SI CANTIK DAN SI KACAK

Monday, August 1, 2011

SEDAPNYEWWWWWWWW~!! mmmm



salam ramadhan kawan2...hari ni 1st day puasew...accanew? ok tak?
adew dah bunyik2 ke perut tu..kekeke...
awal lg kot kalo nak bunyi2 kann....hahaha
klo bunyi u olsss usap2 sket perut manja u ollss tu suh dia sabar...;p
ke dah adew yang teguk air sebotol dua? HAIPPP! babab kang nnti..ececece..
nakmo ponteng2 ea u olss...xbaik taw...huhu

hari ni saje gugel2 kat my resipi.com sebab kot2 da[at idea nak masak apew kann untuk berbuka nnti...
ecece..awal betoi kan nk gugel masak apew..xper2..persediaan jeww..nnti mak tanye nak masak ape..trus boleh masak xyah dah nk pikir2..kekeke
and tertibe ternampak satu resipi sedap nie..
meh tengok...meh tengok...*dgn syarat jgn nak meleleh sgtla kan air liuq tu*
hakhak

taraaaaaaaaaaaaaaapapapapa...

CHOCOLATE MELTING MOMENTS COOKIES



haaa....nama pon dh buat  melting gittewwww ....tgk gambar lagi lewww...huhuu
nyum3...

and mai kite terjah cara2 membuatnya...:

Bahan-bahan ( 100 keping , lebih kurang )


1) 250 g mentega (1 buku)

2)1cawan gula icing (120g)

3) 1/3 cawan serbuk koko (40g)-diayak

4) 1/2 cawan tepung jagung (50g) -diayak

5) 2 cawan tepung gandum (220g)-diayak

6) 1 sk vanila

7) secukup gula icing-untuk tabur (option)



 CARA-CARA MEMBUATNYA :

1) Putar mentega,gula icing dan vanilla hingga berkrim.

 2) Masukkan serbuk koko dan tepung jagung dan putar hingga rata.

3) Masukkan pula tepung gandum sedikit2 (tak perlu dihabiskan) sehingga doh boleh dikepal atau tak melekat pada tangan dan mangkuk adunan.

4) Sukat 1 sudu kecil doh dan bulat2kan.Susun di atas dulang pembakar.Leperkan sedikit bebola doh tadi dan bakar pada suhu 160C selama 20 min atau hingga garing.

5) Sejukkan kukis dan tabur dengan gula icing (jika suka) secukupnya.Simpan di dalam bekas kedap udara.


YEZZAAAAAAAA.....sesenang jeww kann...so pekate kitew sesame cube try 
test buat untuk raya nnti khas untuk kekasih hati and bakal mak mertua...kekeke....
konpem  dapat pujiam melambung2..and terus leh jd menantu dia...hakhak

so u olls...selamat mencubaaaaa!!...pang pang punggg~!!
ikhlas dari sy di hari raya..eh eh..belom lagi...di hari ramadhan..kekeke




muke budget innesen sgt2kununn2nyew...hakhak

babai oullsss...

p/s : Jgn nak bukak2 tudung periuk sgtla lagiii sebelom azan magrib kann~~~ 

2 comments:

cx's said...

wah~ sedapnye. nak jugak!! *merayu guling2 hentak kaki kat lantai

midOri said...

cx's...nnti kiteww buat kitew post kat awak..hakhakhak...;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...