SI CANTIK DAN SI KACAK

Thursday, June 21, 2012

TIPS PENTING UNTUK BAKAL PENGANTIN!!!




Assalamualaikum pembaca semua..

Salam pagi ceria di hari khamis hari yang muliyer bukan hari raya...eh

OK...dah lama x share tips2 kan kat blog nie..so diz entry i just wanna share a few tips yg very important to all future bride and bridegroom outhere...sehat itu sangat penting ketika di hari bahagia anda...kalo anda demam kura2 time hari persandingan acanew?? haa...ada gak yang termuntah  nanti atas pelamin!! So, make sure u guys bery2 da sehat and ceria pada hari persandingan and perkahwinan kamu semua.. So, jum kite ikut tips yang saya dapat dari EH! ni untuk bakal2 pengantin semua...ececece



Ikuti 5 tips sihat dari EH! ni buat bakal mempelai.


PEMAKANAN SIHAT
Makan buah-buahan dan sayur-sayuran setiap hari. Hadkan pengambilan makanan dan minuman berkalori tinggi, gula, garam, dan lemak. Pilih snek rendah lemak dan minuman rendah kalori juga pencuci mulut untuk tetamu anda.

BEBAS ROKOK
Pilih lokasi bebas asap untuk majlis perkahwinan juga ketika melakukan aktiviti lain. Menghidu asap rokok boleh menyebabkan masalah kesihatan yang anda hadapi menyamai kesihatan si perokok tuh..*kan takot jugak baju pengantin ko tu kene api rokok...eh*


ELAK KECEDERAAN 
Pakai pakaian yang selesa agar tidak menjejaskan cara anda berjalan, berdiri atau menari. Pastikan kasut dan pakaian anda dikenakan dengan sempurna untuk mengelakkan dari terjatuh. Seeloknya pakaian diukur mengikut keselesaan badan sebelum memilih ia menjadi busana perkahwinan.
DAPATKAN PEMERIKSAAN
Buat temu janji bersama doktor dan lakukan ujian serta pemeriksaan yang diperlukan mengikut umur, jantina dan sejarah kesihatan. Ujian kesihatan yang kerap boleh membantu mengenal pasti masalah kesihatan malah bisa mencegah sesetengah masalah sebelum merebak..*sape agak2 ada darah tinggi tuh p cek awal2! kan takot plak stress nak kawen2 tuh..eh*
PERJALANAN SELAMAT 
Jika anda ingin berbulan madu, pastikan perjalanan dan lokasi percutian selamat untuk dikunjungi. Jika anda mahu ke luar negara, ambil semua vaksin yang diperlukan mengikut kesesuaian tempat. Sentiasa memakai tali pinggang keledar semasa menunggang kenderaan bermotor. *Klo ko nek flight janganla pulak p hangkut helmet pakai dalam flight tuh..kan x pasal2 kene hempuk ngn pramugara garai dalam tuh..eh*

So, kalo nak taw lagi 6 tips kesihatan ni..dapatkan EH! bulan JUN ni taw lelajuuuuuuuu di kedai pak meon...eh..ada ke kedai tuh..hewhew...*jd promoter majalah EH! plak*..ok bai


Eh...nak gak tampal model sehat dan ceria selalu ni kannn...hakhakhak...
ok bai..

*xyah nak ngutuk keji sgtlaa kannnnnn gaya kpop ni..eh*

2 comments:

Vienna~ said...

tips untuk besalin ade x hakak hemma..hew2

Ema Minami said...

hahaha....nanti hakak minaminiow carik yerk...hewhew...tips penjagaan sebelom bersalin nnti hakak share..kekeke

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...