SI CANTIK DAN SI KACAK

Monday, June 13, 2011

LALAT GARING!!


Dikesahkan sorang gadis yang cantik..eh eh..xla secantik LISA SURIHANI ataupon Yoona SNSD kan..pada suatu petang ditemani angin yang menderu-deru seperti berada di jeju ailen..seorang gadis yang  sedang kelaparan bab setahun tak makan..(ok..sgt exaggerate) menuju ke sebuah restoren di belakang  umahnya yang bukanla bertaraf banglow dua tingkat..tapi masih dua tingkat bertaraf bawahan jek.. ^^


Sesampai sahaja di restoren yang bukanlah LIMA BINTANG mahupon 3 bintang...terus dengan pantas mulut gadis itu menyebut "Mee goreng satuu telur dadar satu"..kepada gadis siam di restoren itu...sambil menggedik2 kakinyew di bawah meja dan matanyeww riang melilau pemandangan yang cukup menarik disekitar hadapan RIYAS (sbb tertibe ada mamat ensem naik moto besar kann) menunggu  kesiapan mee goreng tersebut..setelah 15 minit plus minus 2 minute..(mcm nak wat kiraan matematik bagai la kan)..maka siapla hidangan bungkusan mee goreng yang konon2nyeww mcm sedap..(tp lg sedap kowt mkn kat SEOUL GARDEN...ok..comparison yang mcm nk kena lempang laju2 dengan mee goreng tu kan..)..*mee goreng boleh lempang org kew??



Lalu dibawa pulang ke rumah dengan riangnyeww sambil berjoget2 sesampai di rumahnya...lalu dengan pantas tiada selang minit atau saat (ok...tipu..nk bukak mee pon i need 2minutes ok..sbb ade getah ikat kat polisterin tu..haih)..membuka mee goreng dengan hati yang happy xtaw nak habaq hang taw..(eh eh..guaneww tetibe kuaq bahasa utaro)...dan dengan rakusnyeww tangan yangg mulus setulus beby yang baru lahir 5 hari tu menyuapkan mee goreng ke dalam mulut di depan tivi yang bukannyew PLASMA TV SAMSUNG 50 INCHI...tapi hanya TV cap INEC (korang ado??) yang dibeli hausmet setahun yg lepas gara2 nak menonton ANUGERAH BINTANG POPULAR ..(popularrr laa sgt kannnn)...eh  eh..ni nak cerita pasai TV ka MEE GORENG?? (ok..fine..dh lari tajukk..jum2..balik ke mee goreng)



Sedang asyik dan rakus membolos mee goreng (betui ka ayat membolos..lantak lew)..tertibe mata sepet yang berbingkai 2 ini terpandang makhluk itam yang mcm alien..eh silap..yang mcm lalat..jap2..ni nyamuk ke lalat ke tenuk? ok..mustahill la kan tenuk boleh masuk dlm kuali dan digreng~sah2 lah LALAT!! dem!



3 EKOR LALAT GARING u noe terbaring dengan riangnyewww di sebalik mee goreng yang dihiasi sayur2 yang kehijauan bab hutan khatulistiwa tu...perut ku terus terasa loya2 mcm nak beranak..eh bukan..macam nak muntah..geli okkayh!!! SORRY to say that aku xkan makan dah..air yg ade semut ke serangga ke aku xkan minum ni pulak ada LALAT GARING!!...mulutku terus ke sinki membuang dan mengorek segala bagai sampai ke kerongkong untuk kuarkan mee yang dah di telan..(mcm la boleh sgt nak kuar dari kerongkong ko tu kan)..ok..fine..yang dah selamat tiba di perut comel ku..xpela..aku redha..selamat berbahagia yerk di dalam esofogusku..moga kalian tak cederakanku dengan cirit birit sudehhh~!!



Dengan pantas ( 100km/ s) tgn ku terus menutup mee goreng tu dan dengan hati yang panas mcm MINYAK PETROLEUM yang tengah mendidih di suhu 130 degree selsiyes tu...aku terus melemparkan bungkusan mee goreng tu sekuat hati nurani tanpa belas kasihan ke dalam tong sampah berdekatan rumahku yang juga betul2 depan pintu belakang restoren ERFAN yang pengotor tuh! geli okkayh tekak aku rasew..terus telan bergelen gelen air masak sampai perutku terase kembung...ok...sangatla panas hati sbb tengah kelaparan tahap maha karya dewa petala ke 20..sekian~!!...


KALO korang..korang makan tak ni ha???
*sapew makan memang powerr rangers sgt la kannn*

TIKUS GORENG Bersama ayam masak merah...
*geli  usus perut aku tgk*


MORAL OF THE STORY..: klo korang p beli mkanan, sila perhatikan TV plasma kat restoren tu besar manew..eh eh ..mcm xdew kaitan jew ponn...ok.bai..sekian~



KALO DAPAT CHILI'S CRAB ni ok jgk kann~~
OWH yummy yummy yummy...im craving for it..*meleleh dah air liuq aku..huhu*

*credit to pakcik gugel untuk kedua2 picha*
SEKIAN

9 comments:

Anonymous said...

besarnya lalat tu..hehe..

IKmaLotFI HazAMy said...

dem!!loya ketiak gue~

midOri said...

anynomus ni mcm skepa jew...haha... BESAR sgttt kann..u xnmpak keww? huhu

midOri said...

ikmal...sgtttt...sampai ke saat ini nak beli makanan kat mane2 kedai pon rasew tak berselera..owh..dem

Anisa Hang Tuah said...

sodap tu kak
berselera..hahahaha

midOri said...

hahaha..potong stimm akk taw nak makan dengan girang!! hee...spoil sgt..

cikguden said...

ohh tidak

Anip™ said...

den suko, den x kiro den nok jugok..tp den nok chili crab tu jo.

midOri said...

haha....amik leww incik anip oii...klo boleh la kannn...*mmgla boleh sgt nak tarik2 chili's crab tu kuar dri blog tu kann..*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...