SI CANTIK DAN SI KACAK

Thursday, May 31, 2012

BEST KE JADI LECTURER???


Hye..hye..hye...assalamualaikumm.....lama benau kitew tak ketemu kan....eceece....rindu plak belog sesawang bersawang berhabuk halus2 bab gemalai ni..*ok..merapuu terokkk*...hewhew...eh..siyess mmg bapak lamew gilew aku x berblog bagai ni..bz sgtla kunun2 jadi lecturer ni...*tp mmg bz sbb hari2 siang malam kene study okkeyh...!! haaa..korang ingt jadi student jewww kene study??? TELAN BURGER KING LELAJUUUU lahhhh klo korang pk camtu..*ehh..ehh....sdapppppppp plak beger king klo kunyah tetengah hari ni kan...gitteww....

Haa....semenjakk aku dh keje jd lecturer tu lahhh aku dh x pernah jenguk belogggg ni...ko mampoooo nak BERBELOG lagiiii klo siang mlm bz study subjek yg korang kene fhm betul2 nak mengajar....mmg first week aku jd lecturer mmg gilew stress and terasa bebannn dia oii MAK JEMAHHH......ko dh lame tgglkan subjek tu mse korang belajar dulu alih2 kene ngajar balik....hewhew..dahla subjek yg bacew2 and kene terang panjang melebar....HAA..then naseb 2 subjek lagi aku sukaa......ok....ok...lemme tell ya bfore i start my story tellinggg...*puiii..story telling bagai ko nakkk kan....


Ok...acelli aku ngajar kat UiTM Dungun, lepas aku abiskan master hantar final draft terus koordinator UiTM kol aku esoknyaa....mula2 pelik gak ada miskol kat nset aku no 09-84*****..ok, (serius aku x pk org kol tu nak hired aku as lecturer)...mmg aku ingt lps hantar final draft..aku nak cuti puas2 dlu enjoy makan minum tido bergolek guling bertwitt2 bagai dulu kat umah aku...*xdew pekdoh sgt kan keje kauuuuu ni..hewhew* then..dlm kul 4 ptg..no sama naik lagi....masa tu aku odw pulang ke my home kat kuantan...then aku debor2 lew jawab...hewhew..skali mak aihhhhhh...dia ckp boleh tak awak dtg tuk tebiu hari selasa..dhla hr dia kol tu hr ahad...*pengsann aku 3 saat*..ok then bangun balik dr pengsan ...aku ckp..hurm..hurm...tp...tp aku xtaw nk prepare ape...skali dia suh aku bt slide tuk mock teaching weyh...*lagi aku nak komaaaa lelajuuuuuuuuuu tyme tu*...nak tolak..mcm sedih plak..kot2 mak aku suka aku keje sana...hewhew...skali aku ckp ok..*berani plak aku trima cbaran tu..then aku siap demand lg cakap..boleh tak interbiu tu postpone hr rabu...dia ckp ok..then beressss la..balik umah terusss p buat slide lelaju. 


ok..then rabu tu aku dengan lemah gemalai nya berjalan masuk ke YU AI TEE EM...dengan dihantar oleh akak aku yg duduk mmg sejengkal kera je ngn YU AI TEE EMM tu...*pes time okkeyh aku msuk UiTM dungun tu...huhu...debar mmg dbar sbb kna mock teaching dgn koordinator tu..ok..then...lps 1 jam diintebiu.. skali dia ckp LULUSSS!..*omg...aku nk hepi ke aku nk sedih????*..terkejut ada...happy ada..sedih pon ada...............!! SEDIH sbb aku kene duk jauh ngn my hubby!! *THIS IS SO CRUEL!*...tp xpewla...aku trima cbarannnnnn tuh!...so then aku ckp ok..trus ko dia kasik aku 3 bijik buku tebal bapak stebal alam buana suh aku study sbb esoknya dia suh aku start mengajarrrrrrrrrrrrr!! HAA...giler x sentappp bulu hidung kau..br je nak enjoy..skali kene study bagai mcm ko student dedolu...omak aih...aku kol hubby ckp aku dh xleh balik sbb dh kene start ngajar...sedihh kemain hubby aku siap nangesss wuwuwuwu..*nanges manja2 jeww...haha..tp dia sdihla sbb kna duk sensorang kat umh kami kuantan tuhhhh*


ok..First day masuk kelas....aku rase budak2 tu pandang aku smacammm...kelas PART 2B...diorg nmpak mcm baik2 ni dlm hati aku....then muka masing2 mcm pelik..mungkin diorg cakap "apehal lah ada budak kecik masuk lenggang2 p depan kelas ni"...ok...then...smua diam sbb sblm aku msuk bising mcm bese la kan...*macam korang x penah msuk U kannn..ececece..* Then aku pon ckp..hye..my name .......i'll  teach u for da subject CHE 185...*time tu aku nampak semua sengeh and tercenganggggggggggggg*..ok..mungkin diorg tak percaya aku yg mmg kecik nonet ni jd lecturer diorg..sbb student kelas tu mmg besar dari aku!! *MALUUUUUUUUUUUUUUUU okkeyhhhhhhhh aku tyme tu tp coverrrrrrr baekkkkkk punya...hahaha*.then mcm bese lah hari2 seterusnyaa....


Lps bbrp bulan aku jd lecturer aku rase best..tapi kadang2 tak...sbb ko kene ngadappppppppp buku2 teballl sbb nak kasik bebudak betui2 faham..klo ko tak fhm acanew nak ngajar weyh...haaa...x ke pingsann nnti depan kelass lelajuuuuuuu klo diorg tanyew pelik2...*meninggallll okkeyh klo ada yg overrrrrr sgt soklan tu..tercekik jap aku nak mnjawab...haha..tp kene taw smua bendaaaa lah!* mak aku ckp kat aku.."KO NI MACAM NAK AMIK SPM JE STUDY TEKUN SGT*...huwaaaa....tp mmg kenyataan nya mcm tuh!! Aku pikir2 balik..klo aku study camni masa kat UTM dulu konpem aku dapat 4 flat every sem! *overrrrrnyaa kau minam*...haha...tp siyesss...mmg klo study betul2 and rajin mmbaca mcm aku jd lecturer skrg konpem ko dpat A smua subjek...*MAMPOOOOOO kewww uolsss......??? MAMPOSSSS kowt*hewhewhew


Yang best aku selalu dapat hadiah student kasik..hakhakhak..klo yg dtg lambat kelass tu...tetibe dtg depan..kasik blanjew mcD.. gula2...and aku pon suka kasik diorg adiah klo diorg dapat A subjek aku...tiap kali kuiz, test msti aku kasik..huhu..sbg penaik semangat diorang kan....bile time nak exam mmg aku stresss...sbb mcm2 aku kene study past year question tuk aku mnjawab tyme diorg datanggggggggg...haa....dh nak exam baru lah tergedik2 nk mai jumpaaa kan...*naseb dtg..klo x dtg..ok..malas ckp..haha*..


Then final exm baru2 ni...my clas part 2b mmg ramai gler dapat A tuk subjek aku..sapew tak bangga  weyh!! aku mmg sukaaaaaaaaa giler sampai lelompat  tetinggi ats tilam lps taw result diorg...usaha keras and rajin mmg membuahkan hasillllllll! ...and my kelas part 1b pon result diorg bagus jugak! aku kagum dengan sorang student aku sbb mula2 dia dpat 5 % jek tuk sbject tu...then dia slalu mai jumpa aku...aku kasi nasehat kat dia..skali mak aihhh..dia sorang dapat A and plg tggi subject physic eng tu..and aku dpt taw jugak dia dpat DEAN list sem lps...mmg aku terharuuuuu sgt..wuwuwuw....congrats Najihah!


Ok...jummm usha bebudak kelasss aku sem lps...penat dah mak jemahhh nak menaip weyhhhhhh~~ cuci mata la plak kannnnnn..hewhew



*ok..aku mmg dikepit kat tgh2 tu sbelah jejaka2 manis plak uolssss*
hewhew


PART 2 B...*aku mmg plg kecik la kannnn.....kat tgh skali berbaju ayu kurung bab gemalai tu la lecturer nya*
hewhewhew...sebelah aku muka macam NEELOFA...and yg bdn ketak2 duk depan skali tu dia ckp dia AARON AZIZ okkeyh..* komaa aku 2jam*


ok...mmg happening betui bebuduak part 2b ni..hewhew



ok..sebelah aku pon lecturer jugak...and balakang tu student part 1B...
*ok..mmg geng2 nakal ni..suka dtg lambat buat aku nek hangen..*
skali time nak exam dtg jumpa aku bawak KEY EFF CHI lelajuuu mintak maaf bagai...hewhew
huntongggggla...nseb ada kfc kan...klo x sy xnak maafkan kamu smua!! *kejammm sgt kannn..ahaks*


Ok....ni plak gegel part 1B belanjew aku and miss fifi tyme dah abis kelas slama 1sem ngajar..huhu..
*Untongggggggggggggg kannn..selalu dibelanje*
hewhewhew..*gelak mulut itik*


aku mmg suka bab posinggggggggg..haha

Ok...neelofa dan McD *baju hijo*
ni pon tyme last kelas sem lps..huhu


HAA...dah nak exam esoknyaa...baru reramai seranggggggggg aku kannn...tercungap2 aku sampai kul 7 mlm kowt ajar bebudak ni...huhu..alhamdulillah...pengorbanan xsia2...



OK...PART MARKINGGGG ni mmg aku plggggggg malassssss okkeyh
*mmg stress tgk jawapan mcm2..ko tak hajar pon boleh ada dlm kertas biru ni...mane ntah diorg dpt..lompat2 aku marking okkeyh sbb stress*
naseb ramai dapat A...sengih last2 skali..kuikuikui


OK...ni aku dapat dari adiah dari my beautiful student yg pakwenya mcm lee min ho..HAHA
THANX A LOT!! hehe


Ni plak dapat dari part 2B...owh....terharuuuuuuuu sgttt*kesat2 air hingusss*..hewhew


OK....BAI!! JUMPA LAGI DI ENTRY AKAN DATANG!! hewhew


*jenguhhh jari mak jemahhhhhhhhhhhh nenaip pepanjangggggg sgttt uolsss....* 
dah2...nak p tidoq lelajuuuuuuuu dlu...kan cuti skrg...hakhak
babai uolssss
emmuahh..
xoxo




6 comments:

qema_ismail said...

part 2b tu mmg sengih mcm kerang busuk da ni madam..haha.miss u madam!!

Anisa Hang Tuah said...

nak nak nak jadi lecturer mcm kak ema!

Ema Minami said...

Hahaha...miss you tu neelofa!..hewhew

Nisa...boleyh!..hehe..nnti boleh jd..jgn risau..ekekeke

fadhil majnis said...
This comment has been removed by the author.
fadhil majnis said...

mana satu ko ni dlm gbr2 tu,,,? hoho

Ema Minami said...

Hahhaha....ko cari lahhh mane satu aku...hewhew

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...