SI CANTIK DAN SI KACAK

Thursday, August 18, 2011

Wedding Progress 3


Assalamualaikum.....xjawab doseww......jawab nak kat sayeww.....eh eh eh....kekeke...*ok...ini bukan tagline maria helena...haha tapi copy sket2 jeww uolss...hehe...Alhamdulillah..syukur sebab hari nie dah ramadhan ke 17....esok dh nak masuk hari ke 18 berpuasew...sekejap jew ramadhan berlalu.........huhu.............

Ok.......actually i juz wanna hupdet bout my wedding progress.....alhamdulillah jugak cuz BARANG HANTARAN and HAND BOUQUET dah sesiap uollss....ekeke....heppy sesangat sebab bile tengo bebarang hantaran dah siap...rasew tak sabar pulek nak tawen2...hahah...*ayat xleh nak gewwdikss lagi kannnn*

Syukur cuz penat lelah membuat hantaran and handbouquet sendiri... akhirnya dah sesiap...kekeke....ingt nk hantar je kat usrah flowerist untuk buat HB as i said in my previous en3 tu kann.... but mahal ok dia cas....so better buat sendiri...puas hati!!..harap2 cantik la handbouquet yang bese2 nie..nak beli fresh flower kat area sini susah sket...quite sad la..but its ok..buat apew yang adew and yg termampu...jgn sampai buat GOJES2 last2 sekali uolls yang mampUS...haha..*sbb duet abis kering kontang nak yang vogue2 sgt kan...

so ibarat kate orang tua2..ke orang2 tua...ukur badan kat baju sendiri....eh eh eh silap..ukur pembaris kat badan sendiri...eh eh eh bukan..ukur baju di badan sendiri la..haa...baru betol...*peribahse mmg i fail!! *...hahahaha..lantaklaa!....

So, these a few things yang dah siap...


1) WEDDING CARD


*haha...eh eh..ni bukan yang real taw...ini untuk kawan2 kat FB jew uolss..yang real punyer kad xcantik sgt*
(T_T)

tapi sebab tak berapew sukeww dengan designer kad tu..maka say xnak upload gambar kad sebenar, menci!!...tak seperti apew yang saya nak...so u guys untuk yang bakal berkahwen..sila pilih kad yang betul2 anda berkenan and make sure kad tu xdew salah2..dalam kad i dahla salah tulis TERENGGANU DARUL NAIM!! *lantas rebah jatuh ke dalam buku sejarah*....Takk ammik spm ke apeww orang yang buat kad ni??? gileww!!..and DOA UNTUK PENGANTIN pon dia x tulis..menci!! menci!!..tapi encik tunang cakap xpewla..asalkan kad sampai kat orang..ok.fine..huhu.



2) WEDDING BANNER 

*cantik tak?? cantik tak?? ok..bg i da Ok..nice...tapi u guys spot something wrong tak kat banner tu??*

OK...SGT2 XPUAS HATI SEBAB DIORANG TAK ALERT PADA TARIKH 17hb tu...is not AHAD!!!, tapi SABTU!!...heeeeeeee..memang bengang sgt2 tahap petala langit ke sembilanplohsembilan dengan designer nie!!..designer banner ni is da same wif designer card tu..adew jew diorang wat silap....haih!

After dapat email dari diorg, teruss la pantas jejari ni tekan2 punat fon kol diorang and sgtla  meroyan marah2 kat diorang sebab x alert dengan hari tuh!!..terus diorg senyap tak terkateww apew2..

*eh sy GARANG taw...tengok jew kecik...Bhahahahaha*....haa.....xdew calender kew?? NSET cap ayam kew public phone korang guneww hah sampai xlehh cek betul2 hari tu..da tulis kot dalam form mase nak wat card tu kan...dem!..*marah nie..marah...huhu tapi xpewla..nnti kene tampal ngn kertas A4 tukar hari kepada hari SABTU*...



3) LABEL TAG 


Ok...i think diz is  nice and sweet cuz im crazy of pink! seswai dgn tema i pink belahcan..haha
this label tag akan distaplerrr kan sekali dengan kotak doorgift tu..huhu...so label tag ni i buat dalam 700 la...harap2 cukup..^^..


4) HAND BOUQUET

*cer teka...cer tekaa kalerr apew?? haha...*

Ok....untuk hand bouquet i nak korang tekaaa leww kalew aper...tak nak bgtaw lagi..yang penting ade dua colour combination...hakhak..sesajeww uollss nak wat serperaize sikit..xkan nak tunjuk semuaa kannn~~ kekeke...so tunggu time wedding i...baru nak tunjuk yang real punyew kaleww...muehehe...

Owh......i adew citer kat wedding progress 2 tu yang i beli bungeww kaleww pink tuk my hand bouquet..but tak jadi buat untuk handbouquet yg tu...i beli kalerr lain...kekeke...sbb bunga dia x sama tinggi..so susah nak susun......dats y i beli yang lain macam at atas tu..setangkai bunga pon mahal ok sekarang..rm 10...dem!

So i beli dua tangkai..sebab nk wat two colour combination..so rm20 la...huhu...*xpewla...untuk diri sendiri jugak*..klo adew fresh flower mesti lagi bes and santek kan..sob3...tapi....;"(
(ema...syukur jew dgn apew yg adew.....haiipp!!...huhu)

Ok guys..thats all from now...i dah penat nak menaip..haha...nnti yang barang2 lain yang dah siap i buat dalam entry WEDDING PROGRESS 4...kekeke....*juz 15 days to go...huhu*...pray for me k kawan2...^^

Thanx guys for reading this blog and selamat berpuasew uollss.....jgn nak buat tersalah korek hidung and terkorek telinga bagai la kannn.~~ haha....korekk tai mata pepagi lepas bangun tidoq xpa.....kahkah..ok..babai uollss..Salam

7 comments:

khaifaiz said...

cerita pasal wedding2 rupanyer... ni yg tak sabar nak tawen gak ni.. Melawan gediksssss u all... ahahahah

Ema Minami said...

hahaha...cecepat leww kekawen..nnti bleh bergewdiss lelebih dalam bilik...opsss...*lupe bulan puasew..* kekeke

Atiqah Wadiah said...

waaa...slamat pengantin baru in advance ya..ajak sumer warga usm p yea ^^

ccake.... said...

waa!!!byk gak da siap...kalo ak x g mmg cari psl la nie....

Ema Minami said...

atiqah...jum2...klo free dtg la taw...kekeke...nnti i upload peta..^^

Azi...hahaha...klo o xdtg memang nak kene sula sgt2...*kejamnyew...hahah*

MR.Z said...

slamat pengantin baru.. moga bahagia bersama suami tersayang :)

Ema Minami said...

tengs so much mr. z...jemputla dtg yerk..hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...