape ea? eh..haha

Sebelom ini saya memang banyak nak cerita apa yang terjadi sepanjang 2012..tapi ada yang xsempat tulis sebab bizi dan malas dan ada yang dah sy ceritakan tapi tak abis di blog kusam ini...hewhew. Maaflaa..saya memang tidak diberi masa untuk mengupdate malahan setelah berpindah ke jb ni..line internet belom sempat untuk dipasang..tapi saya yakin yang tiada pengunjung sangat ke blog ini...huahua...ok..malas nak cakap banyak.. 

Ok...so dah sempena tahun baru ni, banyak plak nak pasang azam baru ni..azam tahun lepas banyak x tercapai so memang kena usaha gigih untuk menunaikan impian yang terkabur rabun tu..eh...so...sini saya senaraikan apa yang saya nak untuk tahun 2013 yang permulaannya memang sangat baik pada hari ini setelah mendapat berita gembira dari sebuah universiti untuk mengambil saya sebagai......*jeng..jeng...jengg.....rahsiaaaaaaaa! nanti update laterr...mewmewmew*. Here we go :

1) Saya nak jadi isteri dan anak yang lebih solehah, sabar, taat, rajin memasak*erk*, tambah ilmu rumah tangga, tambah ilmu agama, penyayang, lemah lembut dan cantikkk...eh

2) Nak menyimpan duit banyak2 untuk renovate rumah yang bakal siap 2 tahun lagi..

3) Tak nak membazir dah duit ke arah gejala sopim mopim bebaju, hehandbeg, kekasut dah..eh..*mampooo ke tak ni?? omg...Harrusss kene!

4) Menunaikan impian dan cita2 yang belom tercapai lagi! *Nak jadi MUMMY dan jengg...jeng...hiks*

Ok, dah...dahhhhhh...jangan gewdiks sangat nak berazam banyak2..nanti x capai ko jugak lesu dan sedih ema...hewhew..so kita berzam sket2 tapi jadi! Jyeahhhhhhhhhhhhh!...*gittew semangat 1st day 2013 kann....kita tengok apa jadi lepas ni...hiks...harap2 akan tertunaila semua..tak pon 2, 3 azam tu.. tapi yang no 3 tu macam susah sket je nak buat...huhuhu...tapi IA..kene yakin dan usaha..*mata mohon jangan bukak luas kalu ke sopim kompleks lepas ni*.

LOTS OF LOVE!

Ok, dats all...semoga tahun baru 2013 memberi seribu kebahagian dan keriangan kepada saya dan hubby, pergi kau jauh2 2012 yang perit, datangla dengan riang 2013 yang penuh dengan seribu harapan....Semoga Allah meluaskan pintu rezeki saya dan suami untuk tahun baru ini..ameen...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...