SI CANTIK DAN SI KACAK

Tuesday, January 8, 2013

IMPIAN SUAMI DAN SAYA

Haaa...sejak dua tiga menjak ni impian kami ni macam ngengada gegediks sangat..pantang je kalau p shopping mall tu tak main2 dengan gadget lattest kat outlet samsung and apple....grrr...hati memang teringin sangat nak note 2, laki plak nak aipad....tetiap malam beratip nak menda alah tu...arghhhhh..memasing pening pk cemana nak dapatkan idaman memasing....tapi...tapi...memandangkan ada yang lagi penting yg kami perlu pikirkan..niat nak dapatkan menda alah tu macam terpaksa dikaburkan pandangan jew..sob3.. yer.. memang kitorang bukan kaya sangat nak membeli gadget yang rasanya bagi certain people think dat 'ala...benda camtu murah pon xleh beli'... puiiii sangat kalau ko cakap depan2 aku camtuu...mungkin kalau ko anak dato datin and kerja gaji 5-20 riban xda masalah..hewhew..kalau ko bermurah hati..bak mai sini 5riban....eh...hahaha

hurm...sekarang ni fokus kami adalah untuk kumpul duit untuk bakal rumah kami yang dijangka siap lagi 2 tahun..owh...memang perlukan banyak duit!!! tetiap bulan sekarang ni pon macam tak cukup je...sampai aku tanya..mane duit pergi ea abg//banyak betei hilang...laki aku jawab benda sama jew....sampai aku malas dh nk tanya..eh..hewhew..korang yang tak kawen lagi mungkin rase 3riban tu banyak giler..tapi bagi yang dh berkahwin...5 riban pon rase macam 5 ratus...*eh..x bersyukur nya kau ema...eh*..tapi serius....ok..malas nak ulasss panjang...pandai2lah korang pikir mane pergi duit bile dh berkahwin..eh..haha

Ok..alhamdulillah....dec 2012 kami diberi rezeki oleh ALLAH untuk book rumah impian kami..dan sekarang masih dalam peringkat menunggu pelepasan loan..owh..memang terujaa sangat bila dah rase akan mendapat rumah impian..memang teruja even tak nampak rumah lagi...HEWHEWHEW...tapi dah 20% siap kot...*aku dengar laki aku cakap jew sebab perumahan tu dekat dengan tempat kerja dia*..sekarang kalau p memana mesti aku dah aim nak letak ape dalam umah, nak deko cemana, nak beli ape, owh..memang berangan macam2..sampai laki aku cakap...lambat lagi sayang..kumpul duit dulu...*TERDIAM SAMBIL MENCEBIK MUKA*

Apa yang aku suka sangat tentang rumah impian ni??? ok...siyesly sbb ada dua dapur dan modern design...aku memang suka dapur banyak2..senang nak menyepahkan bebarang banyak2..eh...Ok...nanti lah cerita pepanjang pasal rumah ni..haha..aku rase macam cecampur rojak xtaw kebenda entry aku yang ni...sebabnya kepala sedang berserabut pk pasal tawaran PhD oleh lecturer di UTM ni.. maseh dalam proses pikir dan pikir...duit yuran semua ditanggung..bulan2 dapat elaun yang dia kasi sampai la dapat scholar...tapi..tapi..problemnya...ok..xyahla bagitaw..*terima kasih pada someone yang berikan aku nasihat berguna* dan sekarang masih pikir dan pikir....kalaulahh aku ni adira...*eh....tetiba tringat aaron dukung adira! ok..motip?? sgt xda kaitan*..hahaha..ok bai!


credit to beautifulnara.com

OK..ME IS SO JELY MELLY!!   
BAI


Tuesday, January 1, 2013

EH... 2013 SUDAH~!

Assalamualaikummmmmmm semuaaaaa!! *haaa...kau...gittew bg salam...terjah blog kusam sendiri* 

Ahhaa.....sempena 1 januari ni...jemari ni macam rajin pulaks nk menari nari di ruangan blog maya ni kan.. memang banyak sangat yang terjadi pada tahun 2012...kenangan pahit dan manis....kalau boleh saya nak cakap 2012 tahun penuh dugaan dan cabaran..owh..i hate it..but im so grateful because still bernafas hingga saat ini dan maseh diselit2 kan dengan kenangan manis yang tak kan saya lupakan..Its ok..lets da past remain as memories to me...tapi..tapi...umur dah nek lagi 1 angka..homaigad....dah 2 puloh.....eh...dua ploh brape ea? eh..haha

Sebelom ini saya memang banyak nak cerita apa yang terjadi sepanjang 2012..tapi ada yang xsempat tulis sebab bizi dan malas dan ada yang dah sy ceritakan tapi tak abis di blog kusam ini...hewhew. Maaflaa..saya memang tidak diberi masa untuk mengupdate malahan setelah berpindah ke jb ni..line internet belom sempat untuk dipasang..tapi saya yakin yang tiada pengunjung sangat ke blog ini...huahua...ok..malas nak cakap banyak.. 

Ok...so dah sempena tahun baru ni, banyak plak nak pasang azam baru ni..azam tahun lepas banyak x tercapai so memang kena usaha gigih untuk menunaikan impian yang terkabur rabun tu..eh...so...sini saya senaraikan apa yang saya nak untuk tahun 2013 yang permulaannya memang sangat baik pada hari ini setelah mendapat berita gembira dari sebuah universiti untuk mengambil saya sebagai......*jeng..jeng...jengg.....rahsiaaaaaaaa! nanti update laterr...mewmewmew*. Here we go :

1) Saya nak jadi isteri dan anak yang lebih solehah, sabar, taat, rajin memasak*erk*, tambah ilmu rumah tangga, tambah ilmu agama, penyayang, lemah lembut dan cantikkk...eh

2) Nak menyimpan duit banyak2 untuk renovate rumah yang bakal siap 2 tahun lagi..

3) Tak nak membazir dah duit ke arah gejala sopim mopim bebaju, hehandbeg, kekasut dah..eh..*mampooo ke tak ni?? omg...Harrusss kene!

4) Menunaikan impian dan cita2 yang belom tercapai lagi! *Nak jadi MUMMY dan jengg...jeng...hiks*

Ok, dah...dahhhhhh...jangan gewdiks sangat nak berazam banyak2..nanti x capai ko jugak lesu dan sedih ema...hewhew..so kita berzam sket2 tapi jadi! Jyeahhhhhhhhhhhhh!...*gittew semangat 1st day 2013 kann....kita tengok apa jadi lepas ni...hiks...harap2 akan tertunaila semua..tak pon 2, 3 azam tu.. tapi yang no 3 tu macam susah sket je nak buat...huhuhu...tapi IA..kene yakin dan usaha..*mata mohon jangan bukak luas kalu ke sopim kompleks lepas ni*.

LOTS OF LOVE!

Ok, dats all...semoga tahun baru 2013 memberi seribu kebahagian dan keriangan kepada saya dan hubby, pergi kau jauh2 2012 yang perit, datangla dengan riang 2013 yang penuh dengan seribu harapan....Semoga Allah meluaskan pintu rezeki saya dan suami untuk tahun baru ini..ameen...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...