SI CANTIK DAN SI KACAK

Thursday, November 17, 2011

LOVE STORY PART 1


Alhamdulillah....alhamdulillah....3 september 2011...bermula lah status saya sebagai isteri..bertukarlah status saya dari cik kepada puan..*tapi mcm xpercaya lagi..kelip2 mata tengok picha hubby*...maka bertimbun lah jugak tanggungjawab sy...kalo sebelom ni sebagai anak jek...maka bermula tarikh yang penuh kasih sayang bungew2 riang tuh..maka tanggungjawab yang harus dipikul telah bertambah sebagai menantu...dan paling utama dan VOGUE adalah sebagai ISTERI...isteri okkeyh...hurm...dengar jadi isteri mcm mudah kan...tapi tanggungjawab sangat2 besar...harap semuanya akan dipermudahkan  lah kehidupan saya sebagai isteri oleh ALLAH...amin...*terus tadah doa*

Perkahwinan yang saya ingini telah pon menjadi kenyataan...*bunyi macam buat wedding of fairytale plak kan.*taklah sebesar gohjes2 macam retis uollss...tapi cukuplah dengan kemeriahan sanak saudara..kaum keluarga..kawan-kawan dan orang2 kampung...kekeke...kan..kalo wedding of fairytale jadi macam kim kardashian plak..kawen 72 days then divorced...huhu..nauzubillah..tapi retis..normallah tu..hollywood plak kan..terkenal serata alam buana...konpemlah adew kejutan kan..kan...klo xdew kejutan tu bukan retisss la namanya...eh eh tercerita pasal kim pulak..ok2...i acelli malas nak tertaip bebanyak..juz wanna updet a few picha sekitar my solemnization....and outdoor photoshoot...my sanding picha xdapat2 lagi dari photoG..hurm..nnti lah yer..keke..ni kan part 1..hehe..ni pon dari kamera cabuk saya...dahla anak sedarew umur 8 tahun tolong snap...naseb dia pandai gak..haha...tengs danish!


Rombongan pihak lelaki dari selangor tiba pada jam 8.30 pagi..ok..sehari sebelom tu dah sampai ke homestay lah..xkan nak dtg dari selangor terus smapai pepagi butew tu kann...


pak imam ni cerewet sgt2...naseb tak tanya banyak soalan kat hubby...hehe
muka hubby dah cuak tuh...


saat akad ni dilafazkan..hatiku tersentuh sgt2 and rase macam nak nanges...percaya tak??
kalo tak percaya tengok gambar bawah


ok..muka mmg tengah tahan sebak...ngalir sket air mata....napak tak tuh????
kalo xnampak sesuatu lah tuh...kekekeke..


Alhamdulillah...lepas 1kali lafaz....eh 2kali lafaz sebab hubby tak sambut laju2 lepas imam tu baca akad mase 1st time....so kene buat sekali lg..hehehe...MUKA LEGAAAAA hubby~~haha


haa...mukew saya pon dah tersenyum simpul malu2 sugar gelaider...ekekeke
*kat belakang tu is my papa..dia x berapa sehat sgt..thats y dia pakai macam tu jek..tapi xpew..sy syukur sebab dia maseh sehat tengok anaknya yang degil kebudak-budakkan ni dah kawen*

yang pakai tudung bunga2 tu plak my mum..tp xnampak plak muka dia..semua sbb anak sedarew sy tu amik gambar...adoi..adoi...haha..*maafkan sy mak*


ekeke..dah terus naik duk atas pelamin siap la kan lepas dah sah..posing sane sini
* i love brown* and da most is PINK...sanding saya baju kalew pink belacan..*INI WAJIB kalew pink*
haha...biasanya akad nikah orang amik kalew putih..tapi nak lain sket dari orang lain..hurm
*IS BROWN SUIT ME??* ahhh...wateva la kan..dh pakai and posing2 dah pon..keke


Ok...saat batalkan air sembahyang...time ni lucu giler...10 minit kot hubby nak pakaikan bracelet kat lengan cumel aku ni.*eh eh prahsantan jap*...sampai terjatuh2 2kali..amikbalik and pakaikn balik..hahah...lucu lah hubby..nampak sangat tak de pengalaman pakaikan kat orang...hehe


TO MY LOVELY HUBBY,
THANK SO MUCH FOR BEING 
MY ADORABLE HUSBAND!
MMUAH3!!




Ok...juz enough for today......pewot kecik SAYA dh melalak mintak ayam goreng and kangkung belahcan nie..kan nanti dia mewajuk2 manja masuk hehangin sapew nak jawab..dhla hubby kat kuantan aku kat penang nie..*ada kaitan kew???*..ada okkeyh..tapi rahsia..hahaha..

OK.BAI.



9 comments:

Anisa Hang Tuah said...

akak..semoga berbahagia hingga anak cucu
nis hepy sgt akak dah kawen..

Ema Minami said...

hehe..thanx anis...akak doakan jodoh anis pon cepat and dapat orang baik2 dan beriman..hehe

Asyiqin Haulisah said...

tahniah kak.
*indah nya. :)

Cik Hernie said...

tahniah!!!!
finally update jg..
kita pn nk pink jg la nnti.tp tktau lg bilaa..uhuk! uhuk!
nk part II lg..ahaks!

Ema Minami said...

hahaha...tengs syiqin...nnti awak pon akan kawen bile dh sampai jodoh..keke..^^

Ema Minami said...

hernie...hahaha....adoi..adoi...ni dhla gune lappy bos..naseb bos baik kasik pinjam sebulan...lappy i rosak..susahnyew nak hapdet...tunggu taw...kekekeke

anyway..PINK MMG GOJES...tapi gmbr i x gojes pon..sob3

Wan Izzudin said...

oh terharunya saya...sib bek pak imam x soal baca doa qunut panjang dgn pendek. hakhak

Ema Minami said...

haha...tu lah....kalo terharu kene belanjew syg ketam bercili sedap nyum2..kekeke

Koleksi Baju Murah said...

selamat berbahagia,,slm kenal

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...