SI CANTIK DAN SI KACAK

Wednesday, August 8, 2012

MALACCA TRIP PART 1

Assalamualaikummmmmm semua! hye hye hye....poseww ke idok??nampak mcm ada  yg tgh kunyah reroti gardenia je teww..hewhew..Alhamdulillah..dah hari ke 19 kita berpuasa..malam ni dah masuk malam2 terkahir...malam untuk mencari lailatul qadar..ameen..semoga kita semua beroleh barakah pada sepoloh malam yang terakhir (lagu maher zain tetibe kedengaran..InsyaAllah...InsyaAllah)..eh

owh..sebenarnya entry kali ni nak bercewita pasai family trip ke Melaka 3months ago..maigad..berbulan2 dh kan..baru ko nak cewitaa jemah?? hewhew... td baru teringat x update pasai tu lagi..



Acelli trip kali ni i olss pergi bersama dengan family i ols.. kakak,abg,makcik,ipar birai dengan sepupuspapat skali lah juin kan. Semua adik beradik dari utara selatan timur barat trun ke malacca kali ni..ni pon sebab nak p jenjalan ke umah abg iols yg baru pindah ke melaka tu katenyew...dia buat majlis doa selamat naik umah baru..*NAIK kew? ok...DUDUK..eh..TINGGAL..ok seswai sket*

So, kitorang bertolak jam 3ptg jumaat dari kuantan...hubby i drive berpandukan GEE PEE ESS dia yg plg hebbak tu katenyew..*ye ..sungguh hebbak...klo xdew menda alah tu..rasenya dh sampai ke Singapora..EH...gewdiks jew kau kan nak sesampai ke singapore bagai..

Sampai2 je dh jam 7.30 mlm cenggittew la...ni 2nd tyme i olss sampai ke malaka tu...sbb 1st tyme i olss pergi tyme i olss x baligh lagi kot...xtaw ke benda..school trip la katakan..eh..haha..pergi pon dengan pakai baju sekolah bagai dulu..berani la kau klo kau nak melaram ber-eye liner lipstik foundation bagai tyme sekolah dulu2 klo nak p jenjalan.....hewhew

Ok..ok...straight la cerita pasai melaka..sesampai je umh abg trus terlentang semua kepenatan...si gewdiks Fiqa dh tggu depan pintu sambil lelompat keriangan..fiqa tu mmg ank sedare aku plg gewdiks..haha..aku suka gewdiks2 dengan dia jugak...then abg ipar aku ajak kitorang semua p jonker walk malam tu gak..dah semua jakun xpernah p lagi..macam ribut la semuaa lari p nek kete memasing..hewhew

Sorry...ke blurran sgt la terserlah di situ sbb snap tetengah jalan..hewhew..


Ni menarik mata aku...tapi last2 x beli pon..hiuhiu

***********************************************************************************

Keesokan paginya barulah semangat sket nak berjalan sekitar melaka tu..dah ada tenaga kan katanya..hewhew..so abg ipar aku yg kerja as tourist guide la bawak kitorang, nak harap abg aku yg kat melaka tu gamaknya tidor dlam bilik je laa...dia x suka sangat dengan jam2 ni..haha..cett..patut tuan umah lew bawak...naseb ada abg ipar aku yg otai jenjalan...

So..aku malam nak type dah...lets ze picha story bout it~~

ok..nampak tak kegewdiks kan kami berdua disitu..
*spek gewdiks tu aku beli kat jonker walk mlam tu..skali lps seminggu beli bru perasan sama spek dengan Fatin Liyana..haha..dia beli katne ea?? eh..


Siyes aku jakun tgk CIMB yg unik ni..xdew kot kat negeri len cenggini..sgt style!

 Kiddos *eh...where is fiqa?? klo x dia lah plg vogue posing*..haha

 beli dik..beli kak..belacan cencaluq..gula melaka...hewhew

 Dah kenapew hubster sy jd camni?? tulennn takk bang?? hewhew

Haaa....kau nampak tak..kau nampak tak..berkipas topi bagai tuh..sah2 la si fiqa..akak dia baik2 je kan..fiqa mmg gewdiks ikut sape xtaw..haha

dah sorang bajet maher zaing..sorang lagi xtaw bajet ape..bajet kacaks lettewww~~hewhew

OK...dah la untuk part 1...need to go..bai..penat sbb batuk x kebah lagi...
*bikin gua nek darah taw nggak dengan ini batuk!!*
dau kau tetibah jew cakap indon kenapew???? sawan kot~

Bai..salam..adiyos..hewhew






2 comments:

aTy _faRed~ said...

aty suker gi melaka..banyak tempat besh nak amik gambo..huhu..paling besh..banyak barang besh nak dibeli..:)

Ema Minami said...

betul2! dahla tshirt murah2..lagi la fridge magnet, cantik2! hehe..hr tu p pon x sempat jenjalan semua tempat..huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...