SI CANTIK DAN SI KACAK

Monday, November 18, 2013

FLOWER GIRL~

Ehem..ehem...cam lama jeww xupdate blog...cam malass jew...cam xda idea je nak tulis ape...eh... ok...nak ceritanya macam ni...semenjak jd isteri ni...suke sangat tengok bunga...exited sangat kalau nampak bebunga cinta cecomel..kalau pergi mana2 kedai bunga, jusco ke, ikea ke, romantika ke....xsah kalau xbeli bungaa.... dalam umah iolss penuh dengan bebunga ..kadang2 rase...eh..umah aku ni taman bunga ke apew??kahkah...
Ko tengok header aku sudahlah....memang rase nyaman and tenang sangat bile dikelilingi bebunga cantik yang segar ...yess...bunga sangat menenangkan....tapi..tapi....masalahnya kan..kalau aku nak tanam bunga..aku kurang pandai sket nak jaga..nak belai...nak bagi kasih sayang secukupnya...kui3...

Sebelom aku kawen, siyesly aku x berapa gemar dengan bunga..even bunga plastik or fresh flower.. so, kalau gi memana kedai yang ada bunga aku xpernah nak beli or memang xda hati langsung nak p ngendap bebunga tu...aku pon xtaw kenapa minat aku berubah lepas kawen...kemain xleh pisah dengan bunga...gitteww...haha...

So, lepas kawen ni, aku try and aku tanam niat aku nk tanam bunga pelihara and belai betul2...hubby aku antara percaya dengan tak..sebab dia taw aku ni cemana..kahkah....tp lepas yakinkan hubby aku, dia kasik aku tanam...tak banyak pon, dua jenis jew...sebab sbg permulaan...nak tgk binik dia rajin ke tidok menjaganya...kui3.... 







Aku xsure species bunga apa yang ni...sebab xtaw sangat jenis bunga...cuma suka tengok bunga cecantik..kui3. Bunga ni sangat cerewet nak jaga, sebab hari2 kene siram kene belai, and kene bajai dua or tiga kali seminggu...memang cantik dan sangat manja..! Hek elleh ko.....jgn manja sgt okkeyh..jenuh nak jaga ko bg cun selalu...eh...tp suka..suka sangat2 bila tgk kelopak dia segar mengembang....gittew ayat...ahaks






Ini pula bunga lavender, nak kata bau wangi tu xdala bau sangat..kene betul2 hidung kita p ngadap kelopak dia tu haa..baru macam ada bau jew...macam comel jew...macam cantik jew..eh... Dan seriously aku sangat suka jaga belai and bagi kasih sayang pada lavender ni sebab dia xsemanja bunga pink merah kat atas tu. Bagi aku, lavender ni sungguh seksi... sangat tough..sebab 3 kali seminggu je ko kena siram dia.. baja pon xyah selalu, 2 kali seminggu dah ok..tu pon kdg2 aku baja 3 kali seminggu...masih comel dan utuh x layu dibuai mimpi...eh..




Haa..perasan tak ada pokok buluh kat situ....over okkeyh kalau xnampak..dah terag2 kat depan tu haa... haha..ni pokok buluh ni hubby adiahkan masa 1st honeymoon lepas kawen hari tu, beli kat kedai souvenir kat cameron highland. Masa beli tu sangat kecik cenonet jew....ni la lambang keutuhan cinta kami suami isteri, sangat bermakna....dari kecik dah makin membesar dengan jayanya...dah 2 tahun lebih dah umur pokok buluh ni...Harap ianya akan kekal membesar sampai aku beranak pinak, niat nak tanggalkan dari pasu, nak tanam depan umah, tapi umah sewa pulak, tunggu umah betul siap nanti baru nak alih tanamkan kat tanah...hehe..tapi aku xbetul2 jaga pokok buluh ni, sebab pokok ni xda bunga..hahaha...tapi hubby aku rajin siramm pepokok ni...tq abg sebab jaga pokok perkahwinan kita ni..mihmih








Kaktus....semestinya wjib ada di laman umah aku, sebab kaktus ni melambangkan kegigihan kekentalan and xmudah hilang semangat pada sesuatu yang remeh. Aku sangat suka beli kaktus and i'll make sure it will grow bigger and bigger... aku siram 3minggu sekali je...aku susun banyak2 kat tepi tingkap bilik luar..senang dia nak dapatkan cahaya matahari...sebelom ni aku wat hiasan dalam umah..tapi aku perasan dia xgrow bigger and nampak cepat layu sebab xcukup cahaya matahari, so aku rase better dia duk luar...hehe...laman cantik, dia pon hidup sehat..ekekekeke..Ada 10 Jenis semuanya aku susun kat atas ni..Ok, cukupla aku cerita pasal tanam bunga pon dah panjang berjela..gigih update sebab umah dah pasang wifi..ape lagi...bergedik la aku lelaju update blog...sebelom ni guna internet mobile fon xbest sgt nak update...kat office plak kemain susah aku nak hapdet belog..faham2 je lah...heeee...Ok, harap lepas ni aku boleh hapdet belog 3 hari sekali..harapnya lah kalau aku rajin...kehkeh..

I LOVE JOHOR VERY MUCH! This is johor bharu city. Do visit JB guys!
*Eh....tetibe promote JB*
ok....bai..wassalammmmmmmmmmmm

Monday, November 4, 2013

BERAGAM MANUSIA

        Sebenarnya aku suka perhatikan orang...maksud aku perhatikan orang-orang sekeliling aku. Tak kira la siapa dia..saudara mara aku adik beradik aku kawan-kawan, strangers, orang di laman sosial dan kat mane saje aku pergi. Orang zaman sekarang bagi aku unik, kadang-kadang memelikkan, kadang-kadang menakutkan, melucukan, menjelikkan, merbahayakan...see...u get my point? Okeyh... maksudnya disitu...orang kat dunia ni pelbagai ragam..rupa memangla macam-macam kan, bentuk, size, itu memang dah di ketahui dari dulu lagi. Remaja zaman sekarang bagi aku sangat berbeza dengan remaja zaman aku, bukan sahaja remaja, tapi budak-budak, kanak-kanak.. yup.. diorang sangat2 berbeza dari segi pemikiran, perangai, akhlak, pengetahuan. Ok, mungkin dunia makin canggih aku rase, internet bersepah dah xyah pergi cyber cafe bagai nak online, celik mata petik2 touch2 screen depan mata sahaja. Ye la, sekarang kalau budak umur setahun dua tu main godek2 tab, ipad, handset dah x hairan dah, dah memang macam kewajipan aku tengok mak ayah belikan diorang untuk tengok cerita, ajar diorang baca, main game, dengar lagu, dengar nasyid. Aku tak nafikan itu semua ada kebaikan, ada keburukan. Aku xnak ulas panjang sebab aku xda anak lagi. Cuma bagi aku,  penggunaan gadjet tu semua perlu di control oleh ibu bapa. Ada yang menangis kalo tak dapat tab or ipad time makan,sebab nak tengok cerita kartun kegemaran mereka masa makan. Ada yang xnak menyusu kalau tak dapat touch2 main enset. Owh... bahaya...serius bahaya kadang2 aku rase. Seolah-olah diorang dah terlalu addicted dengan gadjet untuk melakukan sesuatu yang lain.  Aku risau melihat persekitaran yang xsihat sekarang. Sebab aku pon bakal jadi mak suatu hari nanti.Aku risau nak mendidik dan membesarkan anak2 aku di masa hadapan. Cabarannya sangat kuat dan mendebarkan aku. Budak-budak sekolah sekarang dia punya advance pasal internet kadang-kadang mengalahkan kita yang dah dewasa. Serius aku cakap, sebab aku tengok my nephew standard 4, serba tahu pasal android, pasal handset, dia lagi hebat explore pasal dunia internet, pasal dunia software android. Itu anak saudara aku, yang kadang-kadang aku rase..wow..giler hebat kau umur 10 tahun serba serbi tahu pasal internet dan enset yang tak pernah aku, akak aku malah suami aku yang gila kan dunia komputer internet bagai xpernah tahu pasal itu semua. Owh...zaman aku dulu masa kanak2 takda nak kenal tu semua..sebab xda lagi semua bagai tu. Zaman kanak-kanak aku penuh dengan mainan di luar rumah, guli, congkak, batu seremban, tang buaya, tang duduk, main gelap cerah, main semunyik2, main cari harta karun, mandi sungai, mandi kolam, lompat galah, main getah, jung-jung inai, main nenek kebayan...serius aku suka! aku rindu dengan permainan tu semua.. Sekarang??? sorry to say, if you guys tell them.."Hey...jum main gelap ceroh, jum main jung-jung inai.....diorang akan pandang korang dengan muka blurr dan selamber jek diorang akan cakap..mainan ape tu maksu"...omg..luluh hati aku! Hahaha...but itu lah kenyataan yang kau perlu hadapi. Batu seremban lagi lah aku rase budak2 sekrang x pandai main, lompat ketingting itu normal..so aku bet diorang boleh main tapi tak tahulah kalau diorang xreti main. Main peluk2 tiang itu kemestian yang perlu selepas balik sekolah menuju ke asrama ataupun ke pagar sekolah mase zaman sekolah rendah mahupun menengah. Sekarang kau rase itu semua ada lagi tak? Aku x pasti.. 

Ok... nanti aku sambung lagi penulisan ini....aku rase aku suka menulis pasal pemerhatian aku sekarang..banyak lagi aku nak kongsi pasal ragam manusia ni..keep on reading guys..wassalam

Tuesday, October 22, 2013

Cameron Short Holiday~

Dah lama rasenya tak berjenjalan ke cameron highland..sekali...plan ngn hubby nak gi kesana bercuti 2 hari satu malam..short holiday katenya...dah cuti tak banyak kate kaw..itu pon pergi menyelit masa cuti raya haji..sebab hari isnin we olss amik cuti...so hari sabtu sampai ahad je kami bercuti di Cameron. Terasa seronok even sekejap..kekeke..

kitorang sampai kat cameron tu hari sabtu dah lewat petang ...dah magrib dah pon..sebab jalan jem sangat bile masuk cameron..sampai2 hotel je dah kul 8.30 malam...bapak jem kat sini time2 weekend...dengan segala bagai bass ada..rombongan cik kiah lettew...dah kali ke 4 dah ni aku rase datang cameron..tapi x puass..hahaha...sebab??? banyak reasonnnyaaa...muehehehe... 

Lepas check in hotel..kitorang keluar mencari sesuap nasi...mula2  cari steamboat restoren..tapi dah penuh semua meja..so..cancell lah..terus je p kedai makan lain..kedai makan yang dekat2 dengan hotel tu jugak je akhirnya kami pergi...kedai makan seafood ape ntoh...order tomyam campur yang x nampak campuran langsung!...ada ayam ngn sotong yg kecik2 tu je....pastu ayam paprik, kailan ngn telur mata dadar je..xpuas hati makan sebab bila bayor dekat rm 30 lebih...bapak lew mahai...kalo sedap xpe la kan..ini...dengan tomyam xcukup campur tu..haih..redho ajew lah...lepas tu trus jenjalan ke pasar malam brinchang yg berdekatan tu.. nak kena beli sweater pulak katenya...lupe nak bawak..dah memag tahap sejuk geletor....xmampoo aku nak menahan..dahla kuruih..xdo lemak nk tahan sejuk..kui3....

Alang2 mencari sweater, terus aje lah membeli idaman kalbu yang dah lama mengidam! guess what?? Of course lah strawberry choc! haha.....siyess...aku rase strawberry chocolate yg kat cameron lain dari jual kat pasar2 malam lain...ntohla kenapa...kuikui...beli jugak 3 cucuk...rm5 aje...mmg yummy~~dah dapat strawberry choc ngn sweater trus balik hotel semula...kena tidur awai..sebab.....hahahaha....pikir bukan2 lettew...sejuk2 ni mmg best tidoq awai...kui3...dan sebabnya esok nk bangun awai pergi plucking strawberry, tea plantation  and pergi rose valley! yeahhh...

Lepas makan strowberry choc baru dapat tidoq dengan nyaman dan selesa...kekekeke


13/10/2013

Pepagi esok bangun awai2 bersiap untuk ke red big farm strowberry puleww..wow..teruja sangat rase...sebab sebelom2 ni..hanya pergi amik2 gambar...sebab setiap kali pergi..mesti strowberry x masak lagi..so this time...teruja sebab 1st tyme nak plucking senirik stowberry sebab strawberry memang tengah musim masak meranum digemari ramai.....kui3..

Bangun pagi memang pesen terus nak posing la kan...muka pon rase cam sesembab lebaran lagi..eh..

Tapi sebelom ke red big farm...menyinggah dulu ke pasar pagi brinchang untuk beli sayur sayur segar dan juga jagung yang memang sumpah manis dan sedap untuk dibawa pulang ke kg mertua nnti...siyess xnyesal kalo korang beli jagung banyak2 sebab memang dijamin manissss dan lemak2!!.. dahla murah..heee...pagi2 memang berkabus tebal giler kat sini, hujan renyai2 pulak tu..tp xhalang aku ngn hubby nak menyopping kat pasar pagi ni haa....dah la sejuk macam feeling2 dah dekat korea gitteww...ekekekeke

Ni pasar pagi brinchang...mase ni pukul 9 pagi tak salah aku la...maseh bapak tebai kabus tuh...kekeke...

Ok..ni dah ok sket lepas pkul 10..baru nampak clear..ok..cun punya cuaca...sangat bess...sesejukk tanpa hujan dah..ekekeke

Lepas tu terus lelaju ke red big farm strawberry, masa sampai pon dah ramai orang..padahal baru pukul 10 lebih camtu la...semua teruja lettew...

Haa kauuu....sape tak teruja tengok strawberry sexy2 merah2 tergantung camtu je depan kau...hakhak...ok..to be continued... kui3...malas nak menaip pepanjang lagi..tunggu ada mood datang dulu..sebab entry lepas ni knpem panjang nak cerita di red big farm strawberry ni...kui3..ni acah2 entry dulu...

Ok...amikk feelllllllllllll dulu...kakakaka...
Bai..wassalam

Monday, October 21, 2013

Cerita Raya Haji

Assalamualaikum...

Raya haji dah seminggu ke berlalu..eh..baru nak up entry ni..xkesahlah kan...ekekeke... raya haji baru ni...iolss balik kg mertua..sebab raya eidulfitri hari tu awal2 balik kg iolss..so to be fair, kena ikut cakap suami balik umah mak dia pule...hehe..xkesahla..memana ..aslkan beraya bersama...kan..ehm.. tapi sedih jugak sbenarnya sebab rindu kat amma..appa and harabujji di kg iolss...dan sebabnya lagi..raya haji di terengganu kg iolss lagi meriah dari belah2 key ell ni...kan? kan? ok..sedor diri sket sbb dah jadi bini orang...so kena ikut ape suami kate..gitteww solehah...eh

So..sehari sebelom raya haji, belajar buat kuah kacang..*see...kuah kacang pon aku xreti!! lol sangat!!*.. and rendang dengan mak mertua and atok..kemain kau baru nak terhegeh2 nak belajar kan..ni la padah orang x reti masak...reti makan jew..kuikui..so dengan rela hati aku belajar dari A to Z cara buat rendang....

Ini rendang yg tengah masak..belom siap sepenuhnya...kekeke...gittew bukti kau masak..hek elleh sgt kann

A night before raya haji tu, family mertua buat bbq,ohmaigod...memang kerja aku mengunyah jeww malam tu..malu bile tgk smula video pak mertua aku amik...memang jenis xreti nak kenyang awal camtu la jadinya..semua aku telan.ikan..sotong udang..ayam.jagung...sosej...perghh....besar nafsu aku rupanya...kakaka..badan je nampak kecik kau..haaa...jaga2...lupe aku snap2 gambar malam bbq sebab bizi mengunyah katenyew jemahh...kekekekeke....xpew..video pak mertua amik dah boleh jd kenangan n bukti aku makan bagai xda hari esok...kui3

Esoknya raya...

Pagi2 dah jadi tugas aku la kan nk kene iron jubah suami jubah aku untuk pergi solat raya. Kemain sejuk hati aku tgk laki aku pakai jubah and dia pon cakap sejukkk mata dia pandang biniknya memakai jubah...kekekeke...aku pakai jubah pemberian anak sedare aku dari mesir..kain dia best! ...so x banyak sangat amik gambar hari raya tu..lepas abis solat raya...balik..makan2...xda buat ape2 dah..suami duk lepak kat umah je..pak mertua je gi join semelih lembu..aku dan yang lain2 duk umah je...lps mkn..mkn...dan makan lagi...sebab kul 3.30 dah nak bertolak balik ke jay beeh katenya..dah rabu tu start kerja dah kan..mmg xbest la cecuti pependek ni bagi aku..nak je aku mintak cuti sampai jumaat tu kan..tapi takut kena sound dengan bos aku plak..kekekeke

Since kat belah2 selangor ni xda masak nasi minyak..nasi ayam or nasi dagang macam raya kat kg aku..mula la perut aku gelisah skit hari raya tu...sebab pesen orang terengganu kena ada nasi pagi rayo tu...kekeke...baru rase macam lengkap...rendang n nasi impit tu macam menu sampingan je...menu utama mesti nasi..mesti okkeyh..MESTI..tapi sebab kat selangor nasi impit rendang tu dikira menu utama aku resah hati sket...hahaha...gini lah kalo nafsu besor bab makan..kui3...aku kol mak aku tanya masak ape..mak aku cakap masak nasi minyak gulai ayam..lagi bergetar weh perot aku nak kkan semua tuh..waaaaaaaa...

So, aku dengan gigih memasak nasi kul 11 pagi, goreng telur mata makan dengan rendang..perghh...kemain sedappp....kikikiki..mungkin mak mertua aku hairan kot dengan menantunya ni..pelik pelik kan...tapi bagi aku tu memang cara org ganu..nk kene makan nasi jugak raya pertama...maafkan saya mak..huhhuhuhu.. So, dah kekenyang makan..mula lah gediks nak berposing depan kamera..sebab dh ada tenaga katenya.. gittew..ok...tapi xbanyak bergambar...ngeeee


Akak aku cakap macam muka ustazah norhayati plak bile aku pakai jubah..tang mane sama pon aku blurr...kakaka..ni jubah mesir pemberian anak sdare aku...aku suka sangat sbb kain dia sejukk...


 dengan icha budak sehat dan gebus mulus comel...ekekeke

 bersama bebudak comel......bergambar dengan kiddos itu perlu untuk ceriakan lagi suasana..kuikui

ini budak koreaaa sangat muka..gerammm..!


Ok...tu jew...kul 4 bertolak balik ke jb...tersinggah ikea...sebab nak makan meatball..biniknya kalao mengidam..xleh disekat..bahayo..kakakaka..dah alan2 nak hantar adik ipar aku kat damansara...so wajibler menyinggah ke ikea..sempat jugak rembat bebarang kat ikea seketoi dua...kui3...ok...bai...lepas ni nak cerita mana aku beli jagung yang giler manis dan lazat mase buat bbq tu...gitteww...wassalam

Friday, September 20, 2013

Anniversary Untuk Kedua

hello peeps....kemain berjimba2 hari jumaat ni kan....xkira..nak hapdet jugak..kekeke...3 september 2013 hari tu...dua minggu lepas weyh....genaplah 2 tahun usia perkahwinan aku dengan hubby...dua tahun tu kdg2 rase kejap...kdg2 rase lama..eh..hahaha....macam2 weyh berlaku dalam dua tahun...dua tahun aku cuba belajar menjadi isteri yang mithali berdikari dan matang...seriously...its hard for me to go through as a matured wife...sangat...sebab aku anak manja...so susah untuk aku jd matang dalam banyak hal..susah untuk aku berdikari buat itu ini demi suami...tapi dalam susah2 tu aku berjaya jugak...weee....

Sebab pertama...aku memang xpandai nak masak2 special bagai nasi tomato ke nasi minyak ke..nasi gulai kawah ke...siyess aku xpernah pandai nk masak tu..baking2 lagi xweti jemah oii...pandai buat pepuding je..puding laici puding roti..puding kastard..kekeke..tp bab2 western..aku boleh..haha...kemainn ko...setakat spagethhi tu smua orang buleh kot..kikiki..tp klo laki aku suh buat chicken chop ke bulgogi ke bimbimbab ke jajamnyeon ke..aku buleh ...kot..sebab sng dari gulai kari rempah berapi bagai tu...kedua....aku xpandai nak uruskan hal kewangan umah sangat....aku pandai shopping jew...hahaha..kesian laki aku...ketiga...aku xpandai nak berdikari sangat pergi ke mana2 tanpa suami aku...kalo boleh aku nak dia ada disisi aku ke mana sahaja aku pergi...aku siyes xberani nak kluar ke jusco or giant yg berdekatan tanpa laki aku..sebab aku pikir kalo time aku drive ada org culik aku cemana? klo aku tgh jenjalan shoping dlm mall ada org rompak aku cemana? semua aku pk...kakakaka..tp ok gak kan...huhu...

ok..klo nak cite semuanya mmg xabis..yang aku rajin banyak..rajin merajuk..rajin shopping..rajin sental jamban 3,4 kali seminggu weyh..ku memang pesen xleh tgk jamban kotor...xselesa nk mandi or buang hajat... erm...erm...rajinn mengemas rumah..rajin berjalan...rajin tidoq...rajin bebel..rajin buat lawak walaupon laki aku xleh nak faham lawak aku....hahaha..kesian kan..eh..xpela...aku pasro...kekeke...so hr tu aku buat surprise bg adiah kat dia...terharuu sgttt dia nampaknya..kui3....siang tu aslnya kami xberapa elok..gaduh memanja kata kau...saje lettewww nak aku pujuks kanssss...ok xpelah... then aku jugak dpt surprise kad and bunga dari laki aku..huhuhu...


Surprise aku untuk dia.....hehe.... nak beli Gshock mula asalnya...ohoi..ter shocked aku kjap sbb mahai sgt..haha..so beli yg aku mampuu jew..sorry syg xdpt beli mahal2...wuwuwu

Awlolololo...suwitt sgt laki aku ni..bagi kad penuh rerama...hahaha....tq oppa!

 Pastu malam tu dia bawak p malay village utk candle light dinner...gitteww.... hehe..


Gittew candle...hehe..pondok ni untuk yg sesape reseve candle light je,,, sgt kemelayuannya teserlah...*apekah ayat ini?*


Nice place! makan ditemani dengan irama musik gamelan and cengkerik.....hehe.. so malaysian restaurant!... suggested kpd yg nk mkan sambil mahu tenangkan fikiran...best makananya~!

 Amboi...kemain kusyukkk bertwitter lettewww...eh.. haha



ok....ikan ni rangup best sbb cicah dgn sambal belacan~! ikan siakap terbang! weee

Antara menu yg kami order...kerabu mangga memang ohsem berderau air liuq bile telan...udang butter pon best..ikan best...so mmg best lah! hehe

Ok...sila pergi lelaju kpd yg suka ketengangan dan music gamelan ....hehe

*TERIMA KASIH YA ALLAH UNTUK USIA PERKAHWINAN 2 TAHUN INI...walaupun masih tidak dikurniakan baby lagi, kami bahagia berdua..kami akan sentiasa berdoa untuk kehadiran  puteri/putera dalam hidup kami..ameen..panjangkan usia kami berdua..kekalkan hubungan suami isteri kami hingga ke jannah...ameenn....Eh..Hadiah special untuk bininya mana?? HEKHEK...ok...xpe...maseh menunggu..hahaha...nak jugak kann...kemian..xpew...tggu gaji bulan 9 ni..haha*

Thursday, September 19, 2013

Raya Di Kuala Selangor

Salam semua....wee....ni macam entry basi dah...xpewla..kita panaskan semula letak atas api..kakaka.... baru nk hupdate entry raye di tg karang umah mak mertua...hewhew...so raya kedua petang kitorang pulang ke kole selangor untuk beraya disana pulak...raya ke3 baru la boleh start berjalan ke rumah sedare mare..tapi/..pesen kami semua sebelom start berjalan konpem kena bergambar dulu....ye dop? kekekeke.... acara wajib bila raya mesti bergambor beramai2....TRADISI ke adat ? erkkk...xkesahlah..asalkan semua org hepi..kekekeke




 Pia da korean kid...with her sista icha....

 My  sistah in law.. 

 da heroes! 

 Kemain hubby nak posing sesenget bdn...ni bukan ANTM syg! HAHAHA

 With le in laws familia!eh..hubby xda...wuwuwuwu

abah yg sportim...hahaha

 wOmen in Familia!!

 dengan adik ipar...arghhh....sy memang rendah!!


 Ok..semua sportim!...murni..along...mak...saya dan cik dayah!..icha and little biha...hehe




 Ok.....hubby ada dlm ni!...hehe..semua ada..lengkap!

 Mereka melengkapi kehidupan sy sebagai menantu dikeluarga mereka...ameen....

abang dan adik....hero cikgu saharudin

 Owh pia...y u so so korean!! haaa....gerammm mak ngah! haha

ADIK ABG KAKAK..MEREKA BEREMPAT...hehe...unik dan lucu

SAYA xsuka sebab sy paling rendah....wawawawa.....mohon next year sy akan tinggi lepas pakai heel 15 inchi...hahaha


Ok..ketemu lagi raya tahun depan... baju raya ini juga dari The Poplook~!...n im love it..kain jew yg labuh kena 3 kali lipat..hahaha...malas nak potong punya pasai...weee....bye~!


*lepas posing penat2 smua baru lah gerak beraya ke rumah sedare mare...hahaha*
owh...photoshoot di sawah tiada tahun ni..tahun lepas kemain photoshoot kat sawah bendang...kakaka

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...