SI CANTIK DAN SI KACAK

Sunday, July 31, 2011

HANGAT!! PANAS!! KHAIRUL FAHMI A.K.A APEX PUTUS TUNANG!!


MOrnink guys..happy sunday..and hev a nice day...
hari ni terbangun awal plak sebab lapar sesangat..kekeke

then terus ke ruang tamu untuk bekfes...
baru jek suap nasi lemak  yang ke -3 kali..tetibe nampak paper METRO abg aku beli
and terpampang gambar nie bersama BERITA yang mcm membuatkan aku sentap limepulohlimeseken..
haa...meh tengok..meh tengok...

ok...APEK a.k.a Khairul fahmi che mat dh putuih tunang ngn ELIA jejari runcing

ok..sentap taw aku tengah2 kunyah nasi lemak...naseb tak terlekat...huhu

sapew salah nie..betui ka salah apex adew awek lain?? atau..
hurm..kesian elia ni..dia cumel jew..huhu..aku adew gak terbaca kat belog ELIA jejari runcing nie pasal ade selisih faham between them..tp si elia nie bagus..terus doakan moge hubungan diorang menjadi baik semula
tapi..tapi...tetibe hari ni tengok2 kat paper KFCM dh mintak putus..huhu

ok...ahad depan konpem adew abg NAS terjah2 gitteww kan kat MELODI
adew owang cakapabe fahmi ni dh lupe asal usul mentang2 dh glemer...tapi...
adew terbacew jugakkk sebab si elia nie mawah2 kat status dia kat FB sbb abe fahmi ni cakap tengking2 kat mak eliaa...how?

ALLAH je yang taww...semoga adew hikmah..bayak2 la bersabar ye elia..

and Guys...SELAMAT berpuase ESOK!!

hehe..bubye u olss...
nak p pejabat agama pulak!
MOTIP??? kekekekeke

NI BF sy yang sgt cute!...*motip gambar???* sajew nk tunjuk sbb sentapp AMAT ..haha..

wassalam

Monday, July 25, 2011

Wedding Progress 1


Salam guys...sehat ke idok??
hopefully u olls ceceria selalu la kann di samping horang2 tersayang...
haaa....gittewww..ke adew yang sedang kuciwa tengok retis kesayangan 
diohrang dah kawen gittew...kekeke


rilekss ar hadek hakakk...
haih...dah sebulan lebih kot tak hapdet behlog nie...malas plus sebuk ngn wedding preparation plus kusyuk melayan korean variety shows and smua jenis drama korea..so jejari runcing lagi mulus ni *owh..perasannyew..lempang pp sndri laju2*...
mcm malas nnak menaip itu ini setelah menghabiskan master
sbb dlu mmg AKTIVITI menaip ni mmg dh jadi xtvt harian malahan xtvt setiap masa...
huhu


so bile dh abis...maka kemalasan tu membuak2 la kan..
*tp hakikatnyew mmg malas nak menaip*
jarang2 je suka menaip..thats why sy jarang updet entry2..huhu


best giler bile cuti panjang duk umah makan2 gelak2 tido2 rehat2..haha
kerja tak nak pikir lagi even da mintakk sket2..tapi nak tunang2 dulu...eh silap..nak tenang2 dulu
nak settle pasal kawen...baru kerja...nnti takot makin berserabut..huhu..
tapi bile pk pasal wedding terus penin..banyak gak lagi x setel..mcm2 problem dtg..huhu


dugaan betul la kalo nak buat sesuatu yang baik ni kan...sampai pada satu tahap rase macam nk postphone plak kawen nie..tapi mak cakap doa and sabar banyak2...huhu
mungkin saya tak cukup matang and masih berperangai kebudak budakan lagi kot and tak betul2 ready lagi bile masalah datang terus cuak and mcm xtaw nak kawal..sob3...
sedih kan...bile xreti kawal..nanges je la...kekekekeke
..tapi harapnyew semua akan berjalan dengan lancar pada hari yang ditetapkan tu.
INSYAALLAH...



DUGAAN PERTAMA
- p pejabat agama, amik borang kebenaran nikah..*mcm2 kan skrg..dlu ayah ckp..nk nikah takpayah isi borang pon..bwk jumpe pak imam..ade saksi..wali smua..terus akad nikah*..ok..takpela..ini mmg normal la kan..zaman dh berubah kan...huhu..so time amik tu xdew problem..tapi pegawai merangkap pakcik kat pejabat tu duk bace satu2 plak apew kebenda perlu di buat dan difotostat...mcm la sy ni xreti membaca kan..klo sket2 dia bgtaw tu xpew la..ni smua perkara dari no 1 sampai ke 100 *IBARAT JEK NI* dia nak kasitaw...alih2 duk sane sampai 1 jam..amik borang je ponn..haih..ok..lepas satu jam..settle...balik la umah

DUGAAN KEDUA
untuk mengesahkan yang sy ni masih berstatus anak dara..perlu la plak surat pengesahan ANAK DARA dari majikan..tapi sbb sy xkerja lagi ..*br abis belajar la katekan*...kena la dapatkan dari JKK kat kampung sendiri...u noe wat...mmg susah sangat nak setel pasal surat nie...bayangkan nak dapat surat ni sampai mak i perlu tel sana sini..pergi umah orang tu..umah org ni untuk mintak no fon JKK tersebut..yg masalah utamanya is JKK kg sy ni tak duduk di KG say..tpi duduk kat KG lain...geram!!

nak kate bengong tu mmg bengong punyer JKK..dah ko nak dudukkat  kg lain..napew menggatal nak jdi JKK kat kg aku????????????? kan dah susahkan rakyat kat kg sendiwi nk p cri ko!!...mmg hangen satu badan aku..sampai seminggu lebih nk setelkan benda surat ni..at last nasib mak aku jumpe no fon dia and terus tetapkan temujanji jumpe dia to get that letter..ok...fine..sekarang dah setel bab borang nikah and fotostat smua tu.


DUGAAN KETIGA
Dah siap isi smua borang..kena buat H.I.V test plak..yup mmg wajib kan untuk smua bakal pengantin..huhu..ye lah...kan klo x test tetibe bakal suami and isteri anda adew penyakit H.I.V test accanew?? haaaa....seram ta?? seramm ta??? klo x serammm teepooo letteww...p terjun bangunan la klo xserammm
hahaha...nauzubillah...ok..sambung2 pasal H.I.V test ni..


Then..p la klinik kat area umah i nie..dah2 siap cek...pegawai perubatan tu kasi lew result dia dalam envelope yang dah siap seal..pegawai tu tak cakap ape2 pon time dia kasik tu...cume dia cakap.."ok..takdew masalah ape2.." then aku amik and senyum je la...huhu
then dalam hati aku terpikir..
*bole ke tak tengok nie ea..boleh bukak ke ta seal ni ea..hurmm..maklum la...xtaww pon pasal2 benda
 nie..nk kawen pes time kan...*


dah sesampai umah...masuk bilik..elok2 je tangan mulus lagi lembut...*ok..perahsantan banyak plak* ni gatal nak bukak seal tu..hati tergirang plak nak tengok ape pegawai tu isi dalam  envelope tu..huhu..padahal da taw result dia ok je td..da bukak baru terbaca kat surat tu xleh dibukak...haigo..otto'ke??

 naseb jejari nie bukak dengan lemah lembut tanpe sebarang oyak di surat tu.huhu..terus olincik nunang tanyew cemanew...hati dh debar2 dah...sob3...tapi incik tunang cakap mmg xleh bukak..dah nama pon dia seal..huhu
*nak wat cemanew...xtaw sangat2 pon xleh bukak..hukhuk..terus kol akak tanyew..jawapan yg same diterime dari akak*

Dalam hati mmg dh debar giler...terus seal kan balik envelope tu untuk jadi mcm yg asal..*mcm boleh sangat kann*...hahaha..tp at least ok la..x koyak...klo koyak envelope tu lagi leww mateey kejang nk berjawab ngn pegawai kat pejabat agama tu nnti..dah siap seal terus simpan dalam fail and xsentuh pape dah..then alhamdulillah sangat2 bile p hantar kat pejabat dia xperasan sangat yg sy dh bukak seal tuh..huhu..nasib dapat pegawai yg baik..siap kenal ayah aku and abg ipar aku lg,....buat lawak plak tu..kekekekeke...tengs yer incik pejabat agama..


ok...DUGAAN lain2 tu akan bersambbung di entry WEDDING progress 2...huhu..
penat da menaip..selamat malam guys..
wassalam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...