SI CANTIK DAN SI KACAK

Thursday, June 7, 2012

CUTI CUTI CINTA KINABALU CITY DAY 1

Assalamualaikummmmmmmmmmmm and hye..hye..hye..berjumpa lagi kita di segmen jalan2 cari cintaaaaaa...ahakss...eh propaaa sangat ayat kauuuuu kansss....okeyh...entry ni sy nak bercerita pasal cuti cuti cinta kami kali kedua..hewhew,....cuti cuti cinta pertama saya x hupdet pon kat sini...xsempat uolss..hakhak..so..mls nak type benda lama..sy proceed trus ke cuti cuti cinta kedua....This is da best present i got for my CONVO present!!..yes..baru2 ni i baru jek convo for my master...and hubby janji nak bawak p sabah!! omg...so exitedddddd* xperlu lah kannn nak banyak D tu sgt sbb terOVER exited*...hewhew....


ok...cuti-cuti cinta kedua ni kitorang fly ke KK puleks..hanimun la kununs2nyewwrrk kans...serperaise jugak lah gittewww hubby bagi...ecececece... sebelom kitorang p..hubby sy dah siap survey2 part kereta sewa...hotel..and tetempat menarik around Kota Kinabalu ni...supaya senang bile korang dah landing kat saneww haaa...klo x tempah and survey awal2..kan adaaa plakk nnnti menumpang lori kambing nak ke hotel..eh..hotel is da very important okkeyh for u guys book plg awal..supayeww xdew lah korang tdo kat tepi2 bus stop kat area kk tuh...hewhew...


so kitorangg pergi for 4 days 3 nyte..korang hengat lama keww 4 days tu??? tut tett tut dah hari last kene fly balik kuantan..xsempat hokkeyh nak p tengok org utan monyet bagai kat hutan sepilok sabah ba tuh..hewhew... kitorang punya flight jam 12.30 tghari....ok..untuk ilang kemengantukan di tghari tu..sy cuba memosingkan diri untuk tatapan anda semua walaopon anda rase mcm gud2 je budak nie...tapi lantaklah..ni kan blog sy..hahahahaha...*koma*



ok..ni 1st day tyme ktorang nk fly ke KK tuh...
haa...korang nampakk takk muka exitedd terlebihhh sgtt lettewwwww
hewhew

2 jam setengah gak lah kitorang duk dlm flight nak smpai kk tu...xblh nak tdo sbb ada baby memkak nanges  sana sini..plg horror klo ada baby melalak betul2 duk belakang seat korang...adoii....hubby aku asek jeling2 belakang jew....tp nak wat acanew..dh baby tu nak melalak..skali aku nk ilangkan bosan aku posing lagi..haha....*dh mmg xdew keje sgtla kau kan...padahal ko bawak buku chicken soup tu kunun2 nak bace dlm flight la kan...skali hamek ko simpan buat jeruks jew..hewhew*


*abaikan TANGISAN baby yang kdg2 buat aku nak marah..wuwuwuwuwu...tp siyess annoying sgt weyh!*
dah tau ko ada baby..xyah la nak usung p bawak sana sini...ok..aku ada baby nnti aku xkan bwk dia jenjalan jauh..buat kesian kat dia je ko taw tak?? *eh eh eh..emo plak kau...hewhew*

Dalam kul 3 or 3.30 camtu lah kitorang sampai kat KK airport tu...perot dah menggelodak tyme tu... terus lelajuuuuuuuuu p terjah mcD ngn hubby...eh bukan mcD...tp KFC..eh silap2...bukan KFC..betul lah mcD..hewhew,,,,*nampak sgt aku dh ilang2 ingatan..dah tua sgt kew????*cecepat telan pil kuda bagi kembali muda....!! *OMG..pil apewkah ituuuuuuuu???hewhew* ok..abikan ~~


 Memang dekat 2 jam jugaklah tggu si penyewa kereta vivah tu nak jemput kitorang kanss......sesebabnye dia ckp jln jem...ok fine..its ok..so tggu lah smpai jam 5 bru lah muncul...kitorang pon trus amik kereta VIVAH tu bertolak ke HOTEL YAHOO....eh bukan...YAHO lah..haha..*mmglah kau ni asek nak typo jew kan..mntg2 jari ko tgh melecur kene air panasss...huhuhu* Sampai2 hotel terus landinggggggg kepenatannnn atas tilam empokkk supaya bertenaga untuk menjamah KEKETAM SESOTONG N EIKAN di malam hari nanti!! 


Airport Kota Kinabalu..*x ramai sgt kan tyme ni...heaven jew rasew..sbb bukan tyme cooti skolah*




Haaa....This is KOTA KINABALU CITY!!!...so Omel!!

Haa....ni baru kul 5.30....dah gelapppppp...hewhew....

Sekitar area KK..

Ok..ni mungkin tugu negeri Sabah...eh..betul kew???hahaha
*nampak sgt kau men snap jeww kan*



Then...malam tu kitorang pon keluar lah melilau2 nak p makan ciput..*seafood hokkeyh...ko nak eja comel je kan sellalu..nnti org ingt ko makan siput!!*...hewhew..ok...aku tgk kat manewww smenarnyew org p makan seafood ni...*siyes xtaw..hubby aku tau tanjung aru jew...bapak jauh kowt dari tempt kitorg nginap*..last2 aku msg sv aku yg br je p sabah..skali dia ckp depan hotel dekat area pasar filipino mak jemah oiiii....then lelajuuu lah kitorang drive ke sanaaaa....oh mak aihh...kereta bapak banyak sini...acanow nak parking ni????? carik punya carik...naseb ko mak jemahhh baik...ada lah kat area situ..ok..mmg bau busuk sket..tp sbb nafsu dh bergelodak nak santap seafood ni...abaikan jew busuk tu..trus lelaju berjalan ke gerai2 seafood tu....wuwuwuwuwuwuw...mata  aku dah berpinar2 tgk seafood segar2...seafood tu pon dh senyum2 kat aku suh amik je diorg semua...bapak exiteddd korang taw tgk ceciput and hehikan sesegar bugar ni smpai amik pon x tanyew dulu rege bapew sekilo or satu tu bape hengget kannnnnn~~~lepas tu kau tahuuuuuuuu apewwwww jadi??? *ok...nak pengsannn jappp mak jemahhh*

Ok....skali dah kekenyangan makan dengan selonok belonoknyeww....siap sendawa 2 kali haaa....hubby aku pun nak bayar lah....ko taw berapa hengget??? ko taw???? ok..korang dengar baik2 ni....kitorang kene rm 65 hokkieyh~~!!!!!! *aku koma 5seken lantas bangun lelajuuuuuuuu buat muka ouih2 tak puas hati kat ketammmmmmmm tu*.....tapi...tapi.....aku ngn hubby rase xnyesal sgt sebab sedappppppppppppp gilosss nyum2 kebabo kowt kat situ!!!!! Hubby cakap asalkan syg kenyang...takpew lah..lagipun bukan selalu makan mahal2 kan....hewhew..


Ketam tu dia masak steam n sotong tu dia bakar...kitorang amik sotong besar sekor..and sotong kecik 2ekor..dgn ketam 2 ekor kowt...tp bg aku mcm mahal jugak..mungkin kitorang kene tipuuu..or...or...mmg dh rege ketam tu mahai..tapi.....tapiiiiiiiii mcm xlohgik ko taw!!..ahhhh..xpewlah..asal kenyg sedap and lazattt~~~ TU LAH HENGKAuuu...nak makan xnyenyempat tanya rege sekilo or sekor tu brapewww...so untuk korang yg mcm nak ke KK tu nnti..nk mkn seafood tu tanye dulu harga dia..jgn main hamik..makan lelaju and bayar..hewhew..kot2 dia menipu ko...haaa...acanow....*komaa la mcm kami!!*...so pengajaran JANGAN GELOJOH SGT TIME NAFSU BERGELODAK HOKKEYH!!


WUWUWUWUW...aku rasew mcm nak ngappppppp jew semua ikan sesegar buntal tuh..!! hewhew


omg...omg..lobster nie ko taw sekor berapew???? *aku tanyer dia ckp rm 100 sekor*
pengsan aku klo nak makan harga mahal2 tapi isi secoet ni..bek makan ketam!! hahaha

Ok..muka kepuasan dapat makan!!...hahaha


Then...dah kekenyangan and lari lelajuuuuuuu dari gerai makan yg mahal tu..kitorang nak p tngkan hati kat jesselton point...haaha...*mcm apew je kan nk p tenangkan hati*...dah kat jesselton point ni cam best jew untuk bergambar..apew lagi klo bukan posing bebanyak yg bolehh..hubby aku peninggg layan bini dia yg suka bergambar  kat manew sahajew...naseb dia ikutt jew kan...hahaha..ni belom ada dslr lagi...klo ada....koma laki aku nak kene snap sana sini...ntah2 dlm tandas pon aku nak snapp ..*tandas bersih jew hokkeyh aku snap..mcm kat KLCC yg byr rege rm5 tuh..hahaha*



Rehatkan perot yang mcm nak meletoppp tu dlu...haha


ok...ni area jesselton point..kat dalam ni banyak gerai makan...
*niat kat hati nak makan lagi..tapi..klo ko rase nak muntah jeluak keluar ketamm bolehlah pesan mkanan lelaju lagi kat sini...hewhew*



kat belakang tu pub club kowt..aku baru sedar lepasss tengok org seksi2 kluar dari pintu tuh..hewhew...hubby tanye nak masuk ka??*lantas aku pengsan lelajuuuuuuuuu*


Ok....bai.....bertemu kembali di CUTI2 CINTA KOTA KINABALU DAY 2!!
nak p isi perut dulu!!
hewhewhew
zassssssssssssssssssssssssssss



4 comments:

Abg We Manje2 said...

di sini terdapat beberapa kesilapan fakta ye..saya selaku tuan punya badan di dalam beberapa gambar di atas akan membetulkan fakta tersebut tatkala balik keje nnt hokeh! hehe

Ema Minami said...

hahaha..gewdikss lah abg we manjew2 ni!! fakta apewwkah??? laparr ni!! hewhew! jum makan ketam mahal lagih!! haha

Anisa Hang Tuah said...

alalalala!manjewnye kak ema dgn abang!

pasni mintak hadiah glider2 yerr

hewhewwww

happy for youuuu

Ema Minami said...

hikhik...xdew la nis...bese2 jew...ahaha...klo mintak gelaider2..mahu dia kasi cubitt lelajuu..hewhew

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...