SI CANTIK DAN SI KACAK

Thursday, November 17, 2011

ME PREGNANT???



Hahaha...tajuk xleh blah..mcm apew jew kan..spekulasi betul..malam ni mcm sawan nak baby plak, tambah2 lagi bilew sv aku wat cewita yang aku dh "berisi"...dahla siap wat pengunguman kat fb...hahaha..tergelak okkeyh bulu hidung aku dengar... adoi..adoi...memanglah perlu sangat kan bgtaw gossip panas tu di seluwuh alam buana fesbuk tu kan...haha..lucu betul sv aku nie..dah dia wat gossip tu..aku sajew je la macam mengiyakan jeww...*sambil pandang pewot kempis and cekeding aku ni*..hahaha

aku memang nak baby..sapew tak nak kan..tapi bilew fikir berat badan aku nie mcam menakutkan jew nak pregnant..yerlah berat pon 33kg jew..haaa...hamek kau..imagine lah kalo aku pregnant..konpem pewot nampak xnampak..jalan huyung hayang kot berat bawak pewot..hehehe...so my hubby cakap..jangan risau..dia pon xnak paksa2...dia faham...dia pon kalo boleh nak sangat baby nie..cumel kan klo ada baby..gelak2 ngn diorg..main2 aucak2 sampai pingsan..main kelik2 and geletek2 ngn baby sampai luruh semua bulu hidung...boleyyyyyyyyy??? hahaha...

so da 1st thing i need to do is kene jumpa dengan doktor pakar mintak nasihat dulu cemane2...IA..ALLAH tu maha pemurah...suatu hari nnti bila aku dah betul2 ready...IA dapat lah kan..hehe..amin2...lagipon aku macam xbetul2 ready lagi nak ada baby...taknak rase terkejut plak nnti dah ada baby..nak stabilkan diri and sesuaikan diri jadi isteri dulu..huhu..boleyyyy??lagipon baru 2bulan lebih kami kawen...chill beb...banyak lagi masa...hehehe...jangan tergesa-gesa...kekeke...so sesajew la kan usha gegambar beby cute2 tadi kat tenet...and aku nak sangat2 beby aku cam muke tiut2 cenggini..olololo..comeyl sgt2 tengok diorg nie...heeee...












haaa...comeyl sgt2 kan..dhlah cute! heee...gewam taw..nak jew sheshubit diowang nieh...
*tetibe cakap pelat plak aku ie kejadah apew??* hahaha
ok..tu jew nak hapdet.

ok.bai

*ANYWAY..CONGRATS TO MY BELOVED MALAYSIA sbb MENANG bola sepak vs INDON~!
padanla kau indon..huahua...
^esok wajib beli jersey mesia pakai p opis^...
BOLEYYYYYY???

salam

LOVE STORY PART 1


Alhamdulillah....alhamdulillah....3 september 2011...bermula lah status saya sebagai isteri..bertukarlah status saya dari cik kepada puan..*tapi mcm xpercaya lagi..kelip2 mata tengok picha hubby*...maka bertimbun lah jugak tanggungjawab sy...kalo sebelom ni sebagai anak jek...maka bermula tarikh yang penuh kasih sayang bungew2 riang tuh..maka tanggungjawab yang harus dipikul telah bertambah sebagai menantu...dan paling utama dan VOGUE adalah sebagai ISTERI...isteri okkeyh...hurm...dengar jadi isteri mcm mudah kan...tapi tanggungjawab sangat2 besar...harap semuanya akan dipermudahkan  lah kehidupan saya sebagai isteri oleh ALLAH...amin...*terus tadah doa*

Perkahwinan yang saya ingini telah pon menjadi kenyataan...*bunyi macam buat wedding of fairytale plak kan.*taklah sebesar gohjes2 macam retis uollss...tapi cukuplah dengan kemeriahan sanak saudara..kaum keluarga..kawan-kawan dan orang2 kampung...kekeke...kan..kalo wedding of fairytale jadi macam kim kardashian plak..kawen 72 days then divorced...huhu..nauzubillah..tapi retis..normallah tu..hollywood plak kan..terkenal serata alam buana...konpemlah adew kejutan kan..kan...klo xdew kejutan tu bukan retisss la namanya...eh eh tercerita pasal kim pulak..ok2...i acelli malas nak tertaip bebanyak..juz wanna updet a few picha sekitar my solemnization....and outdoor photoshoot...my sanding picha xdapat2 lagi dari photoG..hurm..nnti lah yer..keke..ni kan part 1..hehe..ni pon dari kamera cabuk saya...dahla anak sedarew umur 8 tahun tolong snap...naseb dia pandai gak..haha...tengs danish!


Rombongan pihak lelaki dari selangor tiba pada jam 8.30 pagi..ok..sehari sebelom tu dah sampai ke homestay lah..xkan nak dtg dari selangor terus smapai pepagi butew tu kann...


pak imam ni cerewet sgt2...naseb tak tanya banyak soalan kat hubby...hehe
muka hubby dah cuak tuh...


saat akad ni dilafazkan..hatiku tersentuh sgt2 and rase macam nak nanges...percaya tak??
kalo tak percaya tengok gambar bawah


ok..muka mmg tengah tahan sebak...ngalir sket air mata....napak tak tuh????
kalo xnampak sesuatu lah tuh...kekekeke..


Alhamdulillah...lepas 1kali lafaz....eh 2kali lafaz sebab hubby tak sambut laju2 lepas imam tu baca akad mase 1st time....so kene buat sekali lg..hehehe...MUKA LEGAAAAA hubby~~haha


haa...mukew saya pon dah tersenyum simpul malu2 sugar gelaider...ekekeke
*kat belakang tu is my papa..dia x berapa sehat sgt..thats y dia pakai macam tu jek..tapi xpew..sy syukur sebab dia maseh sehat tengok anaknya yang degil kebudak-budakkan ni dah kawen*

yang pakai tudung bunga2 tu plak my mum..tp xnampak plak muka dia..semua sbb anak sedarew sy tu amik gambar...adoi..adoi...haha..*maafkan sy mak*


ekeke..dah terus naik duk atas pelamin siap la kan lepas dah sah..posing sane sini
* i love brown* and da most is PINK...sanding saya baju kalew pink belacan..*INI WAJIB kalew pink*
haha...biasanya akad nikah orang amik kalew putih..tapi nak lain sket dari orang lain..hurm
*IS BROWN SUIT ME??* ahhh...wateva la kan..dh pakai and posing2 dah pon..keke


Ok...saat batalkan air sembahyang...time ni lucu giler...10 minit kot hubby nak pakaikan bracelet kat lengan cumel aku ni.*eh eh prahsantan jap*...sampai terjatuh2 2kali..amikbalik and pakaikn balik..hahah...lucu lah hubby..nampak sangat tak de pengalaman pakaikan kat orang...hehe


TO MY LOVELY HUBBY,
THANK SO MUCH FOR BEING 
MY ADORABLE HUSBAND!
MMUAH3!!




Ok...juz enough for today......pewot kecik SAYA dh melalak mintak ayam goreng and kangkung belahcan nie..kan nanti dia mewajuk2 manja masuk hehangin sapew nak jawab..dhla hubby kat kuantan aku kat penang nie..*ada kaitan kew???*..ada okkeyh..tapi rahsia..hahaha..

OK.BAI.



HOMG....HOMG...PINGSAN

Salam and happy Wednesday to all of u..

HOMG…HOMG…bapak la lama gilew I x layan berblog and kengkawan kat sini.. Bizi la sgt kunun2nyewww lepas kawen kan…tp mmg bizi..hahaha..tambah plak line streamyx xdew lagi kat IM 15 ni haa..mcm heremmm jekk..nama jek Bandar kan…kat kg lagi maju kot ngn streamyx yg mcm kilat linenya..baru click tajuk kat youtube trus dh abis download dah..*hamek kau perumpamaan yg kunun2 nak tnjuk hebat lah streamyx tu kat kg…haha..napok menor menipunyeww*

Sampai en3 kawen pon x terbuat2 lagi haa…adoi..adoi..banyak sgt2 nak cewita ni kat belog..tai apakan daya….haih…nak gak tulis semua..#lantaklah kan*ni kan belog sy* Hurm…eh…sy xnak buat wordless Wednesday hari ni..tapi saya nak cewita pasal Kehidupan sy lepas da kawen ni kan…icih..ich….so many thing happen almost 3months I got married..yup…mcm cepat gilew rase dh nak masuk 3bulan okkeyh aku kawen…api pewangai still lagi budak2…dengan nak pakai sandal angry bird nya…haa…macam ni..

canteekkk ke idok uollsss??? ahh...llantak lah..asalkan pink and aku suka~~haha

sebabnya..kalo aku nak pakai..aku akan beli jugak...even si hubby pandang pandang pelik and cakap aku ni macam bebudak...haha...ahhh...bior..bior..sbb selesa and ohwsem sgt okkeyh sandal ni..hurm..staf kat opis pon ada tegur aku...eh awak ni macam bebudak darjah 6 jew pakai sandal tuh..HOMG..HOMG..*MUDE nya aku*..lantas pingsan celah karpet opis*

ok...acelli nak cewita pasal entry2 yang akan aku hapdetkan lepas ni...sebab malam nie aku xlarat nak tertaip bebanyak...sebab penat sgt2 okkeyh tulis belog nie...*mcm angkat besi ke gunung pon ada aku rasew.. exaggerate giler kan...*....so here we go :
1)ENTRY HONEYMOON

2)ENTRY KAWEN

3)ENTRY LEPAS JADI WIFE

4)ENTRY LAIN2
lyke entry makan2 minum2 jenjalan and enjoy2...haha




ok....lame dah x amik gambar gegediks cengginih...time amik gmbr nie..hubby pandang sengih2 geleng2 kepala jugak..hahaha..*pening tgk wife dia camni*


ok..tu jew nak hapdet dulu..babai uolsss....~~

owh before that today is my besties and my funny Supervaizer Birthday 

so im gonna wish u guys a wonderful happy birthday and stay long and healthy life...

and one more thing... 

im hard to think what my life would be like if you had not been born today years ago, I realize the situation would not be pretty as today....^^

Happy birthday to both of u AZIE YATIE and DR HEKARL~~

i love diz cute picha of u azie!! hahaha...
*can kew dh sambut birthday pon nak stresss??? haha*


and 

 haha...okkeyh..sorry Dr...i juz steal it form haaziq FB album...dun get mad okkeyh..chill!.. haha
*teruna trang tang tang..mogeww Dr dapat istewi yang cantik dan cun serta pandai buat nasik lemak*
hahaha


ok..dats all for tonyte...gonna text my hubby ryte now
missing him badly since im not with him ryte now
*Outstastion la katakannnnn*

SALAM



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...