SI CANTIK DAN SI KACAK

Sunday, January 5, 2014

KL BERSAMA SISTAR

CERITA TAHUN LEPAS...ecece...kemain berbasi ko punya entry... cuti skolah tahun lepas bulan 11..akhir bulan 11 macam tu akak-akak aku ajak turun kl, sebab nak ajak meronggeng bersama katenya. Aku ajak jugak akak aku yang kat kedah..tapi tak berhasil..family dia sebuk nak cari bebarang nak kawenkan anak dia yang no 3 katenya....eh...anak akak aku tu muda lagi taw..tapi dah sampai jodoh dia..bakal kawen 28 disember ni..gitteww huntong  anak saudara aku kawen memuda dengan lawyer katenya...ewahhh....

Eh...ok..aku xnak cerita pasal anak saudara aku nak kawen. Nanti entry lain la aku celoteh pasal dia kawen k. Hurm..lepas tu, kebetulan jumaat lepas johor cuti sempena hari keputeraan sultan johor, so ape lagi...xlepaskan peluang lah ajak abe aku ke kl sebab nak meronggeng dengan hakak2 aku katenya.. naseb dapat laki jenis ikut je ...ekekeke....padahal minggu tu gaji xdapat lagi oii...sesak je rase..tapi sebab ada bonus hai-o..muka aku tetap senyum..xyah risau gaji xmasuk lagi ke ape...mihmih...Ok..pasai hai-o pon nanti lah aku cerita..sebab aku ada buat bisnes hai-o juga sikit2...eh eh..bayak sangat nak ceritanya....huhu...

Akak aku dengan family dia bertolak dari trg ke kl khamis malam..katenya hari jumaat tu dah boleh berjalan ke mana2...aku plak..bertolak pagi jumaat..memasing penat nak bertolak khamis malam tu. Huhu...sampai sana dah kul 2 ptg. Adik aku dari kedah pun datang jugak. Wah...rase macam meriah pulew..kekeke. Abang aku kat johor xdtg sebab minggu lepas dia baru bercooti dengan family dia kat kl ni ha...Sampai umah akak aku kat cheras, isi perut dulu makan. Lepastu baru lelaju boleh meronggeng. Kul 3 camtu baru keluar ke midvalley. 


*PUNYA AKU MALAS NAK TRANSFER DARI CAMERA*



Sampai midvalley, bapak lah penuh kete. Full parking dah semua...ada dalam 10 kali kitorang berpusing2 dalam tu cari parking.Heh, nyesal xajak diorang naik lrt je kalo tahu camni. Hari kerja pun, full. Hurm...naseb tak muntah aku cari parking. Kereta akak aku pulak ada dalam berbelas kali pusing cari parking. Gigihnya memasing nak shopping. Hahahaha..sampai akak aku pening nak memuntah dah. Alhamdulillah lepas berbelas kali mmusing tu, dapat gak parking.

penat tunggu hakak aku dapat parking sempat posing dengan kanak2 webina..kahkah


hey daniel....jadahnyaa mata camtuh..haha


Aku suka keluar shopping dengan family sebenarnya. Terutama dengan hakak2 and adik perempuan aku..sebab sekali memilih barang berjam2..kesian pak2 suami kene menunggu dengan gigih.. kahkah. Pastu kitorang cakap...yang lelaki bawak geng laki lah nak p memana..yang perempuan ni kalo bab shopping memang xhengat donia...penat2 shopping sempat bercamwhore pulew tu..perempuan dengan camera memang xdapat dipisahkan..kahkah







  KEMAIN amik gambar tanpa aku kan...mane aku pergi time ni?? hahaha..mencikk


Hey...keretapike ni?? sama tinggi uolss kalo dengan hakak2 aku..terasa aku tinggi disitu...bhahaha

Pokok cantik!


Penat bercamwhore ...terasa lapar pulew..baru contact geng lelaki ajak pergi makan...hahah.. Pergi kat area foodcourt midvalley.Eh..macam dah lain je..macam kemas je..macam comel je susunan kedai dia..tak berserabut macam hari tu..Sebab sebenarnya dah lama xdtg midvalley, ada dalam 4 bulan kot. Dah berubah foodcourt dia. Masing2 pilih makanan berlainan supaya nanti dapat rase sikit2 makanan semua orang..Ha...memang best macam tu. Hewhew

Akak aku masuk bodyshop beli body polish and aku amik bodywash. Nak beli perfume, perfume VS aku pon ada lagi. So save duit..beli mana yang xda je la. Hahaha..kalau ikut hati nak je hangkut perfume sekali. Masuk jelly bunny aku grab jelly shoes spasang. Memang best jelly shoes ni, lembut dan wangi, bau dia macam strawberry weh. Bila pakai kaki bau wangee..kahkah..Tapi serius.



Dah balik malam tu sampai kul 9.30 kot...Kemain berangan lepas tu nak pergi downtown cheras..tengok2 kul 11 memasing dah terbongkam kepenatan depan tibi... haha...teruss tidoq lelajuu masuk bilik. Keesokannya plak kitorang ke Time Square. So, dengan penuh keazaman xkan bawak kereta sebab dah tahu akan jem gilos lagi2 weekend kan. Akak aku decide naik monorel and lrt sajorh untuk ke TS. Parking kereta kat sekolah dia, and jalan sket untuk ke monorel station.


Eh...menyempat aje posing kat sini.Harruslah...sebab jarang naik monorel lrt bagai ni..kahkahkah. Kalo JB ada benda alah ni...senang sket kan. Hurm.. akak akak aku yang banyak soppim kat sini. Aku sekadar menemani kegembiraan mereka, sebab aku selalu sangat dtg TS kalau setiap kali balik umah mertua konpem singgah sini cecuti mata and cuci poket sekali..eh..haha. 


Ok. Bai..sekian sahaja. I love my family!!xoxo. This is da best moment with my family eva~!


Wednesday, January 1, 2014

Happy New Year 2014~!

Hai ..mornink and Happy New Year 2014 to all~!! Happy x happy jugak sebab 2014 memang cabaran dia banyak aku rase sebab tahun HARGA BARANG NAIK! heh..mencik~!..Ok...xpew..kite kena usaha kuat lagi untuk menampung kehidupan kita ni. 2013 melabuhkan tirainya semalam...Alhamdulillah....diberi kesempatan menghirup udara lagi pada 1 Januari 2014. Begitu banyak kenangan manis 2013 untuk diingati, kenangan masin untuk meningkatkan diri menjadi lebih berdikari, kenangan sedih yang mengajar erti kehidupan, kenangan jerih yang mengajar erti kesabaran. Alhamdulillah...Tapi 2013 ni takdalah sejerih 2012 yang banyak kesedihan.. phewww...ok...just forget bout it. 

Semalam ending 2013 having a dinner date with lovely frenzy yang memang tinggal kat johor jugak. Even diorang duk kat johor tapi jarang jumpa..padahal kerja tempat sama....haha...seriously memang susah nak jumpa...Emot and Azie krja dalam UTM bersama saya..Atikah je kerja jauh sket. Owh..sangat manis untuk 2013 melabuhkan tirainya bile dinner bersama kawan2 tersayang ditambah pula dengan kehadiran anak masing2...hehe.. 

Iolss mula2 ingat naka ajak diorang p makan BEST STEAMBOAT kat Taman Gaiya.. tapi xjadi sebab macam jauh pula..kesian kat emot. Then decide makan kat Bandar Baru Uda saja..Restoren Nasi Kukus. Memang best makanan2 kat restoren tu, ada nasi kukus, nasi lemak, nasi kerabu yang lazat menjilat tangan sampai xsedaq dah abis..eh... Ok...malas nak cewita banyak...tepek gambar je la senang..gambar menceritakan segalanya...kahkah


Anassssssss!!! Kenapa senyum comel sangat nih!! heee...geramm sgt untie tengok taw!


Eh..dengan ibu anass susah plak dia nak senyum...control senyum ea anas?? haha

Dengan makwe....haha...best duk atas wiba awak atikah!...dah kenape baju saya tu macam ibu yang mengandung...hewhew

Eh...anass dah control senyum...muka macho plak..haha

Alaaa tomei2 anasss dengan mama nya dan untie azie..nak senyum ke tak tu anass? haha

Adek aziee and mama ika...haha..tikah..jgn nak buat muka kene flash sangat..haha

i love u guys! till jannah~! my lovely frenzy~!

the heroes~! kemain yang kat tengah tu senyum..haha

Yeay..dapat bergambar bersama anas yang control macho plak dengan mamanya yang vogue kekal muda..hehe

Haaaaaaaaa..dapat jugak gambar anas yang senyummm menggodaaa!! Hahaha..

After dinner, masing2 balik sebab anak dah mengantuk dah...but i yang xda baby lagi ni harruslahh merayau dulu nak tengok fireworks katenya...hehe...so singgah ke danga bay. Bapak ramai giler orang kat sana..xtaw plak ramai bersesak nak masuk parking. Rajin plak hubby duk pusing 2 kali cari parking. Ok, naseb ada and kul 12 terus la meletop kebabom bebunga api yang cecantik. Amik video and gambar sket then terus balik rumah sebab Johor 1 hb  tak cuti uolss..harrusla sedor diri esoknya kerja..muehehe.

To all my frens, readers, and anyone yang tersesat di blog i ni, Semoga kita semua diberikan kemudahan untuk menjalani kehidupan pada 2014 yang banyak cabaran. Dan semoga Allah melimpah ruahkan rezeki pada kami, suami saya serta family kita semua. Ameen. Thank you guys for this memorable dinner we had together..Enjoice ur 2014!!..Ngeeee..^^


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...