SI CANTIK DAN SI KACAK

Sunday, February 1, 2015

AFTER 3 YEARS

Mood malas menjengah di hari ahad..biasalah kat ofis hari ahad memang mood masih bercuti....sebab kebanyakan negeri lain xkerja kan...hurm...xpe..redha...kahkah..mcm ape je kan...;)

Ok, sebenarnya nak cerita pasal purse..aku memang jarang beli purse..kalau betul2 dah rosak baru aku beli...tak macam ksaut baju shawl...tu sbulan ada 2, 3 kali aku sopim..eh...kadang terlbih2...kahkah....tapi disebabkan dah terkoyak rabak kan...aku macam sedih pulak tengok purse sendiri dah rabak..kan bawak duit kan tercicir2 pulak dak? eh...gittew ko sampai risau duit tertiris..kuikui. Ok, actually, almost 3 years dah iolss pakai purse ni...purse hantaran mase kahwen dulu... memang tahan lah sebab carlo rino brand kualiti dia tu memang bagus. Aku bab2 purse aku berkenan dengan pattern carlo rino, guest  sebab design dia mcm  funky2 gittew..xla dull sangat...tapi mase hantaran kawen ni suami pilihkan yang ni nampak macam menarik dia kate..aku terima je la...kekeke

 

Haa......sedih kan tengok...tu kalau tarik2 kulit dia tu konpem terbogel terus...haha

 

Kat luar sebenarnya yang banyak rosak koyak..kat dalam maintain lagi..tapi sebab macam sedih sangat tengok purse cenggitu...so hubby pun macam kesian tgk binik dia muka sedih bawak purse koyak...dia belikanla yang baru....kekekekek


So, sebelum ni aku ada tunjukkan kat hubby purse rabak aku ni. Saje nak minta belas kasihan belikan yang baru..kekeke...eh..Ok, dia setuju je nak belikan. Alhamdulillah...moga bertambah rezeki u bae... hadiah sebab bae dah naik pangkat kan....kate aku....spatutnya bini dia kena adiahkan suami sebab dinaikkan pangkat...kuikuikui..sebenarnya dah lama jugak aku usha purse yang baru...dari bulan lepas lagi...Dua tiga minggu lepas pun dah cari purse carlo rino jugak kat jpo, kat jusco tebrau, bukit indah semua..tapi xda yang berkenan. So, tak beli lagi lah sampai lah semalam ajak hubby gi jusco kulai sebab ingat nak shoppim baju kerja sket. Sekali tu terus usha2 kat carlo rino butik kt situ... eh.. eh...eh .... ada yang cantik dan terus perkenan!...ada sale lagi...muahahaha...sale ni utk 3 hari je bermula jumaat sampai la hari ni..Rezeki aku la tu..Alhamdulillah..

Tarraaa.....

 

Ceria kan...pattern pun ceria...sesuai dengan aku kanak2 rebina...eh...haha...aku xsuka yang jenis plain kalau purse ni..nak simpan duit pun xsemangat...patut selama ni boros jek sebab purse sebelum ni plain sangat....*bapakk teghokk alasan kau ema*....eh... mane tau tips ni jadi kan...kite try cube test dulu...hahaha...opss...lepas ni dah xda alasan untuk aku nak boros..so kena menyimpan la ni ea guna ourse ceria yang baru....kuikuikui..so korang pon boleh try tips ni....jadi ke tidokk...kalau x jadik jgn salahkan aku..salahkan nafsu shopping memasing kayh....kuikui

Masih simpan taw purse yang lama tuh..sayang nak buang..aku penjenis sayang nak buang barang lama biar la dah koyak rabak pun...huhuhu

Hye cik new carlos...selamat berkhidmat dengan aku yer mulai hari ni...mohon simpan duit aku sebaik2nya..jangan buat aku boros pliss...haha..Thanks hubby for this new purse..mmuahciked!



oK....Muka happy sebab dapat purse cantik ceria..bertambah ceria sebab hubby belikan...kuikuikui
Ok. Nanti nak update entry home progress...tungguuuuu~
ootd: H&M, LEVIS,MANGO..
ok...Bai

Quote of the day: 
The secret of being happy is accepting where and who u r in your life and making the most out of everyday.... Just ignore what negative people talk about u .. There are certain people who always unsatisfied and talk bad bout u..let them be.. Let them mereputt with their negative behaviour..lol.. Just be happy the way u are..

P/S: KORANG BIASA PALING LAMA PAKAI PURSE BERAPE TAHUN?? kekekeke...kot2 ada lebih 10 tahun kan..mn taw..yang guna coach ke prada ke...konpem tahan lg lama kenzzz...;)

Monday, January 26, 2015

BIGFOOD CAFE BIRTHDAY BAE BOO

2 Minggu lepas bae boo dah masuk usia 30..wow..dah masuk 3 series..dah tua dah my bae boo saya...hahaha...*marah dia aku ckp dh tua*...eh sila terima kenyataan yer bee..umur dah makin meningkat ni...risau plak si isteri ni...korang yang da kawen mesti tahu kenapa...eh..tapi harap2..suami aku x makin galak la makin dh berumur 30 ni kan..kalau makin galak..siap dia!...amaran awal2..hahahaha


Malam sebelum besday...aku xda prepare ape sangat pun..saja nak bagi dia sedih dulu...kihkih...kul 12 tu aku wish mcm biasa...and masuk bilik...dia mcm sedih jek nampak...kehkeh...lpstu dia ckp eh..xda card ke..kek ke...gitteww sedih diaa smpai mintak kek...kui3...aku ckp..ala...xsempat beli.. time dia gi solat..aku gi dapur..klurkan something yang aku beli mase gi tapau dinner.. aku belanje kan chicken grill utk dinner as pre birthday dia malam tu...lepas abis dia solat..aku nyanyikan lagu happy besday kat dia sambil bawak something beserta lilin di atasnya....korang nak tahu tak ape?? kahkahkah...ni haaaaaaa..jeng..jeng...


tarraaa......chicken pau okkeyh~!...dia tergelak sakan kemain...aku bagi chicken pau ni sebab aku rase kek secret recipe tu dah mcm benda biasa..so nak lain sket..aku beli pau...hahaha..makan la jugak suami aku pau tu...

Aku xsempat nak prepare apa2 card ke apa hari sebelum besday dia tu..dah birthday dia 15hb..aku bz dengan kerja je sampai ke petang hari rabu tu...so...memang aku dah plan nak sambut 15hb malam tu la...baru best...bg dia sedih dulu happy kemudia...gitteww ko nak cover sebab xbagi card awal2 kan..

Hurm...esoknya...aku call BigFood Cafe kat Jb untuk reserved siap2 untuk we olss berdua...sebab hipster cafe tu katenya penuh jek memanjang xkira weekdays ke weekend...weekend lagi lah padat orang..dalam hari yang sama aku buatkan card sendiri..baru bermakna kan...card yang dijual bukan creative sangat..so aku buat card sendiri je...gigih aku buat kat office...lol...

Lagi menarik aku rase dari beli kat mana2 kedai..exclusive okkeng...lol..SIAP ada ferrero rocher..


Aku buat pocket card...dalam setiap pocket hijau biru and oren tu aku letak card pulak..Haa gittew..


Senang sangat buat benda ni...ko cari kotak ukur size A4, wrapping ngn pembalut hadiah..lepastu buat mcm pocket dulu asing dengan kertas kaler2...baru ko tampal kat card tu..then masuk lah yang card korang nak tulis apa2 dalam pocket tu...siap~!


Gincu tu kemain merah lagi taw...alih2 gambar ni jd hitam...aku xtaw nape enset suami aku capture warna hitam..Kat atas tu gambar dari iphone aku...nmpk la merah...kui3...

Suami aku terharu and happy nampaknya dapat card aku buat sendiri sampai berkali2 cium aku..*opsss*...exited sangat sampai dia buat pameran card ni atas almari buku...gittew....haa... kan betul aku cakap..yang buat sendiri dengan beli dia punya feeling si penerima mesti rasa lain...sebab kita buat ikhlas dari hati..cuba lah buat kat pakwe korang ke..laki korang ke..mesti diorang seksaited sampai rase nak belanja beg Coach kat korang....hahaha..ok itu tipu..tp mana taw kan...kuikui

Malam tu bawa dia gi dinner birthday boy kat Big Food Cafe ni..sangat menarik and nice ambience lah kat sini...aku suka suasana dalam cafe ni...rae macam santai giler..dah amanya hipster cafe kan....kekekeke...



Masa mula2 sampai memang crowded..Aku pergi ke kaunter cakap dah buat reservation..dia cakap..dia minta maaf sebab dh terbagi kat customer lain..aku cakap aku maybe sampai kul 9 mase call buat reservation tu..tp kitorang sampai 9.10 mlm...so maybe dia ingt kitorang x jadi.. so xpela.. kami tunggu je la dulu..diorang betul2 mintak maaf...aku cakap xpela..nak buat camana...kitorang tunggu xlama pun...lepastu terus ada tempat...cafe ni dua level..atas and bawah..dua2 full malam tu.. meriah noks....hahaha...

then trus pilih2 menu nak order ape...mula2 memang perasan jugak food portion kat sini memang gedabak besar,...serius besar woii....aku dah pesan kat suami....portion dia besar..sekali dia order spagethi bolognise carbonara..gittcheww ko nak mix2 sangat...hahaha..sekali haa...tengok sendirik lah~.....

Spagethi Carbonara bolognise = RM 28

Ko nampak kecik ke besar ni?? besar okkeyh pinggan dia..portion dia boleh makan utk 3 org...pengsan laki aku nak abiskan..sampai tak terabis....1/3 je dia boleh telan...lg 2/3 bungkuih take away....hahha..tu la..tamak sgt nk mkn big2..skali datang seriously biggest!..tp sangat2 sedap!! 

Aku plak pilih honey grilled lamb...portion dia pun besar..ada 3 pieces of lambs in my plate..ko rase aku dpt abis ke tak?? seriussss sedapp giloss sampai tgk2 pinggan...eh..dah abis?? Bapak besor perut binik dia...bdn kecik..tp perut MasyaAllah...laki aku terkejut jugak aku abiskan..lol

dalam gambar nampak kecik...tp kat luar plate dia sama besa dengan plate yg spagethi atas tu...
Memang berbaloi oiii... set ni baru RM 28!..GILER TAK? murah dan sedap dan juga besar!!

Pastu kitorang order udang butter ada 10 ekor...udang bapak la besar2 dan fresh...makan xabis sebab dh kekenyangan makan 3 ketoi kambing tu haaa...take away ke rumah jugak...mkn esok2nya...hehe


Set Udang butter beserta roti ape ntah nama dia... baru RM20..

Lepastu order manggo ice blended  untuk aku dan laki aku order ice blended honeydew epal kot..dah lupa nama air dia sebab cecampur sangat katenya...haha...tengah tunggu order...pekerja dia datang kat meja kitorang cakap..bos diorang betul2 mintak maaf dan sebagai minta maaf kami boleh pilih desert mana kami nak! woww!! bagus betui management bos dia ni...pdhal xda la kami kesah sangat...mata aku mula lah buntam nak memilih desert mana..semua macam best dan menarik!..last2 aku pilih pavlova meringue yang katanya memang sedap....dan lepas rase memang ternyata pavlova meringue dia sangat yummy!!..jihhaaa...*menarik2 usus perut aku lepas makan pavlova ni...*haha


Ni haa... pavlova meringue dapat free! wiwiwiwi...I is so happy~! Lupa nak tengok harga dia berapa sebab dah dapat free kesah plak aku nak tengok harga dia...rasenya dalam rm11 kot..

Besor sangad plate ko spagethi sampai muat separuh jek...hehe..So memang marbeles and sangat2 x nyesal makan kat sini!..Reasonable price with delicious foods! Boleh dikatakan semua sangat sedap! 

 Muka kekenyangan mestilah muka kehepian....haha


Will come again for sure! Dahla bigfood cafe ni dekat dengan butik kegemaran aku, sincerelybyushawl haa...kekonpem mesti lagi exited aku nak ke sini makan sedap dan besar sampai pingsan..haha...thumbs up for this cafe! Owner dia muslim..so memang halal!..So, sesiapa yang duk area jb, or ada datang jb jenjalan cari makan, this cafe highly recommended for u gais untuk buat parti besday ke memang sangat2 sesuai kat level ats tu!..ok, ni kasi alamat sekali nanti senang u guys nak waze je kan..gitteww : 

BigFood, No, 1, Jln. Kolam Air,
Nong Chik Heights,
80200 Johor Bharu,
0177313386 (to those yg nak reserved dulu)
Operation hours : 3pm-12 am. 
Closed on Monday

Model BigFood Tak Berbayar...Lol...
Ha...nampak x Imran Ajmain nak mai 31 jan tu...hehe


Ok, Last but not least, iolss sebagai isteri comei solehah penyejuk mata penawar hati suami iolss..nak ucapkan Happy Honey Birthday to my lovely and caring bae boo...May Allah bless us together and keep healthy and more wealthy for u and me...semoga Allah panjangkan usia mu suamiku dan terus berjaya dan cemerlang serta terbilang di mata ku dan juga kepada ur parents......Ameen..Mmmuahciked~!...lol

iolss pakai lipstic baru farmasi yang sangat tantekkk....natural dan best! Eh..tetibe promo lipstick Farmasi pulak...lol...^^










LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...