SI CANTIK DAN SI KACAK

Friday, August 10, 2012

MEMORABLE PRESENT!

Assalamualaikum and hye semua!

Tinggal lagi 9 hr kita nak raya! yeayyyyy..*jejoget sinchan ats katil*..eh

Ok, acelli hari ni nak story pasal memorable present i got from my hubster two weeks ago... yeah! Dah lame i ada sebut2 nak menda ni...tapi at last dapat jugak..hehe. me so happy after got it!! hewhew... Thanx love!

Dua minggu lepas, me and hubby ada balik kg mertua...then odw nk balik ke kuantan, hubby ajak ke lowyat sbb katenya nak cari something for me.

Me :      eh, nak watpe p sane? padahal dalam hati dh taw..sbb mlm tu hubby ckp jum p lwyat,,
Hubby:  nk cri benda ntuk syg la..
Me :      eh, hadiah nak ksi sempena ape? *buat2 kerut dahi la konon2nyeww kan..*
Hubby:  elelele..buat2 tanye la plak kann...
Me : hahahaha..*gelak sambit cubit dia* cicicicici....*UNTUK APE HADIAH NI SEMENARNYEW??? rahsiaaa...* haha

sajew la kan gewdiks2 tanya..haha..ok..tyme tu hati dah exited sbb dh taw akan dapat ape..tp buat2 tak tahulah sbb nnti knpem banyak pilihan kene buat..huhu


So, sesampai kat lowyat, hubby cakap, ok..now sayang pilih sendiri nak model ape, kaler ape, kedai mane, asalkan dlm budget, hewhew.. ok..so me terus jadi kelabu pinar2 mata sbb banyak sgt pilihan...banyak la plak kedainyew...banyak la plak kalernyew..adoi..adoi...accanew ni nak amik mane satu ni...*hati berdebar mcm la ko nak pilih calon laki kan...eh*

Kitorang ada la msuk 3 kedai sebelom tu...bolehla tahan..ada kasi murah, ada kasi standard price, ada yang macam tipu2 badget harga dh plg murah bagai...*kena hati2 kalo nak beli gadget ni*... then at last..tertarik dengan price yang di tawarkan oleh satu kedai ni..dahla seller dia nsem..*ohmai aih..jgn cubit i syg*...hewhew..korang x cayew ke dia nsem? meh tgk..hahaha


*AMboi2 ko..sempat aje posing2 kiut kann*
hahaha

Then, kitorang tanye la hw much for NIKON D3100. Ye la...Nikon D3100 seswai la dengan beginner mcm aku yg xtaw pape pasai photography ni. Si mamat ni pon mula lah promote dengan loghat mcm cine dia duk bgtaw semua ttg nikon tuh, mula2 aku ingt dia cina..skali lepas jegil2 mata aku usha kat name tag dia..nama FAIZAL..eh. 

Then dia story la pasal UV filter yg High kualiti and low cap ayam punya..resolution dia bpe, speed dia bape, and aku pon mcm dh tertarik kat dia..eh silap..kat harga dia tawarkan tuh..mihahaha..hubby pon cakap ok jugak..ye la..aku bukan taw sgt pon pasai dslr ni...skdar nk bercamwhore kan...ko taw la aku ni suka bergambar...hubby cakap mmg seswai la aku dengan hadiah camni..hewhew..

So, dh penat pikir and kira2 dadu, .ok.."sy amik la yang ni" dia pon kluarkan segala bagai yang free gift tuk nikon tu...skali mamat ni tanye aku plak..nape u tak amik nikon ea...? EH....*dlm hati aku nape plak mamat ni*... so aku cakap la..sbb nikon gambar lagi menarik based on my review on internet la..lgipon speed dia pon laju...then mamat tu trus uji camera canon and nikon..ok..cube awk tgk ni gambar antara nikon and canon, canon capture smooth and produce high quality picha compared nikon..




nikon gambar dia kuning2...*masa tu hati aku dh macam beralih arah la plak..aku ni mmg tak tetap pendirian...lagilah kalo diberi pilihan bebagus pada waktu yang sama..EH..INI SGT BAHAYA KO TAW!!* 

Aku pon kate eh ye ke...tp setahu sy kwan2 sy ckp nikon lagi bagus...dia ckp mmg bagus kalo yang plg mahal punya camera... lagi pon nikon ni x build in motor itself, tapi canon dah ada built in motor* BUKAN MOTOR KRIS KE MODENAS BAGAI okkeyh*..Ini penting kena taw sblm ko membeli dslr, then bncang punya bincang ntah mcm mana hati aku berubah setiba tibanya..*OK..GEMINI mmg cepat berubah hati*..eh..trus aku ckp..ok..deal..sy tukar amik canon..hewhew

So, deal lah...trus lelajuuu dia tulis resit and aku pon try la dlu dslr tu, nak kasi suit dengan tangan, nk tgk ok ke tak gambarnya, ok...Terus puas hati..trus la lelaju hubster i bayarkan..hehe

eh eh...ensemm nyaa hubby sy ni! *ayat lps dpt adiah..puji kene ikhlas tapinya..eh*
tapi ensem plak time ni..biasa2 nya comel..eh..hewhew

So,,,, lepas dapat tu..trus i olss rase nak lelompat dalam lowyat depan budak cute tuh..eh..hahaha..Thanx a lot syg for diz memorable present! u such a lovey dovey sweety hubby! Meh cecium pp sket...mmmuah2..eh..posa! hewhew. Syg akan guna and jaga sebaik mungkin Chocky ni..hehehe...tarraaaaaaa!


I give his name as CHOCKY cuz kaler dia coklat! hehe
*CANON EOS 1100D*

ok..aku tak taw posing jnis ape...Muka mcm nak kene lempang suh senyum ..tp ko wat kelat2 plak kan..eh....sbb perot dh lapar nk berbuka..eh..
tp hubby nk jugak snap gne hadiah dia kasi tuh..eh...hubby lg eksaited kew ni?? hewhew


p/s: RAYA NI BOLEH POSING PEPUAS LA KAN! 
hewhew

Ok, dats all, wassalam.

4 comments:

fiszah_pjo said...

canon gambar die cantik kan..ak lom ada lg dslr.tp abg akak adik dan ayah aku ade da..dr byk2 hasil, aku suka canon :)..akak aku punye sebijik cm ko..cantikkan hasil dia..leh melaram sakan la pas ni

Ema Minami said...

hehehe,,,aah pjo..gambar lagi cantik dari nikon..lgpon klo nk tkr2 lens len..hrga canon lg murah dr nikon..dats y aku amik canon..hehe..

Syida & Faiz said...

wahhh nak jugak!!! hehehe. nnt tangkap gmbr raya bebanyak eh..^__^

Ema Minami said...

Hehe...boleh!nnti abe faiz bg letteww... majuk2 sket..haha..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...