SI CANTIK DAN SI KACAK

Wednesday, September 5, 2012

SETAHUN PERKAHWINANKU

Alhamdulillah...! two days ago, 3 September 2012 was my 1st anniversary for me and hubster. Thanx Allah for diz colourful marriage about a year i had with my love. Thanx a lot for giving me da best husband  and person to take care of me,to swipe my tears when im crying, to pamper me when im trouble and need it, to encourage me when im weak, to share the joy when im happy and to advise me when im wrong..im really appreciate all your  kindness and loveliness throughout a year of our marriage. I am so blessed having u, mr wan izzudin as my precious husband! I love u ! i love u everyday! i love u more everyday~~*eh..panjang plak mukaddimahnya..eh biarlah..sekali sekala untuk hargai hubby kita..hehehe...cium sket syg*..eh....muahahaha...




Only Allah know how happy i was at this moment .
credit to my photographer : PRECIOUS MOMENT PHOTOGRAPHER

I LOVE U YESTERDAY!
I LOVE U TODAY!
I LOVE U TOMORROW!
I LOVE U FOREVER HUBBY!
AND IM REALLY HOPE U WILL DO THE SAME FOR ME!!..*Kenyit mata sket..eh..eh*


Tak sangka sangat yang percintaan YM dan Friendster membawa kami ke jinjang pelamin..hewhew..*ok..tyme tu facebook x sepopuler mak jemah lg kan..so YM la howt tyme tuh..mihmihmih* 1st tyme jumpa dengan dia di lrt bandar tasek selatan selepas dua tahun berchatting and mengenalinya di alam maya...*Ok..sy memang susah nak berjumpa dengan org kalo hanya mengenalinya di alam maya ..memang bahaya kan...so dats y la sy mengambil masa selama 2 tahun kenal dia betul2 di alam maya supaya kepercayaan untuk berjumpa dengan dia wujud dan yakin.....*eh..ayat xboleh skema lagi la kan..

So lepas setahun berkawan di alam realiti, dia ajak bertunang..*gulp...me rase gelabah and mcm xyakin tyme tu..sebab rase macam x bersedia sangat lagi nak jadi tunang org...lgpon masa tu master sy maseh diperingkat kontang kanting..hahaha...tapi niat dia yang murni tu dibuktikan setelah dia bawa family nya datang merisik sy pd bulan Februari 2011. So sebulan lepas tu pada 15 mac 2011...rombongan che kiah dr selangor..eh..rombongan family dia dtg untuk menyunting bunga  di taman larangan...ececece...mcm lagu bunga larangan pulek.


EH EH..MCM YOONA SNSD lah..eh eh...perasan sgt mak jemah..eh eh muntah 3 baldi..eh ..k bai
..*make up ni iols lagi suka dari make up kawen!! wuwuwuwu*

Maka sempatla sy menjadi tunangan beliau selama 6 bulan dan pada 3 september 2011 rombongan sekali lagi menjengah sy untuk mengikat ikatan kekeluargaan suci murni sesuci lebaran..eh..so tarikh keramat tersebut telah mengesahkan saya bahawa sy telah menjadi seorang isteri..hehe..Alhamdulillah!

Sepanjang setahun perkahwinan kami, there are many things happen.. surprised, happy, sedih, marah, dan semua tu sbenarnya mengajar kita menjadi semakin matang*tp syg still x matang lagi..eh..kenape yer..eh* Dan itu semua asam garam kehidupan, kalo xgaduh xnangis x marah org cakap bukan kehidupan plak kan..kan..kan...so gaduh2 manja tu biasa la kann..hehe..dah gaduh2 tu...kene pujuk cecepat and pepandai la kan..kan...*kalo kami gaduh2..hubby biasanya kene belanja tutti frukti..so lps tu sy ok la balik..eh..hahaha*

So, sempena anniversary kami semalam, sy ada buat satu video special untuk dia and he also surprised me with his slide presentation..Even slidenya tu simple je..tapi sgt meaningful! 

                        
Ni la bidionya!! hewhew.... 
*hubby cakap dia malu sbb i share kat utube....maluu betei suami sy ni..mihmihmih*


Then, malam tu dia surprisedkan me lagi dengan bawak sy ke somewhere i dunno for candle light dinner katanya!..wah!! 1st tyme having my CLD with my lovely one...so terharu and teruja! Terharu sebab hubby demam sebenarnya semalam tapi dia gagahkan jugak diri bawak sy ke CLD tu...for me everything katanya...wuwuwuwu..*nanges lap2 air mata dalam hati jap...eh*... sampai2 je..me so happy sbb our CLD betul2 tepi pantai..dengan angin sepoi2 bahasa tagalog nya..eh...hewhew... *rase nak peluk dia tyme tu jugak...tp behave ema! behave..kan terkejut plak mat salleh kat situ..hewhew* sbb memang mat salleh je yg ada kat situ..mihmih... mmg best and sgt romantik dia punya suasana...wuwuwuwu...

See.... i dah cakap...seriously romantik..wuwuwu...

Bahagian atas... but for candle light dinner betul2 tepi pantai...hewhew

Thre menu...package of candle light dinner that hubby choose~
*dia pilih kambing sbb dia taw bini dia suka kambing..haha*

***AND..AND... MENUNYA SIKIT JE TAPI REGENYA YG AMAT OII..OIII... TP ALHAMDULILLAH..KENYANG SAMPAI KE PAGI ESOK***

Lamb chop dia mmg ohsem dengan prawn coctail yg marbeles.. hewhew

  Corn creme brullee with Strawberry balsamic vineger....*manis + tawar* great combination~

The drinks and deco along the beach~

Syg! seriously mmg muka u muka sakit tahan pening..huhu...kesian syg tgk muka awak.

***GAMBAR SEMUA TAK CLEAR SGT SEBAB BATTERI CANON DAH HABIS TYME NI..LUPA NAK CAS!! SUDAHNYA GUNE MY S2 JEW..WUWUWUW..DAHLA GELAP***


*For the 1st anniversary ni sy kan dah dapat advance hadiah dari hubby tu.. haaa..kat entry sini*
mihmihmih.

Kasihku dunia akhirat..
Kau adalah nahkodaku, kemana kau mengarahkan haluan rumah tangga kita, disitu pula aku akan mengikutimu..Maka jadilah imam yang baik untukku, Ajarkan aku mencintaimu karenaNya..Redhalah padaku, maka Rabbi kitapun akan Redho padaku..Mudahkanlah jalanku ke JannahNya..Sungguh, cintaku padamu akan bertambah seiring ketakwaanmu padaNya, dan akan berkurang dengan kemaksiatanmu pada-NYa.. Aku mencintaimu karena Allah..

Thanx again for everything my dear! Syg awak banyak2..Semoaga Allah kekalkan cinta hati kita dan hubungan kita sampai ke jannah.. semoga Allah panjangkan umur kita berdua ..Semoga kita dikurniakan anak2 yg comel, soleh dan solehah..Doakan yang terbaek untuk kami..Wassalam

4 comments:

Nur Iffany said...

assalamualaikum..nice blog..saya dah follow awak..jemput singgah utk lihat koleksi tudung yg menarik di shoopylegacy.blogspot.com , boleh follow sekali saya balik ye..hehe tenkiu :D

Ema Minami said...

hehe..okkeyh2....tenkie iffany~

Anonymous said...

SALAM, really appreciate kalau awak bole bagitau kat mana tempat ni. TQ.

aTy _faRed~ said...

hepi anniversary dear..:) semoge ikatan kasih akan berkekalan hingga ke syurga..amin...cantik gambar2 kawen semua..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...