SI CANTIK DAN SI KACAK

Saturday, August 4, 2012

Ramadhan Anniversaryku~

Salam ramadhan ke -15 semua!! 

Eh...cepatnyaaa masa berlalu..dah setengah bulan dh berpuasa..lagi beberapa belas hari lagi kita akan tgglkan puasa..huhu...eh tp happy jugak..sbb tahun ni first tyme akan beraya bersama hubby...di kampung mertua...huhu...*lompat2 atas sofa smbil mengalirkan air mata*..eh

Alhamdulillah semalam genap la usia perkahwinanku bersama suami yg tercinta lagi manja tu selama 11 bulan..eh..sebulan lagi dah cukup setahun...atototo..cepattnyewww.....huhu..rase macam baru semalam kahwen..*eh..gewdiks jek*
*ok...nak jugak kan selit gegambar kekahwen*..eh


Ok..so..dah alang2 bulan puasa ni..memang hubby cadang nak try buffet ramadhan kat mane2 hotel sekali..so sempena tarikh anniversary kitorang tu...hubby suh sy pilih nak hotel mana...then sy pon cecepatla gugel semua hotel kan..huhu...mla2 tgk Vistana hotel...mcm best dengan harga rm50 per head...then bila survey dia punya makanan....huhu..makanan berkonsep tradisional plak...ok..cancell!...

So hubby cakap..try cr lain...gugel2 tanya2...ada org ckp mega view ok jugak...then harga mmg reasonable.. tp hubby plak x stuju....last2 hubby yg gugel2 cari sendirik...terjumpa la DE RHU BEACH RESORT punya buffet...rm 55 per head...YOU NOE WHY he choose diz buffet?? ok..sbb de rhu ada sajikan DAGING RUSA dan Kambing bakar....so siyesla hubby terEXITED tahap dewa ke 78..eh..so dia trus la lelajuuuuuuuuu booking last week.. erm2..

Ok...hubby mmg teruja sgt tgk banner nie..tu yg dia trus book lelajuuuuuu.... 
*tp bile pergi smalam..xdew pon yg cucuk2 sate lada mcm gambar sbelah kiri tu*
nampak tak permainan dia di situ...haaa...ok..dah2..



Then semalam..smpena our anniversary ke 11 bulan tu..so ktorang bertolak dr umah dlm pukul 6.15ptg..cuz dlm 40 mnit gak la tmpat tu dr umah kami...sebenarnya dalam hati aku, aku nk pilih zenith hotel punya buffet...tapi mahai gilez...kan pengsann 2 hari plak hubby aku klo pilih zenith..hewhew..

Sesampai jek..tgk dah ramai giler dh org..eh..aku ingt x ramai sbb weekdays...hewhew.. ok..nampak gerai nasi ayam plg kat luar.. gerai kebab, gerai air, gerai sate nasi impit bagai, gerai kambing bakar!! ok..*tgn aku cecepat jek rase nak amik trus masuk mulut*..eh puasa okkeyh..sabar2... gerai kueh...tapi aku xnampak pon..hubby cakap..hewhew...then..barula smpai ke dewan utama tempat kami reserved tu..

Omg...kecikknya meja dia..muat KE aku nak makan nak amik makanan bebanyak nnti...*terpacul jugak kat mulut kecik aku ni*...tp mmg siyes meja dia betul2 untuk dua org jek..mmg xleh la ko nak bergolek2 dengan makanan kan atas tu..huhu...so malas nak cerita banyak2...layan jeww la gegambar...*exited sbb dpt amik gmbr gne dslr sndrik dah...eh...haha..tengs hubby sbb hadiahkan dslr tu..nnti syg buat entry len pasal DSLR tu yer mucuk2 atototomen*..eh..ye la..klo sblm ni asek gne Camera nset cabuk jew kan..gegegege...ok



 *korang jangan nak mengutuk aku rendah sgtla kan* 
bulan puasa ni..eh



 *haa....mula2 nak mmasuk..dh nampak gerai RUSA BAKAR tu*
ketar tangan aku nak amik 
tapi lepas aku makan..ohmai..nak jeluak lelajuuu kat depan gerai tu je okkeyh...hanyerrrrr~!
mungkin xbiasa telan daging rusa..haha

eh..cantik plak bunga ni..

 *lambchop.....ok...sedap!!*
rugi amik sket..kluar2 nak p amik lagi dah abis..*bukan diorg wajib tambah ke klo dh abis???*
ok..redhaa..sambil berjalan lalu ke arh meja makan dengan muka sedih

 *sotong masak pedas..eh..sotong masak sedap..eh..sotong msak kari..eh xtaw la...*
*blakang yg blur2 tu daging goreng kunyit*


 cecece...muke exitedd sgt lettewww makan sate bersama jeruk ditambah sotong..eh

 *muka nak muntah setelah mentelan daging rusa!!*...motip pegang pisau???
ok..sbb mcm nak kelar tekak kuarkan daging tu balik! eh

 *kekenyangan la lepas tibai macam2 kann....ko tgk..ko tgk..sotong x abis lg tu*
huhuhua
air dah 3 gelas aku sorang..hewhew

 *hubby wat muka comel tyme makan eskrem*
eh..baru pasan snap gambar hubby sket..hewhew
ampunnnn~~

 Ruang makanan budu belacan cencaluk jeruk..eh
*tempat ni jugak ada sorang makcik sempat nak bergosip ngn aku ckp lauk dia sket*
eh...*aku terus setuju lelaju*..hewhew

 *tyme ni nampak fresh je buah2 nyew kan..tyme aku nak amik..dh bercampur gaul dh.. pe kesss??
ok..kuah rojak sedap..mihmihmih

 haaaaaa....hamekkkk ko..tergolek2 kambing tu kene bakar*


meja sebelah aku ni..bapak banyak lagi makanan dia amik..meja sama besar je ngn aku*sedikit HAIRAN bin AJAIB disitu*
picit2 kepala

*ok...lepasss dh penat menelan segala bagai....baru p solat kat surau dalam tu*
tengok2..dh nak balik pon sempat jew posing..hewhew
OK ..JUM PULANGGGGGGGG!

secara overallnya...aku rase de rhu ni buffet dia biasa2 saje sbb xbanyak sgt lauk pauk dia sajikan.. benda basic mcm udang..sup..tomyam ke sepatutnya kene la ada...ikan pon satu jenis je..kari ikan.. sayur pon sejenis je..kangkung..hurm...x berbaloi sgt dengan harga dia..tapi..syukurlaa..hubby dah belanje...hehe

Thanks again my mucuk2 manjaaaa! next tyme kene pilih bebetui dulu buffet kat mana baru decide yerk...*TENGOK kat MS GARDEN mcm bes jek semalam...kene pergi kew?? EH*

Wassalam..K bai~

4 comments:

Anisa Hang Tuah said...

Kak ema

cantiknya skirt!

kak ema dgn abg sgt romantik

pray for both of u till jannah

ameen

Ema Minami said...

Haha...skirt tu murah je yunk.. hehe tenkie for ur pray..ameen..

aTy _faRed~ said...

syioknyer..!!!! sambut ulang bulan pon makan besh2...aty dah masuk 2 tahun dah...tapi yg fes ritu tak sambut makan katluar bagai..sebab...eerrr..mabuk mase tu..huhu..nak sambut ke-2 nih..ade anak pulak..sambut ber-3 ar tahun ni..:)harap2 asben offer makan besh2..:)

Ema Minami said...

waaa.....cam xcaya lah puan aty dtg komen..eh..hehe...xpe..pasni bleh p lagi..lg sonok sbb dah ada baby..bwk skali makan2...hehe...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...