SI CANTIK DAN SI KACAK

Monday, December 15, 2014

CALA QISYA YES 2014~

Weekend baru ni, 13-14 Dec 2014 calaqisya buat year end sale...argh...korang xkan xkenal calaqisya...yang butik paling powerrrr bagi calaqueen macam aku...calasoldiers dia pun mmg power2...hehe...setiap kali ada sale calaqisya ni..mmg konpem aku akan pergi...xkesah la pergi tu kena tunggu ikut no giliran ke kena beratuq pepanjang ke....sebab dah nama fanatik calaqisya kan...kehkeh..sanggup bangun awal2 semata nak p beratur weh....lebiu lah calaqisya!

Kenapa aku suka calaqisya??? laki aku pun pening dah setiap kali sale dan xdak sale ke aku mesti setiap weekend tu  meratib mengajak laki aku ke sana...dah dekat kan..konpem la aku nak gi even tak beli pun cuci mata pun dah ok...klo nak sangat beli la shawl sehelai..kekeke...bagi aku calaqisya memang da best sebab banyak dress and jejubah dia simple, anggun menawan kalbu dan yg paling best reasonable price!!...maggie shawl dia xkira satin ke chiffon ke dahla murah...senang nak terbentuk kat muka and kain best..ntahlah..aku ada pakai gak shawl pudore yang satin tu...size terlebih besar...dah aku ni petite cecomel rendah kan..eh..kena pakai shawl yg standard size..tapi shawl pudore tu susah giler nak pakai...dah la aku beli 2 helai..nyesal pun ada beli..harga rm49 plak tu...wuwuwu...end up aku simpan je dlam lemari...huuhu..

Ok2..dah berbalik kepada YES calaqisya baru2 ni, aku xpernah updated pasal big sale calqisya sebelum ni..padahal dah banyak kali jugak pergi...so kali ni aku nak buat entry khas ..kehkeh..so aku pergi la hari sabtu tu dengan azie...since laki aku kerja kan sabtu tu..konpemlah aku gi ngn fanatik calaqisya jugak kenzz...hehehe..naseb azie kat sini...so boleh meroyan bersama di sale tu..Kitorang pergi dalam kul 9 lebih...sampai2..kena register amik no giliran nak masuk..memang setiap kali big sale calaqisya akan buat sistem no giliran or beratur bagi sistematik and memudahkan pembeli nak masuk..takda la menyempit bersesak2 dalam butik tu kalau buat macam tu... bagus juga macam ni...time aku dengan azi dah no ke 139...oh mak ai...orang2 yang awal sebelum tu datang kul brape pun aku xtaw lah...hahaha...mmg powerrr lah calaqueens nie....diorang ada buat contest utk golden ticket means sapa yang menang boleh masuk awal dalam kul 9 dah boleh masuk tanpa perlu amik no giliran..aku ni malas sket nak join contest xsempat...hehe..

Dalam mase menunggu tu, pergi la berjalan2 ke butik suam2 kuku yang lain yang ada orang xda orang sangat masuk tu..saja jenjalan cuci mata and amik angin aircond...lulz...banyak sangat butik2 lain kat area bandar baru uda ni..tak termsuk dah aku..pergi yang dekat2 area situ jek....

 Tengah2 jalan pun boleh berselfie...dah lama xselfie ngn hadek azie ni..hadek kew chuolss?? haha
bagi chance lah adik...tp sama umur jek..sesajew bagi dia muda ..hehehe




*mata kat mana?? mata mata kat mana??* gigih selfie tetngah matahari terpacak...haha



ok...ni dah masuk dalam butik Rama-rama...kita berehat cuci mata ...amik angin aircond..banyak gak bebaju and pelbagai vendor jual kat sini...tapi sbb duit bajet yg bawa khas utk calaqisya...so xleh spend kat sini...wiwiwiwi...

Eh...menyempat jugak kt sini...kuikui...jarang pakai shawl kaler oren.. ^^

So, dah penat bersiar2 ke butik lain...kitorang kembali ke calaqisya untuk menikmati cendol songkok tinggi yang sedap! memang setiap kali ada big sale kat cq ni konpem ada cendol ni....bagus konsep yang diterapkan oleh calaqisya ni..menjamu cust yang menunggu ..xdalah cust berpanas dan boring kan....lagipun diorang siap buat khemah yang ada kipas...sangat powerr! 

calaqueens yang setia menunggu angka giliran nak masuk...hehe...tengok tu..tua muda kecik besar semua ada



Steady lah pakcik ni...dahla peramah baik...siap cakap lagi..tambah jek berapa banyak anak2 nak... orang yang x datang beli calaqisya pun pakcik ni suruh diorang berenti makan cendol ni...diorang yang lalu lalang ngintai2 je pun pakcik tu suh amik...hehehe...comel betul! Dahla cendol dia sedap! manis dia bukan manis air gula..manis manisan...ermmm..dap! pakcik powerrr!

arghh....terngiang2 lagi kesedapan cendol ni...kekekeke

si azi ni dia xmkn santan susu segala bagai..so dia makan aiskepal dgn manisan...haha..sekali manis plak...so mintak pakcik comel tadi tambahkan ais kepal..;)

Ok, dah lepas makan cendol smua dalam kul 12 lebih macam tu tiba lah mase utk masuk.. kitorang belek ke shawl punya lah lama sebab nak cari kaler yang belum ada..i just cari maggie shawl mula2 nya..si azi cari instant zara shawl..lps tgk shawl alih2 tgk hana jubah murah giler dari rm169 harga sale rm100...so cecepat cari kaler yang nak tapi xda size...si azie pun pening...sekali lps puas telek2 jejubah cantik..xdecide nak beli lagi sebab azi cakap esoknya konpem ada flash sale..so decide xyah beli dulu..esok datang lagi untuk beli jejubah tu...jubah patch pun pernah beli sebelum ni memang kain dia best tak payah iron..kaler dia pun banyak yang menarik giler..xdapat decide nak beli yang mana...end up hari sabtu tu beli shawl je 5 helai sebab dah berazam nk beli jubah tu esoknya...hahaha...gittew ko berazam lebaran..eh..

Then semalam..calaqisya updated kat ig waktu flash sale...dah semalam kan kerja...konpem lah x boleh nak pergi pepagi tu....hahaha..giler kau nk ponteng kerja semata nk pergi ke cq sale memang tak la...xbaik...amanah kerja kena buat...since kerja banyak jugak..bertahan sampai waktu balik kerja..naseb flash sale dia kul 6..so si azie ni wassap aku lelaju bagitaw waktu flash sale..gittew laju azi iolsss...lagi pantass dia punye info...haha...lps balik kerja tu pergi la skali lagi ngn azie ke calaqisya..kali ni dah aim kan nak jubah mana...tinggal nk pilih kaler and size je...pergi plak waktu flash sale konpem lah lagi banyak harga runtuh wei! ...

Sampai2 jek penuh dah orang...tgk orang tgh berebut barang yang rm serendah rm10-rm30...bapak lah ramai serbu..aku sempat grab satu..azie satu..and wani kawan azi pun sempat amik satu..berebut weii..hahaha..dahla dres2 tu sblm harga sale rm 109, rm 100...means harga hari biasa adalah harga asal tu...memang kaw2 punye sale lah calaqisya ni buat..lebiu lah calaqisya! mmuah banyak2...then satin and normal maggie shawl beli dua helai rm30...lagi murah...since smlm dh beli..so bab shawl dah x hirau..huhuhu...syidot and liesa ada kirim instant salima normal...dahla harga murah jugak semalam tu...harga flash sale tapi sayang dah abis...huhuhu..kesian plak kat diorang...

Yang harga jubah yang kitorang berkenan tu pun harga lagi murah dari semalam..so tanpa pikir panjang lah trus grab...Tengah2 pilih jubah tu sekali lagi dengar.."haaaa....meh sini..harga ni utk rm10 ..cepatt amikk!!.." berlari2 la orang ke tempat tu..haha...aku xsempat nak gi mase ni ngn azi...giler lah...skirt and cardigan sequin yang cantik2 kot...pffftt...ok xpe..sbb td dh dpt grab dress ...then belek jubah semula..amik kaler2 yang berkenan...and masuk fitting room belek2....lama jugak nak decide kaler ape...hahaha..sebab kaler yang betul2 aku berkenan dah xda size s...wuwuwuwu....yang ada size s pun ada kaler light2..aku suka kaler yang gelap2...so lucky me..last2 terjumpa yang kaler biru nak ke hitam pun ada nak ke purple pun ada..so grab je la yang tu..azi plak amik yang kaler aku berkenan tu ...sebab dia ada size m...huhuhu...so dalam kul 7 baru la kitorang sedar diri yang dah satu jam duk belek2 jejubah semua dalam tu..since dh tgh bulan ni...duit pun dh tggl sket so xeh grab patch jubah tu lagi satu..amik hana jubah and calaqisya sequin dress je dulu..tunggu next sale plak......kena jugak sedar yang duit dah nak abis dalam purse tu..kalau ikut nafsu konpem terlebih2 bajet...hahahaha....so lepas bayar trus keluar sbb ramai giler orang dalam tu...wuwuwuwu...laki pun dah msg kul 7 tu tanya dah balik belum...risau sangat kat bini dia takut pengsan dalam kedai...kehkeh

Sale dan perempuan tak dapat dipisahkan! hahaha aku mase ni blurr and pening sbb terlalu ramai org..duk tengah2 snap gambar...bagi ilang pening..kehkehkeh


Tapi aku kagum jugak dengan cust2 yang lelaki datang beli yang isteri pesan..isteri kirim siap bersabar menunggu no giliran semalam dan mase hari semalam pun ramai cust lelaki dtg tolong beli untuk isteri even ramai giler perempuan kat dalam...bagus..and salute kat suami mcm ni..harap2 suami aku sanggup lah macam ni kalau time tu aku tgah berpantang ke calaqisya buat sale sah2lah aku mintak laki aku gi belikan..hahaha....boleh ea sayam? hehehe...



Jeng jeng jeng....hasil dari flash sale semalam

So, ni lah hasil utk YES calaqisya for this year....daebak calaqisya!! 

Yang hari sabtu punya...kalau campur semua yang sebelum2 ni dah dekat 20 helai dari cq saje..wiwiwi..lps ni kena beli lemari khas utk shawl sahaja...lulz...

Hana jubah and calaqisya sequin lace dress yang semalam...wiwiwiwi
Imma happy girl~

Next time buat sale giler2 ni lagi yer...memang da best! Thanks calasoldiers yang bertugas yang sabar dgn kerenah2 kami yang banyak tanya ni..xpernah lekang dari senyuman even muka nampak penat...jarang jumpe pelayan butik thorbaek macam ni...serius...ini betul..Service team yang sangat mantap!! superb~!Semoga calaqisya dimurahkan rezeki berganda ganda lagi buat masa akan datang sebab design kan baju yang trendy, islamic, stylo, cun , menawan and reasonable price!! Love calaqisya forevah! mmuah banyak2...ngeeee...CALA QISYA AND CALAMAN POWERRR!!

Tuesday, October 7, 2014

RAYA HAJI BERSAMA AMAR BAHRIN


Hari jumaat Johor dah cuti so hari tu la balik kampung aku sebab raya aidilfitri baru ni dah balik umah mertua dulu..so gilir2 la kan..kalo x gilir nanti x aci lepastu gaduh2 manja merajuk lah klo x balik kampung aku dulu..kahkah..drama queen sangat istewi ni..tapi to be fair kene la gegilir ye dak? ok..so balik tak jem sangat sebab jumaat tu ramai lagi masih bekerja..sampai rumah mak dah pukul 10 sebab bertolak jam 12 tgahari dari Jb. Jem sekejap di pekan sebab bercampur dengan orang balik kerja. 

Esoknya hari raya haji mak masak nasi minyak. Biasalah menu di Terengganu untuk raya2 ni normally nasi la selain side dish ketupat nasi impit lemang semua bagai tu. So 1st raya haji mak and akak ipar masak nasi minyak gulai ayam. Sedap marbeles tak terkata nyaman owh indahnya..gitteww kau nak terangkan kesedappannya.. But this year tak ramai balik kg mak sebab abg aku jb tu raya kat sana, adik aku kat jb pun xdpt cuti kerja sangatt katekaw...gigih nau adik aku sorang tu..memula nak balik sekali wassap aku pukul 5pg khamis tu cakap x jadi balik. Akak aku duk kedah tu terpaksa jaga cucu plak..haa  kau..orang dah bercucu bagai ni..so kena lah korbankan tenaga jaga cucu..haha..yer..aku dah ada cucu sedare..dah 3 orang dah...owh..tua gilerr dah wei...adududu..akak aku kat kl plak dah abis tiket bas plak nak balik..xdanya dia nak drive balik ganu sensorang...hahaha

So, yang ada balik this year aku, akak aku kat trg, abg aku yang kat melaka, adik aku kat kedah dan abg long aku kat temerloh. Diorang masuk korban..aku xsempat nak masuk. Lagi pun harga satu bahagian sekarang rm600..ADUDUDU...mahalnya la sekarang..tahun lepas rm450 jek...*sobs* Xpela..menumpang makan daging korban akak2 aku aje lah..kekeke..lepas solat raya haji pagi tu, makan2 then bersiap untuk tengok qurban perdana kat masjid sura area umah akak aku sebab dia dan abg aku yg melaka tu masuk kat situ, abg sulong aku plak masuk kat surau kampung atok aku..eh..tak tahu nape diorang masuk lain2 tempat..xperlu tanya lah...mihmih



Haa....laki aku cakap nak gi tengok korban pun pakai cantik2 ke? kahkah..aku kata..eh mestilah...kan hari raya...pompuan kan xlepas dari nak cantik2..hakhak...im donning calaqisya sabrina dress and satin silky maggi shawl also dari calaqisya..yeah..imma Calaqueens power!..kahkah.

Sampai2 tengok dah dikorbankan pun lelembu kat sana. Awal diorang buat penyembelihan maybe sebab banyak kot. Masa aku sampai daging2 dah di lapah2 dah di bahagian khemah. Tak pasti ada berape ekor lembu kat qurban perdana tu. Bagus management diorang kat masjid tu, ada petugas2 khas, ada tukang masak skali untuk bagi petugas makan dan teratur la pendek kata.

Abang aku tengah kapakkan ekor lembu..sekali xdapat2..haha


Abang ipar aku datang bagi pertolongan kuasa bulan nak tetak ekor lembu tu haa...kemain susah nak tertanggal..kehkeh...






Akak ipar aku semangad p tolong jugak bawah khemah petugas..dia ni memang kattang..semua bagai kerja dia boleh buat..panjat kelapa pun mampu oii..giler kuasa hebbak dia..dahla masak2 memang serah kat dia je..sedapp oii..haha


harruslah menyempat ajek posing...haha..tapi bile anak sedare umuq 8 taun amik gambar jadi blur2 xsharp..heee..xpe..maksu maafkan ahmad.kekeke

Lepas dah kepanasan tengok orang kat situ, terus balik umah akak aku .Dekat je masjid ni dengan umah akak aku..jalan kali 10 tapak kaki dah sampai..kehkeh...lepastu ajak laki bergambar plak..aku cakap..xyah buat gaya skema ic sangat...eh eh..sekali  kepala aku jadi mangsa sentalannya mase bergambar..kemahen buli aku pepagi raya..xpelaa..kita maafkan aje...isteri solehah kan...hahahaha...Ameen



see.....haihlah...redha aje kann...

Dah siap semuaa potong2 and bahagi2 daging kat umah akak aku baru balik umah mak aku utk masak2 sup tulang bagai...wee...sebelah petang plak duk melayan Kerana Terpaksa Aku Relakan...wajib la aku tgk sebab ada pakwe kesayangan berlakon..amar bahrin cute comel..hahaha..maafkan sayang yer abg...laki aku dah sedia maklum yg aku peminat tegar amar bahrin ni...so dia relakan aku minat..hahaha..Tu la sebab tajuk entri kali ni kasi gempak sket..RAYA HAJI BERSAMA ABG AMAR BAHRIN...kahkah..

Abe amar...bakpe ensem sangadd ni?? melting aku nengok...hahaha..

sambl tengok crita mulut tak berhenti makan...Kat umah banyak sangat makanan...makan nasi impit mak sedare aku kasik...makan lemang dengan gulai ayam nasi minyak pun masyuk...lepastu mkan lagi ketupat...Ya ALLAH..GILER SENDAT MEROYAN PERUT AKU MAKAN..hahaha...laki aku terkesima tgk biniknya asik makan dah kenape dia tanya? Aku ckp lama xjumpa lemang ngn ketupat palas sesedap macam tu...bhahaha..eh sekali dia join jugak bantai makan...kekonon malu and kenyang sblm tu...kuikuikui..sementara tunggu sup tulang masak kan..lepas abis cerita tu..eh eh tepat2 sup tulang masak..ape lagi...terus membantai sup tulang pulak...aku sah2lah amik bahagian gearbox tu..tersedut2 dengan hakak aku...berlawan...hahaha...ahhh..nikmat betul balik umah sendiri...sebab kalau umah mertua aku malu jugak nak makan bebanyak ni...kehkehkeh...


Ni memang sup tulang powerrr dari mak and kak ipar aku masak...nyum2..



Ni bahagian aku saja makan..waktu petang ni...malam tu bantai lagi makan..Allah..nikmat sungguh!..hahaha

Esoknya....dah bersiap2 nak kena balik Jb semula..Ikutkan Johor dah kerja hari Isnin semalam...tapi aku mana boleh cuti sehari je..tak cukup wei...xcukup...so aku mintak cuti utk hari Isnin tu...sempat lagi menikmati Nasi Dagang pulak mak aku buat..Menu wajib bagi family aku untuk raya.. Orang ganu katekann...mihmih...bertambah2 makan breakfast dengan nasi dagang gedegang yummiyo ni..

Harrus ada cili untuk di makan bersama dalam gulai nasi ketika digaul2...hahaha..baru nyaman oiiit.. Eh...korang jangan tanya resipi nasi dagang yerk..aku sah2 tak reti..nama je anak ganu..tapi bab masak benda2 complicated ni aku x reti sangad....reti makan jekk..mak mertua aku dah banyak kali jugak mintak aku buatkan..tapi biasa lah...jawapan aku susah mak..ema x reti buat...kahkahkah...sorry mak..

Kul 12 baru la bertolak balik ke Jb semula...Jalan pun x berapa jem..sebab lalu jalan dalam..tak kan lalu highway kot sebab dah sah2 jem kan..so buat hape nak cari jemm...meroyan kebosanan nnti..ni pun dalam kereta jalan x jem aku dah menggeisah macam ayam nk bertelur asyik tanya laki aku bila nak sampai...macam xbiasa pulak..tapi aku punya tebiat suka bertanya..hahaha...baru 2 jam perjalanan aku dah tanya laki aku bila nak sampai...kehkeh...dah prjalanan ganu jb dalam 8 jam la campur benti makan solat semua..sah2 la aku bosan penat oit..cd pun duk ulang2 lagu sama 3,4 kali..grr....tu lah..jauh sangat..

Aku tanya laki aku...eh..tembam sangad ni kenape abam? laki aku cakap..semalam kan makan daging..gittew kau jawapan selamat dia...haha..ape2 jek la sayang...terus dia berjanji lepas ni nak makan nasi waktu bekpes jek..tghari makan roti malam makan buah..aku nak perati jek janji dia tu...kehkehkeh...

Ok, tu je ceghita raya haji aku...jumpe lagi di next entry. Bye..wassalam.




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...