SI CANTIK DAN SI KACAK

Monday, September 29, 2014

TAK TAHU NAK TULIS

Eh...dah lama benau rasenya x menulis kat sini..biasalah..macam tak tahu kan..kehkeh...sebab kadang bizi..kadang bile ada mase tak tahu nak update ape..banyak sebenarnya nak cerita...cerita raya tak hapdet langsung, cerita pergi langkawi ..cerita sambut anniversary and latest one is cerita pergi hanimun di Grand Lexis Port Dickson.

See..banyak sebenarnyaa aku nak menulis...tapi tak tertulis2 sebab terlampau bizi dengan kerja2 di ofis..bile banyak kerja balik rumah dah penat...baru nak hapdet trus mengantuk..bile ngantuk je nak hapdet..eh...ok biar ler....cerita progress rumah baru pun banyak nak cerita...dah 90% siap...yeayyyyy...baru ni pergi lagi amik2 gambar..ukur2 bahagian nak buat wet kitchen and dry kitchen, bahagian nak buat grill and buat langsir ukur tingkap semua...ukur awal2 kan senang...eh..kunci tak dapat lagi taw..ni main masuk je...sebab mostly dah siap..cume diorang tak pasangkanapi air and x buat benda ntah lagi....rumah dah totally nampak siap..kemain exited sangat aku setiap minggu tanya laki bila boleh pindah..kahkahkah...ok nanti lah hupdate bab rumah baru..

Sekarang ape yang aku rase is bengang..bengang sebab fesbuk aku dh 6 hari tak leh nak log in..aku masukkan pasword aku dah betul..tapi xleh nak log in...ko ghaserrr?? nak je bakarr pc and nset aku...eh..melampaui sangat bile pk nak bakar iphone aku and pc kat ofis..kahkah..ok..so dah xtaw ape berlaku dengan timeline di fb.. sebelum tu fb aku memang dah tahap bengong2 dah..aku tak tahu kenape jadi cenggitu....ada orang nak hack aku kew?? nak sabotaj aku kew? gittew ko ghaserr macam la glemer sangat kan...kehkeh...so now...aku rase annoying and menyampah giler xleh merapu di fb..grrrr....

Sejak lepas raya hari tu sampai hari ni...memang banyak sangat kerja kat opis ni..kadang naik mual nak nanges aku dengan kerja2 yang bertimbun...lepas dah settle satu...datang lagi satu..datang lagi dan lagi even ada yang belom settle..balik kerja terusss merengek kat depan laki x nak kerjaa...nak berhenti duk rumah goyang kaki order je makanan...wah ko! kemain berangan mcm la kau binik jutawan kansss...hahahaha...so bile pikir 10, 20 kali xjadi nak benti sebab nanti acanew aku nak shoppim bebarang bebaju jejubah sheshawl kat calaqisya rina salleh shawlbyvsnow sugarscarf bagai semua nak rabak poket aku setiap bulan tu...wuwuwuwuwu.....so for now..i just need to be patient and just redha dan juga SYUKUR..ingat ema..you have to be grateful for everything that u have now..so stop complain and merengek! but sometimes ye lah...we only a human...so datang jugak waktu dia penat nak merengek macam budak kecik...kahkah..sebab terlampau penat...wiwiwiwi...

Eh...aku xtaw ape sebenarnya nak cerita...cuma nak hapdet blog je rase..ok..sorry bercampur gaul jadi rojak martabak makasar...kehkeh...bye~~anyong~~

Wednesday, July 9, 2014

BAJU RAYA MANA??

Hye korang.....tahun ni berapa pasang baju raya?? heee..aku punya tak tahu la berapa helai...sehelai pun xda lagi..eh...tipu...ada la untuk hari kedua tu sehelai. Tapi untuk tema sama kaler dengan suami hari pertama tu aku xbeli lagi.. Hubby dah siap nganjing2 aku cakap dia dah ada baju raya...kasut raya semua..amboihhh sangat kan....tahun ni laki aku punya settle awal..yang masalahnya aku ni haa...xjumpa2 lagi baju raya utk hari pertama tu. Kemain kengkonon nak tema merah or green emerald tahun ni...eh eh..alih2..pilih tema kaler lain plak si suami aku ni...dah tu konpem laa aku susah nak cari kaler baju macam dia tu. Kaler ape?? Kekekeke....tunggu raya lah baru up entry baju kaler ape..mihmih...acah2 macam korang nak tahu la sangat kan...padahal lantakla si minami ni nk pakai kaler ape..kesah pun x kann...ngeh2..

So, last week kengkonon nak cari baju melayu kaler merah laa katenyaa setelah berbincang berkali2 dgn suami ni haa...kitorang memang tak pernah nak tempah bab2 baju raya ni..beli siapp teruss...sebab susah nak cari tailor yang best kat sini..maybe ada...tapi xpernah nak explore and ngusha..sebuk la katenyaa...kahkah....beli yang siap skrg pun senang...banyak pilihan kannn...so hubby punya sah2 lah beli kat jakel jek..mudah..cepat dan banyak pilihan..memulaa sampai jakel ingat nak beli yang baju melayu Aaron aziz tu..sebab kaler macam menarik and kain lembut giler bapak...harga nya memang menarik jugak..rm199. Then..tengah2 pilih baju aaron aziz tu..tetibe ada stock baru sampai..stock baju melayu ZIZAN RAZAK punyaa....haaa kau..semua nak gune nama retisss kan..jakel punyaa tarikan yang camni lah..berapa ntah si aaron and zizan tu dapat royalti dari baju2 melayu diorang ni..kaye kau nakk...heee... 

Then... diorang keluarkan dari kotak tang2 tu jugak....sv diorang mintak pekerja2 diorang punggah and susun depan2 pintu masuk jakel tu haa...memang pantas diorang ni buat kerja...and menarik nya pulak harga baju melayu zizan razak ni kaler dia lembut2 and memang kaler tu sesuai utk zizan...nice..pastel colour katenya..harga dia pulak more cheaper than aaron aziz ni..rm100 free sampin! buleh pilih plak tu sampin mane kau nak...terujaaa plak aku nengoknyaa..bhahaha...aku cakap kat laki aku...beli yang zizan razak je lah..kain pun lembut..kaler pun lembut..eh...jangan laki aku jd lembut dah..opsss...

Laki aku semangat la memilih kaler dia nak..eh eh..tetibe dia amik kaler yang mcm susah je utk cai baju pompuan..aku risau jugak ni...kan xda kaler sama aku nak  pakai kaler ape plak..heee..naseb sampin dia aku pilih kaler merah..so ape2 nanti senang sket aku decide nak beli baju aku kaler ape...teeehaaa...pastu siap beli dia punya..kemain suke letteww dah ada baju raya...nganjing2 kat aku sampai umah ...geram pulew rase...haha..xpela..bagi chance kat laki katenya..pastu ajak dia ke BBU nak gi bebutik Rina Salleh clothing..nak cari shawl...sempat aku paww laki aku shawl satu..palazzo RS satu..satin shawl dia mase tu x banyak kaler dah..aku amik kaler merah ..bukan utk raya ni...hahaha...biasa lah pompuan kann...shawl raya beli lain..ni utk hari2an..then gi Calaqisya xda LAJ jubah kaler yang aku nak...terus gi Shawlbyvsnow..beli lagi shawl...aku memang suka beli shawl kat Shawlbyvsnow ni sebab kain chiffon dia lembut and bestt..sejukk..ingt nk beli satin shawl dia jugak kaler plak xda..so xpela...pastu xsempat gi memana nak kene balik sbb nak masak nasi ayam madu utk berbuka plak katenya...so conclussionnya..aku xdapat lagi cari baju raya kat mana and shawl raya pun belom beli..kite tunggu diz week nak beli kat vendeur festival kat matrade KL tu haa..katenya ramai vendor gempak2 join..so konpem bebaju cantik malatops..harga xtaw la ..harap jangan nak mahal sangat....bhahahaha...ok..tu je...korang dah ada ke baju raya?? konpem dah siap kann...sobss...




fefeeling indah harlina dalam cte KTAR..kahkah...abezen mane ni??haaahaha..jgn marah b..muehehe...aku duk giler kat ct tu plak skrg..bukan senang nak tgk Indah minami ni layan drama melayu...kahkah..sbb amarbaharin and izreen pandai bawak watak ..aku suka drama tuh! Ok..berangan la jd indah minami kjap..kahkah


Haaaa...ni laa satin shawl by RSC. Memang best..selama ni asyik pakai chiffon shawl jek..so xpernah la hati ni nak masuk ke butik RS ni bile gi butik2 kat BBU ni...lps ni boleh borong lagi shawl kat RSC ni sebab dah buat member card teruss hari tu..bhahaha...next week diorang akan restock kaler2 lain...yeahh! boleh la beli utk raya..heeee...ok...Bye.
Wassalam



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...