SI CANTIK DAN SI KACAK

Monday, February 21, 2011

BAJU KORANG SIZE APER?? ha ha


hye peeps
HAppY monday
monday blues huh? huhu
its normal la for us..cam xnak mangun kan..
i pon tiap kali senin jek bdn cam stuck on my bed
haha

ok...juz wanna share a little sweety thing bout ur baju size..hehe..
maybe some of u penah dengar bout this and maybe nop

so lets cekidout bebe..ngeh2

aWek : hey dear..u pakai baju size ape ea..
pakwe : Size "S" la..nape? u tgk i gemuk n besar sgt ker??

awek : eh..really?? S ---> So SWEET!
pakwe : senyum simpul cam kuih siput~~

awek : sayang...baju u i tak tau size ape..nak tau bleh?
pakwe :...u nie...hari2 temankan i p shopping..xperasan ke size ape...size "M'' je taw

awek : wah! M---->Miss u syg!
pakwe : Hikhikhik...*gelak2 comel and terharu*

awek : oPpaa...size baju u mcm size..hm...hmmm..*malu nk ckp..tkut kena marah*
pakwe : Nape? awak x suka ke sy badan besar?? mmg size "L" jek muat tuk bdn sy nieh...*dgn nada kecewa*

awek : Wow! L-----> Love U la syg!
PAKWE : eh really?? sy ingt awak xsuka...hikhik..*terus muka manis*
jummm! sy belanje awek aiskrim baskin robbin

hahaha....haaaa...suhweet x??
kan bagus klo u olls puji and say like that...
mampu???

tapi kalo size XL?? harrusla kena ckp...
"Wow! XTRA LOVE u dear!! mmuah2.."
hahahahha...boleh??


ok..u guys after diz can apply this tips ya supaya
ur bf or Gf olwez rase heppy and bahagia bersama u olls...
AND hargailah org yg menyayangi kite...^^



waaaa...bestnya!! nak! nakkk!!!
*to incik pakwe sy..bile nk belanjek BR kat awek comel awk nieh??*
hahaha..ok..BABAI




p/s : LAGI SUHWEET kalo LEPAS puji BF bagi kereta honda jazz sejibik kan!! 
hakhakhak..ok..melampau je mcm..pui3

Friday, February 18, 2011

CANTIK KER??? ha ha ha


ok...salam U ollss
dah feeling2 cantik belom hari nieh??
kalo belum..p la sembur2 make up tepek2 kat muka
kui3


hurm...just nak bagitaw kepada seluruh rakyat malaysia
terutama 


yang saya pon ada 


HEADER BARU 

okkayh!! nak lawan ngn OLTROMEN u tuh!!

kahkahkah...

OK...SY SUKA bace belog cekodok tu sbb sempoi and lucu
*eh eh...mcm tlg promote belog cekodok jek*

BOLEH x cekodok??? haha

hurm...saya dah tukar HEADER sy...ok x??
cantik ke lawa ke comel ke cute??
hakhak
*dan dan jek kau letak word baik2...HODOH ke BURUK ke xdo pulek ko letakk kan*

taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

this

is

my

new

header





Huhu...HEADER nie ada gmbar :

grup K-POP
sebab??? sy mmg minat giler ngn K-POP band!!..waa
histteriaaa kalo Big bang, Suju, Ukiss, 2PM, and lein2 lah dtg
wat konsert kat mesia


LOVE
SEBAB??? saya sayang belog sy so much!!
*xkesah lah org ckkp belog sy xbest pon..tp sy suka!! suka!! suka!!*
hahaha...sbb ngn belog lah sy boleh merapu bagai and meluahkan perasaan
ahaks

HEEL
sbb sY mmg suka pakai HEEL
ngeeee..^^
sbbnya lagi.....SAYA seorang yg rendah
huahua...wajib kena pakai HEEL
bagi nmpak lagi tinggi setinggi Nasya AZIZ..
*ekekeke....exxagerate terlebih jek kau ni kan ema*


ok la ok la okla
kalo sesape rase 
BURUK DAN HODOH DAN MENJENGKELKAN HEADER TU
sila terjun Bangunan 100 TINGKAT sekarang!!
*exxageratenya kau Ema...at least terjun dari katil sudehhhhhhh*

ok..Tu jek..BAIBAI SEMUA!

p/s : wah! hari ni hari JUMAAT..saya suka tengok LELAKI BERKOPIAH RAIHAN BALIK dari masjid
hakhak..*ok...behave...behave..jgn nk menggedikss sgtlah haihhh ema..hormat sket hr jumaat*
huhu


tata semua..hev a nice weekend!
SALAM 1  KOREA..huhu

Tuesday, February 15, 2011

SEDETIK NAFASKU PART 1 ....

Part 1

Jarum jam Casio pemberian mamaku menunjukkan angka 2.30 p.m, tetibe teringat yang aku ada perjumpaan dengan dia.. owh gosh! aku cepat2 mengatur langkah menuju ke biliknya di fakultiku...'alamak...nk lalu jalan mane ea bg cepat sket,, ahhh..lalu jek la kut mana-2 pon...janji sampai'..leter aku sendirian sambil melenggang2 kangkung berjalan..eh..aku xjual kangkung lah..cume lenggang2 ayu  mcm nak p jual kangkung jek...huhu..hurm...




sampai jek kat depan bilik dia..."tok tok ketokkk" aku mengetok pintunya....eh..xberjawab pulak..biasenya akn kedengaran suare manis2 mcm susu F&N dia menyahut dari dalam..hurm...dia ni ada ke tak..td ckp petang..haihhhhh...rungut aku sendirian sambil mengeluarkan nset dari poketku....perlu ke tak mesej dia..tak ke perlu ke tak perlu msg dia? Ke perlu tapi tak? Ahh..penin2.. ...sambil tgn menekan2 di tab msg...'arghhh....xyahlah..aku cancelkan balik mesej yang aku taip untuk send...




eh jap..ke nak send tanye dia kat mane camni..'syg...u kat mane?' ke nak taip...'darl...i kat depan pintu u nieh..cepatla bukak'...erk...nak mampusss ko kalo mesej macam tuh? berani ker ko klo nak mesej camtu Afia? haa...nama aku Afia Qaisara , final year student dan sedang menuntut di UiTM Shah Alam dalam kos Sains Biologi...tetibe terlintas difikiranku untuk buat cubaan kedua ...macam nak cube mengintai dari celah2 bawah pintu...konon-konon boleh nampak la dia ada ke tak kan...tapi sah2 lah xnampak....gerutu hati aku sambil garu-garu hidungku yang tak gatal..eh..mcm xbaik pulak klo nak mengintai-ngintai ni...tetibe kan orang ingat aku nie penjenayah ke..perompak bersiri ker...eh jap..muka aku nie macam perompak ker?  "sambil meraba2 muka sendiri dan menilik muka di cermin nset..ok..tak..takk..tak sama ngn muka ganas perompak...".




...haishhh.....saje je lah dia nie..suruh datang tapi tak de plak.!..aku mula berjalan laju2 untuk kembali ke kuliah Calcullus Dr Chew jam 3..."alamak...dah pukul 2.50 ker?..nie kalo lambat nie...naya aku kena duk luar kelas lagi...dahla kau garang tahap Mak Limah Chewin Gum..EH..jahat pulak mulut aku mengutuk lecturer sendiri...ahh..tapi mmg garang sgt la Dr chew tu...aku dah 2 kali kena duk luar sebab masuk kuliah lambat..bengang giler..".ngomel aku sambil berlari-lari laju menuruni anak tangga sambil hati bengang..tetiber....




GEDEBBUKKKKKK! terasa badan aku terlanggar dengan benda keras yang dipegang seseorang...buku-bukuku dah bertaburan jatuh...siku aku terasa sengal dek melanggar benda keras tersebut...tanpa memandang ke arah objek keras td..aku cepat-cepat mengutip buku-buku ku sambil bersuara  memarahi nya“ hoii...dah tak de mata ke sampai sesuka hati ayam nak langgar aku nie haaa?? Aku berpaling kembali pada orang yang melanggar aku sebentar td...dan..’’alamakkkk!!.................BERSAMBUNG.....^^



*cubaan pertama menulis novel...ngeh2..sebab dah bosan amat menulis thesis..maka tetibe idea datang nak bercerpen..tapi mcm karut jek!! kahkah*

Monday, February 14, 2011

SALAM MAULIDURASUL S.A.W


12 RABIULAWAL TAHUN GAJAH

LAHIRNYA SEORANG NABI YANG DIBERI NAMA

MUHAMMAD 

PEMBAWA RAHMAT UNTUK SEKALIAN UMMAH

TO ALL MUSLIM 

and

READERS

SALAM MAULIDURASUL 1432 HIJRAH!









saya sayang NABI MUHAMMAD
saya rindu NABI MUHAMMAD


jummm dengar lagu nie!..hehe
sangat minat dengan lagu2 In-team



may god bless our Prophet Muhammad S.A.W
amin..

Sunday, February 13, 2011

BERSEDAP-SEDAP...mmm..


Hujung minggu...bukak muka buku..
tgk muka org..tgk status org..kadang2 sampai jemu 
tapi ade post2 diorang yang lucu_lucu
sampai aku ketawa laju-laju..

opss....BEFORE continue cerita..harrus bermuka2
di blog sendiri..
harrussslah kan...hakhak


gugel2 tenet...
tengok makanan sedap
hati mula memberontak nak jugak
kawan plak post nak makan sedap
terus reply jum makan jayko donut

dan..dan...dann...azie ckp sila siap2
lepas asar akan bertolak
ekeke..macam jauh sgt
dari sini ke kuingsbey..
bleh la nk puas2 gelak dalam kete
tapi kena berdoa jugak..supaya selamat tibe
huhu

terus ke winter warmers juga tandoori 
untuk bergonjeng makan2 sana sini 
tak lupe untuk posing perasan2 sendiri
ahhh....itu mmg perkara wajib kite nikmati
supaya menjadi kenangan di hari tua nanti
leh tunjuk2 bangga2 dengan cucu sendiri
"cu...ni gmbr nenek masa study dlu2..nenek suka makan tmpat2 camni"
mesti cucu pon trus close tab nie...hahaha ok full stop

maka lepas bercerita ..harus layan pichaa...
teehaaaaaaaa...^^

cam nak hantar ke ruangan BERKENALAN di majalah URTB..boleh??
hakhakhak
*sape cakap xbleh JELESSS la tuh...wekk wekkk*


kamberaaa kat tgnn syu tu memang UNTUK DI PEGANGG je kannnnnnn...
*sambil mata putih tertojol keluaq dari mata hitam dan pandang ke langit cerah serta tgn hala ke kening*


*ice-choc tu mmg AZI beli untukkk HIASAN gambr2 jekkkk...bukan untuk diminumm kann
kalo boleh....orderrr la lagi 100 GELASSS untuk buat hiasan posinggg kannnn*
( Tetibe teringat kat syu...syu...mana gambar yang BESTTT dan TERBAIKKK punyer pose dari ko??)
hahaha

Gelasss cantikkkk tu mmg untuk syu soranggg jek kan minummmmm...
*eh..jugg tu cam nak wat balik jek simpan dlm henbek..tpi takut kene kejarrrr ngn waiter nepal xberapa nsem plak kan....alih2 amik gmbr jek..untuk kenangan buat syidot*
ekekekkeke...dot..jgn marah ea..^^

waaaaah!!! sudah sampaiii akhirnya manggo chicken rice sy!
*ghairahhh sgtt kan muka nak makan...sekali makann...OMG! nak pitammm noksss..manis yang ampunn..sdp sgttt KANN.... (ok..tipu...sbenarnyer xsdapppp!*)

seb baik manggo and ayam sdap....juz kuah dia not suit and match ngn nasi nieh..huhu
but spaghetti seafood dia mmg mabelesss i ckp u ..huhu
but melon milk juice tu mmg sdappp amat..INI serius...BUKan tipuu punyerrr
ce try..ce try..ce try..hekhekhek..^^

ececece..ayu nyerr anak makss....lemah lembut gittewww...sape nak ngorat ngn dia ni sila angkat ketiak!!
klo ketiak bersih..bleh la ngorat dia..kahkah..sape ada vulu2 sikt kat ketiak p cukuq dulu..kahkah
*opsss.....loklaq je mcm..dot...aku promote ko nie jgn lupe belanjek aku TGI'sF can??hakhak*

IBU TIRI menyuapkan ANAK TIRINYA
*mukaaa xblehh NAK IKHLASSSS lagi kannnn*
hahaha..dot...nnti aku nk tunjuk gmbr nie kat cucu aku
bermakna nie..
*ekeke..cam tua sgt je dh aku nie nk bercucu..kawen pon belom..pui3*

ice-creme choc waffle...best!
ce beli..ce beli...kui3
khas untuk AZI...*ekekeke..ayat cam aku jek yg belanjek kan..hakhak*

Wedges pon sdap sampai xtaw nak habaqqq u olssss!! 
*korag terliur lah tu...ececece..xnak ngaku plak..padahal air liuq dh meleleh kan..kann..opsss*

Ice-lemon tea bercawan cantik...memikat kalbu dan hatiku
huhu...
dot ckp  "azie...nnti buatlah air camnie..sdappp sgttt lahhh ..smpai tertutup mata putih dot mnumnyer"
aku gelakkk jek...tapi siyess best rase dia...jrg jumpe sedap camnie
ce minumm...ce minum...SDAP TAK??
HAHA..mmg la xsedap klo korang mnum air CAP BADAK tu!!

tapi





tapi












tapi
kalo dapat makan nie memang bestt!!


taraaaaaaaaaaaa....








Huhuhu...Yogurt icecreme jayko jd mangsa perut lagi sbgai mkanan sampingan
iskk..makin mahal la yogurt nieh..dah la makin sikit...menciisss taww!
*eh...cam teringin nak mkn eskerem kat BR plak..ngee..^^*


Hasilnya...perut kenyang hati riang
boleh pulang dengan muka girang...
sayang korang wahai kawan
sebab dah hepikan aku yang kelaparan 


p/s : makan nasi ikan goreng belacan lagi sedap kot dari manggo chicken rice tu!..ce try..ce try..



MOTIP GAMBAR???
ada makk kesahhh??? kahkah
 muka cam nk kena lempang LAJU2 jek kn dgn diri sendiri
OK.bye...

Saturday, February 12, 2011

ALHAMDULILLAH


4 FEBRUARI 2011

Petanda satu Kebahagian
Terima Kasih Ya Allah
Terima Kasih Ibu Ayah
Terima Kasih Akak
Terima Kasih Abang
Terima Kasih Adik


ALHAMDULILLAH
Terjalin satu ikatan
doakan untuk Kebahagiaanku




eh eh..cantikk plak kan fresh flowers kat atas tu...huhu


SEDANG MENUNGGU 15 MARCH 2011
dup dap dup dap
huhuhu



P/S : *sdap plak sambal belacan cicah biskut*
OK..SGT TIADA KAITAN
huahuahua
BYE



Thursday, February 10, 2011

S.E.P.I


S.E.P.I itu bukan seerti S.E.P.I ini

sepi itu DRAMA yg dilakonlan AMANI
sepi ini REALITI dari EMA MINAMI
sepi dalam 3minggu..penat berehat dan bosan tanpe buat ae2 keje
sebab?? ok..mari kite bercerita....


27 januari...jam 6.30 ptg..ceria untuk pulang ke rumah
setelah berpenat lelah di sekolah..
ops..sy bukan cikgu..tapi USM disini panggil fakultinya as sekolah
mungkin mahu lain dari unibersiti lain
atau mahu membajetkan as OberC university mcm University kat Australia..
sy xtaw lah..nnti kena tnyer dekan or TNC or PM..opss..silap..NC la.. nape dipanggil sekolah

ops...maafkan saya..ini bukan cerita pasal USM
tapi pasal ape sy ALAMI 27 Januari
tarikh yg sy PLG benci dan Harap x kn Kembali terjadi

naik moto..bawak ayu sopan2 seperti biasa
rempit xkan sekali..ikut rules jln mmg sy patuhi
sampai kat satu simpang...dah nampak makhluk berbulu 
hati dup dap dup dap..tapi kuatkan semangat teruskan je
sampai satu simpang dekat dengan binatang tu..binatang LAKNAT mungkin seswai diberi nama
dengan Laju dia kejar sy..eh..dlm hati sy mmg dah cuak dan sumpah2 FUCK UP punyer hanjing!!!..press minyak xingt dunia..
mata takde pandang depan lagi...terussss KEDEGANGGG
yA Allah....sedar2 bukak mata sy terpelating ke longkang..moto dah terbalik
raba2 muka..alhamdulillah...tgk siku tgn perut semua berdarah...mahu pitam rase masa tu..tapi
syukur masih sempat contact kwn ckp sy jatuh..terus nangis2..nasib ada org sempat halau BINATANG SIAL lg LAKNAT tu!!!! 
kalo tak lagi parah daging2 sy digigit...sgt2 takuttt dan fobiaa
helmet penyelamat kepala sy..tgn siku jd mangsa 
demi menyelamatkan MUKA yg berharga..syukur
dtg lelaki cina tolong angkat moto..sy dh nangis2 Blurr and jalan hencut2 ke rumah..
sampai umah..lutut rase pedih...intai2 berdarah jugak..perut jugak sama
mungkin tergores kena simen longkang...mmg darah dan pedih..
hosmet sedar terus bawak ke klinik cuci luka bagai...berteriak menangis mmg xtaw malu dah mase tu...plg sakit isi yg terlondeh dari tpk tgn digunting depan2 mata..sgtlah mahu pitam dan loya2 rase...hukhuk
malam 1st mmg denyut2 sakit luka tu..mmg sgt sakit...tgn kiri plg teruk jd mangsa..semua kaku xleh bt keje
tgn kanan juga xdapat buat aper2..dua2 tgn berbalut..rase cacat skejap..nangis mmg xhenti dah sampai kat umah..nak pgg nset pn dah xmmpu...esoknya akk sy dtg dari SP jemput pulang ke rumahnya untuk berehat
smpai hri ni luka disiku masih xsembuh...terasa lagi perit tpi dh bleh bt keje sket2 gune tgn kiri..
syukur sy masih bernafas dan sy sgt2 FOBIA dan BENCI GILER sial pd binatang bernama ANJING!!!
memang seswai dilaknat diakhirat  kelak...


siku yang cantik *eh..xla cantik sgt...tpi sempurna..huhu* dah bertukar wajah..sob3...
2nd day...


tapak tangan...kuning tu tebelah isinya...huhu..sgtla pedih xhengat dunia makkk oiiii..


tp syukur muka masih elok dan tiada luka2 kecil ataw goresan...maafkan daku wahai siku dan tapak tgn..hukhuk...nnti sy akan sentasa belai dan rawatmu dengan kolagen dan vitamin E...sy yakin kamu2 akan sihat dan sempurna seperti biasa..huhu...Terima kasih Ya ALLAH masih memberi sy peluang dan tiada patah2 disana sini..alhamdulillah...dugaan sikit camni pon 2,3 minggu nak baik...Ya Allah..lindungilah Aku dari perkara2 sebegini lagi dan jauhkanlah perkara2 buruk berlaku pd ku lagi...

pakwe ckp himahnyer : lepas ni dh xleh pakai baju lengan pendek lagi..nnti nampak parut2 kat siku...huhu
ok.baiklah.sy akan berlengan panjang sepanjag masa..HIKMAH yg baik..insaf.

P/S: sy sangat BENCI pda binatang bernama HANJING!!!!!!
klo boleh nak jek bunuhhhhhhhhhhh dengan M16!
ok..bye


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...